İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri

Naim Nalbant Sakarya Kent Şurası’nın Yeni Üyesi

Sakarya Kent Şurası, 2019 yılının son toplantısını ve aylık toplantılarının 91’incisini Tuna Tan’da üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşirken Taraklı’dan iş adamı Naim Nalbant'ın Kent Şurası üyeliği kabul gördü
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

“HER ŞEY SAKARYA İÇİN”

Şura’nın açılış konuşmasını yapan Başkan Yavuz Deniz “Şehrin çeşitli kademelerinde görev yapmış ve halen yapan birçok arkadaşımız burada. Şehre katkı sunmak adına ayda bir kez yaptığımız toplantıda şehrin tüm çalışmaları ve görüşlerimiz dile getiriliyor. Her şey Sakarya için, Sakarya halkı için” diye konuştu.Deniz Kent Şura’sı yeni üyesi Taraklı'lı iş adamı Naim Nalbant’ı takdim ederek “Naim Nalbant şura’mıza Tarak için katkı sağlayacak” dedi.

Naim Nalbant şura üyesi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Özveri ile çalışmalara katkı sağlayacağım” ifadelerini kullandı

SASKİ GENEL MÜDÜRÜ KONUK OLDU

2019 yılının son toplantısında Şura’nın konuğu Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü ve aynı zamanda Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci oldu. SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin çevreye, suya ve insana verdiği önemden bahsederken, SASKİ’nin de bu yönde hassasiyetle hizmet yürüttüğünü ifade etti.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Toplantıya davet edildiği için Kent Şurası’na teşekkür ederek söze başlayan SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, “Başkanımız Ekrem Yüce’nin selamlarını sizlere getirdim” diyerek çalışmalar hakkında şura üyelerine bilgi verdi. Demirci, kültüründen tarımına, sanayisinden bilimine her şeyi içinde barındıran bir şehirde görev yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade ederek, “Pamukova Eskiyayla havzasında inşa edilen ve Sapanca Gölü’ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturacak olan Akçay Barajı ve su alma yapıları ile yılda 40 milyon metreküplük su kaynağı oluşturulacak. Barajımız 75 metre gövde yüksekliğine sahip. Akçay Barajı’nın 2020 yılı sonunda su tutması planlanıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’nin büyük özveri ve gayretleriyle barajımızda bir yıl önceden su tutmaya başladık” dedi.

Karasu ve Kocaali ilçelerinde yapılacak olan Çamdağı Barajı hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, “Karasu ve Kocaali ilçelerinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak Çamdağı Barajı Projesi ile yıllık 31 milyon metreküp su potansiyeli oluşturulacak. Baraj gövdesinde ölçüm çalışmaları başladı. Yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla şehrimizin kuzeyinde içmesuyu anlamında uzun yıllar sıkıntı yaşanmayacak” şeklinde konuştu.

Turizm açısından Acarlar Longozu’nun tanıtımına daha çok yer verilmesi gerektiğini belirten Demirci, “Dünyada 11 tane kayda değer longoz var. Bunlardan birisinin Sakarya’da olması şehrimiz için büyük bir şans. Dünya Su Konseyi mensubu bir idarenin yöneticisi olarak turizm kültürü açısından Acarlar Longozu’nun tanıtımına daha çok önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

NEHRİN TEMİZLİĞİ İÇİN ORTAK TOPLANTI

SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, “Sakarya Nehri havzasında yer alan Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, Bursa, Bolu ve ilimizdeki kurum-kuruluş yetkililerinin katıldığı Sakarya Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı ilimizde yapıldı. Şehre ismini veren Sakarya Nehri suyunun daha temiz akması için çalışmalar arttırılacak” diye konuştu.

Şura üyelerinin büyük dikkatle konuşmalarını dinlediği Genel Müdür Demirci program sonunda su ve Sapanca Gölü ile ilgili soruları tek tek cevapladı. Gecenin anısına toplu fotoğraf çekilmesinin ardın program sona erdi.

#naim-nalbant #kent #sura #uyesi

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.