Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Tarihi dokuyu hissedebileceği ender yer

Sakin şehirler ağına üye Taraklı ilçesi, yarıyıl tatilinde metropollerden uzak, "sakin ve sessiz" bir ortam isteyenleri kendisine çağırıyor
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAMAYA HAZIR

Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örneklerinden tarihi konakları, el sanatları ve misafirperverliğiyle yerli ile yabancı turistlerin cazibe merkezi haline gelen ve sakin şehirler ağına üye Sakarya'nın Taraklı ilçesi, yarıyıl tatilini "sakin ve sessiz" bir ortamda geçirmek isteyenleri bekliyor.

2013 Yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu seçilen, merkezi İtalya'da bulunan sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Taraklı, tarihi İpek Yolu üzerindeki Hacı Atıf Hanı, Fenerli Konağı, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örnekleri, bozulmamış tarihi dokusu, tahta kaşık ve Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyaları ile dikkati çekiyor. Tarihi konakların yanı sıra Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin harmanlanmasıyla oluşturulan, devre mülk sistemiyle işletilen tesisin de yer aldığı Taraklı, yarıyıl tatilinde misafirlerini ağırlamaya hazır. Metropol kentlere yakın olması ve doğal güzelliği dolayısıyla tercih edilen ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescilli 100'ün üzerindeki korumaya alınan tarihi yapıları gezebiliyor.

TARİHİ DOKUYU VE RUHU HİSSEDEBİLECEĞİ ENDER YER

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, yaptığı açıklamada, ilçenin sokaklarında yürürken insanların tarihi dokuyu ve ruhu hissedebileceği ender yerlerden olduğunu söyledi. İlçenin hem kış hem de yaz döneminde doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra sakin ve sessiz oluşuyla tercih edildiğini belirten Pilavcı, Taraklı'yı tanımanın her şeye değeceğini ifade ederek, vatandaşları ilçeye davet etti. Yarıyıl tatili için rezervasyonların arttığına dikkati çeken Pilavcı, "Taraklı'ya her gelen tekrar geliyor, bu bizi memnun ediyor. Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz ki her yıl tekrar geliyorlar. Yeni yaptığımız restorasyonlarla daha da iyi olacak." dedi. Pilavcı, büyük şehirlere eşit mesafede olan ilçenin ulaşım konusunda da kolaylıklar sunduğunu dile getirdi.

"HERKESİ SÖMESTİRDE TARAKLI'YA BEKLİYORUZ"

İstanbul ve diğer büyük şehirlerde çok katlı binalara sıkışan insanları ilçeye beklediklerine işaret eden Pilavcı, "İnsanların 5 dakikalık huzur aradığı bir dünyada bence gelip görülmesi gereken bir yer. Herkesi sömestirde Taraklı'ya bekliyoruz." diye konuştu.

İlçede sessizliğin hakim olduğunu vurgulayan Pilavcı, "Burada sabahları yürürken sessizliğin sesinden başka bir şey duymayacaksınız. Burada o kadar huzurlu bir ortam var ki, onun için buradan vazgeçemiyoruz. Belki parayı başka yerde kazanabilirsiniz, her yerde yaşayabilirsiniz ama bu huzuru, sakinliği ve sessizliği başka bir yerde bulamazsınız." değerlendirmesinde bulundu.

#pilavci-sehir #sakin #tarakli #acilama

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.