MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI HARUN GÜNDÜZ İLE RÖPORTAJ

Muhtar Harun Gündüz sorularımızı cevapladı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı Mahdumlar Mahallesi’nde 3 dönem muhtarlık yapan Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ile birlikte röportaj gerçekleştirdik.

Muhtar Harun Gündüz sorularımızı cevapladı

Gündüz röportajında muhtarlar için en önemli konunun birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

 

İ.KÖMÜRCÜ: Harun Gündüz’ü kısaca tanıyabilirmiyiz?

 

Harun Gündüz:

 

01-01-1978 tarihinde Taraklı İlçesi Mahdumlar Mahallesi’n de doğdum,İlk okulu köyümde Ortaokul ve liseyi Taraklı’da bitirdim. Tavukçuluk sektörü ve inşaat sektöründe çalışmaktayım.Ayrıca 2016 yılından bu yana Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanlığı yapmaktayım.Evliyim 3 çocuğum var.

 

İ.KÖMÜRCÜ:Taraklı Muhtarlar Derneği hakkında bilgi verirmisiniz?

 

Harun Gündüz:

 

Taraklı Muhtarlar Derneği 2016 yılında ben ve 7 muhtar arkadaşım tarafından kuruldu.18 mahalle ve 4 merkez mahalle olmak üzere 22 muhtarlık olarak hizmet vermekteyiz

 

İ.KÖMÜRCÜ: Mahallelerimizin durumu nedir?

 

Harun Gündüz:

 

Temel olarak bütün mahallelerde yaşanan sıkıntıları yaşamaktayız,Mahdumlar Mahallemiz 110 hane ve 435 nüfusa sahiptir.Geçim kaynağı genel olarak hayvancılık ve çiftçiliktir.

 

İ.KÖMÜRCÜ:31 Mrt 2019 yerel seçimlerinde Mahdumlar Mahallesi’n de üçüncü kez muhtar seçildiniz? Mahdumlar Mahallenizin imar durumu nedir.

 

Harun Gündüz:

 

Birinci dönem ve 2.dönem muhtarlığımdan sonra 3. dönemde 31 Mart 2019 muhtarlık seçimlerinde tek aday olarak seçimlere girdim ve seçildim

Mahdumlar Mahallemiz geniş bir imar alanına sahip.2011 yılında Sakarya İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmada yüzde otuz’u mera yüzde yetmiş’i de tarım arazisi olarak tespit edilmiştir.

 

İ.KÖMÜRCÜ:Muhtarlar Derneğinde belge işlemleri yapabiliyormusunuz?

 

Harun Gündüz:Vatandaş özellikle mahallesinde lk muhtara müracaat ediyor. Her konuda ilk muhtarın kapısı çalınır. Belgelerle alakalı bizim yapabileceğimiz belgeler var ve biz o belgeleri hazırlıyoruz. Bu dönemden sonra Nüfus Müdürlüğü’nün ikametgah, evlenmeler, yeni yerleşimler konularında nüfus memurunun yaptığı işlemleri artık bizde yapabileceğiz. Dernek binamızda bu işlemleri yapabiliyoruz.

İ.KÖMÜRCÜ:Son dönemde mahallelerimize yapılan yatırımlar nelerdir?

Harun Gündüz:

Öncelikler seçimlerden bugüne dek daha önce programa alınmış bütün hizmetlerin takibi yapıldı. Camiiler ve yanlarındaki sosyal tesisler tamamlandı. Karagöl yaylamızın yolunun asfaltlanması mutluluğuna eriştik. 

İ.KÖMÜRCÜ:Muhtarlar için en önemli konu nedir?

Harun Gündüz: Bizim için birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bizim için birlik, kardeşlik, beraberlik bütün sorunların üzerinde gelmektedir. Hangi arkadaşımızın başı ağrıdığında, diğer arkadaşımızın da başının ağrıması gerektiğini düşünüyoruz. Burada, şu mahalle, bu mahalle ayrımı yoktur. 22 mahalle bütünüz, bizim için 22 mahalle bir mahalle demektir

İ.KÖMÜRCÜ:Mahalleler için ne gibi projeler var?

Harun Gündüz:

Mahalle yollarımızın büyük bir kısmının bozuk olması önemli bir sıkıntıdır.İçdedeler ve Dışdedeler mahalle yolundan başlayarak bozuk olan mahalle yollarımızın asfaltlanmasını sağlayacağız.

Ayrıca Avrupa Birliği fonlarından yaralanacağız. Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ile ortak çalışarak bütün mahallelerimizde sosyal projeler başta olmak üzere güneş enerji ısıtma sitemi,montalama,koyunculuk,gebe düve vs gibi projeleri hayata geçirmek istiyoruz.Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile koordineli yüksek mahallelerimizde Alballar,Kemaller,Esenyurt,Avdan,Uğurlu ve Dışdeler mahallerimizde alım garantili salep orkidesi yetiştiriciliği başlatmak istiyoruz.Bu projeler ile ilgili başta Orman Bölge Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkili kurumlar ile koordine içerisindeyiz.

İ.KÖMÜRCÜ:Karagöl yaylası hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Harun Gündüz:

Karagöl yaylası Taraklı ve Sakarya turizmi için önemli bir bölge.Bu bölgenin korunması ve vatandaşlara hizmet verilmesi gerekiyor.Bunu gerçekleştirmek için Mahdumlar Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği’ni kurduk.Yaylamızın korunması başta olmak üzere yaylaya gelen vatandaşların daha iyi imkanlarda piknik yapabilmesi için ekip oluşturduk.Vatandaşların ihtiyaçlarına göre hizmet veriyoruz.Bu çalışmalarımız neticesinde bölge halkına da ekonomik kazançlar sağladığımızı söyleyebilirim.Çünkü Karagöl yaylasında bölge insanımız yöresel lezzetleri sunma imkanı bulabiliyor.

İ.KÖMÜRCÜ: Eklemek isteikleriniz?

Harun Gündüz

Hepimizi etkisi altına alan Korana virüsü ile ilgili alınan tedbirlere hepimiz uyalım. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım

#ajans-roportaj #harun #gunduz

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.