Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Covid-19’la Mücadelede YAŞLILARIMIZ

Taraklılılar “Evde kal' çağrılarına uyup, sadece evlerinin önündeki bağ ve bahçe işleri için dışarı çıkınca sokaklar boş kaldı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Corona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında sosyal hayatın kısıtlanması yönünde alınan kararlar, Sakin Şehir (Cıttaslow) Taraklı’da da uygulanıyor. 

Taraklılılar “Evde kal' çağrılarına uyup, sadece evlerinin önündeki bağ ve bahçe işleri için dışarı çıkınca sokaklar boş kaldı.

Geçtiğimiz hafta sonu görevlilerin “Evde kal” çağrılarına uyarak “Bende dışarı çıkmayayım” diye evde kaldım. Ancak bir iş yerim var. Sizlere haber ulaştırabilmek için dışarıda olmak zorunda kalıyorum. Hastalıktan korkarım. Bu virüsle mücadelede biz de yapmamız gerekeni yapıyoruz

Evde kaldığım gün aklıma yine çocukluğum geldi

Eskiden Taraklı pazarına köylerden gelenler merkezde Pazaryerinde buluşurdu. 

Herkes el emeği ürününü pazarlar ticaretini yapardı. Alanda memnundu satanda 

Köylerden gelen yaşlı teyze-hala ya da amcamız veya dayımız geri kalan vaktini geçirmek için ya yanında getirdiği torununu çarşı pazar gezdirir ya da yakın akraba veya dostunun evine giderdi. O evde namazını kılar kendilerine hazırlanan sofraya misafir olurlardı Çok iyi hatırlıyorum bizim eve de köylerden akrabalarımız aile dostlarımız gelirdi. Hatta bize gelirken “Köy Ekmeği” ,“Süt”, “Yoğut” getirirlerdi. Köylerde hemen hemen her evde haftada bir kez hamur yoğrulur ekmekler yapılırdı. Üstüne sofra bezi örtülür bir hafta boyunca bayatlamazdı. O ekmeği sobada ısıtınca kahvaltıda mis gibi kokardı.

Hiç unutmuyorum Hacı Mehmet ve Hacı Tahir dede köyden Taraklı’ya gelirken çoğu zaman torunları Ahmet ve Naim’ide Taraklı’ya getirirlerdi. Rahmetli dedeleri bıkmadan akşama kadar bizim oyunlarımız bitene kadar torunlarını beklerlerdi.

Babaannem beni de bazen köye götürür Ahmet ve Naim ile akşama kadar köyde oyun oynamama vesile olurdu. Babaannemde köyde ziyaretler yapardı. Akşam olunca Taraklı’ya geri dönerdik.

Evet, Bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid–19 salgınında en büyük risk yaşlı vatandaşlarımızda etkili olmasıdır.

Bu salgının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için yaşlılarımızın evden çıkmaları gerekiyor.

Yaşlılar hepimizin baş tacıdır. Lütfen evden dışarı çıkmasınlar.

Bizlerde dikkatli olalım. Çevremizdeki yaşlıları gözetelim. Komşu yaşlılarımız gözetelim.

Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için yetkililer tarafından alınan tedbirlere lütfen hepimiz uyalım.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

#kose-ev #kal #ben #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.