İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız

Bir Hayalet Virüs Dolaşıyor

Durmak; çalışmayan, işe yaramaz, hurda bir makineydi...
Mustafa Özbilge Mustafa Özbilge
Yayın: Güncelleme:

Dünyada, “bir hayalet dolaşıyor…”

Zengini fakirden, muktediri zayıftan, güzeli çirkinden, kadını erkekten, genci yaşlıdan, dindarı dinsizden ayırmayan eşitlikçi bir hayalet…

Barakaları saraylardan, hapishaneleri parlamentolardan, legal-illegal hiç kimseyi ayırt etmeyen anarşist/komünist bir enternasyonalle mi karşı karşıya insanlık?

Bilmiyoruz.

Kimilerince, Çinlilerin vahşi hayvan iştahından zuhur etti her şey. Kimileri, biyolojik bir savaşla karşı karşıya kalan insanlığa, bu amansız silahla diz çöktürülebileceği iddiasında bulundu. Kimileri artık yapay zekâların kontrolüne geçeceğimiz; insanın güvensiz, robotların güvenli olacağı trans-hüman bir dönemece girildiğini ispata koyuldu. Bazıları kutsal kitaplardan ayetler çıkarıp; ilâhi bir gazap, kıyametten önceki son durak, diyerek uyardı tâbilerini…

Bilmiyoruz.

Belki biri, belki birkaçı, yahut hepsi…

Kendini herkese seyrettiren bir manzara var karşımızda. Irk, din, dil, toprak ayrımına bakmadan herkesin kendisini seyretmesini icbar eden esrarengiz bir manzara bu.

Bize ne göstermektedir?

Yine herkesi dinlemeye mecbur bırakan, kimsenin benim ilgi alanıma girmiyor, ben bu dilden anlamam diyemeyeceği, tam da bütün insanların bildiği evrensel dili konuşan ateşli bir hatip karşımızdaki.

Bize ne söylemektedir?

Durmak; çalışmayan, işe yaramaz, hurda bir makineydi kentlerde. Durmanın, ölmekle eş olacağına inanan kim varsa şimdi ölmeyip şaşkınlık ve korku içinde meşûm sonunu bekliyor. Kendisinden başka kimsenin durduramayacağı piyasa çarkına, hariçten böyle bir çomağın sokulacağına kimseler ihtimal vermezken görünmez bir işaretle her şey sus pus oldu.

İşlerin yani düzenin eskisi gibi olup olmayacağı endişesi, zaman geçtikçe daha da belirginleşecek. Bu endişenin yoğunluğu, bazılarını belki virüsten önce öldürecek. Öyle ki suyun ve havanın hayatiyetine eş görülen hangi bağımlılık varsa, insanın ölümüne virüsten önce o yetişecek.

Acaba bu salgın; insanın durmasıyla, görmesi arasında gerçekleşecek ve sonunda duymasını/duyumsamasını sağlayacak bir hakikatle onu yüzleştirebilecek mi?

Durum, her zamankinden daha umut verici olabilir. Çünkü dünyadaki hiçbir savaş, hiçbir çığlık, hiçbir açlık ve korku, insanların tamamına birden duyuramamıştı sesini. Bundan böyle insanın uzun zamandır bir kenara bıraktığı, öteleyip durduğu birtakım sorularla yüzleşmesi ve bu endişenin yaşatacağı gerilimin gölgesinde verilecek içten cevapları, virüsün şifası olarak da ortaya çıkabilir.

Bu hesaplaşmayı yapabilen cesur insanlar, verecekleri esaslı cevapların rehberliğinde, herkese zorunlu bir şekilde uygulanacak dışarıdan kurtarıcı bir ilaç yahut aşı beklemeksizin belki kendi aşılarını da kendileri üretmiş olacaklar.

Göreceğiz…

#durmak #hayalet #anarsist #atesli #hatip

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.