21 Ekim'de referandum kesinleşti

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 21 Ekim'deki referandumun kaçınılmaz olduğun açıkladı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 21 Ekim'de referandumun yapılacağını, bunun yapılması gerektiğini söyledi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Suriye ile İsrail arasındaki gerginlik anımsatılarak, İsrail uçaklarına ait yakıt tanklarının Türkiye sınırları içine düştüğü, bu konuda Bakanlar Kurulunda bir değerlendirme yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerin, Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin bir açıklama yaptığını, ilave birşey söylemesine gerek olmadığını ifade etti.

Çiçek, Anayasa değişikliği nedeniyle 21 Ekim'de referandum yapılmasının söz konusu olduğu ifade edilerek, bu referandum sürecinin devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, işleyen bir sürecin bulunduğunu belirtti. 21 Ekimde bir referandumun yapılacağını, bunun dar kapsamlı bir anayasa değişikliği olduğunu anlatan Çiçek, ''21 Ekim'de referandum yapılacak. bunun yapılması gerekiyor, çünkü işleyen bir süreç'' dedi.

Yeni anayasa taslağını bundan ayırmak gerektiğini ifade eden Çiçek, ''Biz bu referandumun yapılmasında fayda görüyoruz. Artık cumhurbaşkanı seçimleri Türkiye'de her defasında bir rahatsızlık, bir sancı, bir beklenti konusu olmasın. Bunu artık kökten çözmemiz lazım. Artık vatandaş kendi cumhurbaşkanını seçsin diyoruz'' diye konuştu. Yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmasında temel ilkelerin neler olacağına ilişkin soru üzerine, bu konuda sadece bir karar aldıklarını, diğer ülkelerdeki verileri toplayacaklarını belirtti.

Çiçek, yurt dışında yaşayan vatandaşların da başka ülkelerin vatandaşları gibi, gümrük kapılarına gelmeden, böyle bir zahmete katlanmadan bulundukları ülkede, istedikleri gibi oylarını kullanabilmelerini arzuladıklarını kaydetti. Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığından bazı personelin başka kurumlara kaydırıldığı, bunun kadrolaşma olduğu yönünde TÜSİAD'dan eleştiri geldiğinin ifade edilmesi üzerine, bunun kurumlardaki farklı ücret uygulamalarından kaynaklandığını ifade etti.

Kadrolaşmanın söz konusu olmadığını dile getiren Çiçek, kamu kuruluşlarındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi ve personel reformunun yapılması halinde bunun ortadan kalkacağını vurguladı. Bakan Çiçek, TÜSİAD'ın eleştirileri konusunda ise bu tür açıklamalar yapılırken doğru bilgiye dayalı açıklamalar yapılmasının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından önem taşıdığını belirtti. Eksik veya yanlış bilgiye dayalı açıklamalar yapılabildiğini ifade eden Çiçek, bütün kurumlardan doğru bilgi aldıktan sonra açıklama yapmalarını istedi.

Tuzla Tersanelerinde yaşanan iş kazaları konusundaki bir soru üzerine, konunun ilgili bakana sorulmasının yararlı olacağını kaydeden Çiçek, toplantıda cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve toplu görüşmelerin gündeme gelmediğini kaydetti. Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sırasında Bakanlar Kurulu toplantısına katılıp katılmadığı yolundaki soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül'ün Bakanlar Kurulu toplantısına katılmadığını ifade etti.


Kaynak:AA

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.