Yerel Gazete ve Yerel Gazeteci…

Herkes mutlaka yerel gazete okumalı, abone olmalı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Selam Kıymetli Okuyucular

Yeni bir yıla girdik. Yeni yılın hepimiz için sağlık huzur afiyet ve sıkıntılardan uzak bir yıl olmasını diliyorum.

2020 yılında da siz değerli okuyucularımızın haber alma hakkı adına bizde gazetemize fotoğraflı haberlerimizi geçmeye ve güncel konularda köşe yazılarımızı yazmaya devam edeceğiz.

Değerli Okuyucular;

Yerel gazete –gazeteci nedir? Bir şehirde, ilçede, kasabada yada köyde olup bitenleri günlük yada haftalık olarak orada yaşayan insanlara duyuran yazılı yayın organıdır. 

Yerel gazetecide imkanlar ölçüsünde yerel gazeteye haber hazırlayan kişidir Birçok yerel gazete muhabirine sorsanız “bu işi tutku olarak yapıyorum” diyen kişidir. Örneğin bana sormuş olsanız “ben gazeteciliği bir tutku olarak yapıyorum. Ekonomik hiçbir beklentim yok” derim… Ama yerel gazetede haber yapma köşe yazısı yazma uğraşısı bana çok şey kazandırdı. Geniş bir çevre sağladı. Aynı zamanda Taraklı’nın belleği ve arşivi yaptı. Araştırmacılar için önemli bir bilgi kaynağı konumuna getirdi. Bu benim için gerçekten çok önemli bir olgu…

Son zamanlarda, bir iş makinesinin yada yapılan işin önüne dikilip fotoğraf çektirerek altına bir-iki cümle yazan ve sosyal medya hesabından yayınlayanlar akılları sıra “Halkımı bilgilendirdim” zannediyor. Bunu belirtirken internet haber gazetelerini ayrı tutuyorum.

Taraklı’da yıllardır bu işin çilsini çeken yerel bir gazeteci olarak sosyal medyada bu tip haberleri paylaşanları gördüğüm zaman “ Acaba bu insanların gazetecilerden korktuğu bir şey mi var?” diye aklıma soru geliyor

YENİGÜN GAZETESİ…

Sakarya Eski Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Güngörsün tarafından 14 Şubat 2000 tarihinde kurulan YENİGÜN Gazetesi Taraklı’da da ilgi ile takip ediliyor. Taraklı’da kuruluş yıl dönümüzü bu yılda berberce kutlama hazırlığımız sürüyor.

Gazete’de her gün Taraklı’dan haberler yer alıyor. Gazetemizin imtiyaz sahibine, genel yayın müdürüne, yazı işleri müdürüne, spor müdürüne, gazete Taraklı’ya ulaşıncaya kadar emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.

Yazımın başında “Yerel Gazete” dedim. Taraklı için yerel gazetelerin önemi ve Taraklı’ya kattıkları değer çok büyüktür… Yerel Gazeteler içinde okurların desteği çok önemlidir. Bunun altını da özellikle çizmek isterim. Herkes mutlaka yerel gazete okumalı, abone olmalı.

** **

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için kutlanan bir gün. Gazeteciler için büyük anlam taşıyan bu günü şimdiden kutluyorum… Tüm meslek büyüklerimin ve kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun… Ebediyete göçmüşlere Allah’dan rahmet diyorum. Nur içerisinde yatsınlar

Taraklı’dan saygı, sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

Görüşmek üzere hoşçakalın…

#kose-yerel #gazete #okumali

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.