Emperyalizmin Sonu

Kula bela gelmez, hak yazmayınca, Hak bela yazmaz, kul azmayınca.
Hüseyin Kolaç Hüseyin Kolaç
Yayın: Güncelleme:

İnsanlığı dünyada ve ahirette mutluluğa ulaştıracak sadece İslam’dır dedikçe bizler, birileri, örnek alınması gereken ülkeler, çağdaşlık, uygarlık diye bize hep batıyı örnek gösterdi. Manadan uzaklaşmış olan bu maddeci zihniyet, adeta taparcasına batının zenginliğine özendi. Emperyalizmin, kendilerini nasıl kuşattığının farkında bile olmayan bu insanlar, emperyalizmin kucağından, sömürüye, emperyalizme hayır diye naralar attı.

İnsan hakları, demokrasi, bilim, laiklik gibi putlaştırdıkları bazı terimleri kullanarak, manaya savaş açanlar, ses tellerini kopartırcasına nutuklar attılar. Kullandıkları bu değerler üzerinden, acımasızca saldırdılar masum insanlara. Terör ve savaş ile milyonlarca masumun kanına girdiler, insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını zalimce elinden aldılar. Kendileri gibi düşünmeyen ve yaşamayan iktidarları devirmek için, demokrasi dışı şeytanca yollarla, iktidarları devirmenin, kendi yörüngelerinde olanları başa getirmenin yollarını aradılar. Allah’ın insanlara bir lütfu olan bilimi insanlık yararına değil de, çoğu zaman zararına kullandılar. Laiklik adına, Allah’ın hükmünü beğenmeyip, ret edenler, kendileri gibi yaratılan insanın hükmüne boyun eğerek, kula kulluk ettiler, adeta Allah’a meydan okudular.

Ne güzel söylemiş Mevlana Hazretleri, ‘ Kula bela gelmez, hak yazmayınca, Hak bela yazmaz, kul azmayınca.’

İnsan haklarında, sözde dünyaya örnek olan ülkelerin, bir virüsle maskeleri düştüğünde, o masum maskenin altındaki, gerçek bencil yüzleri ortaya çıkıverdi. Süper güç zannettiklerimizin, insanlığın ve bilimin öncüsü zannettiklerimizin, gerçekte ne kadar aciz olduklarına, bir kez daha şahit olduk. Kendi insanına bile, dudak uçuklatan rakamlarla test yapan, tedavi eden, sigortası olmayanları hastaneye bile kabul etmeyen, başka ülkelere giden yardımlara dahi, korsanca el koyan ülkeler gördük.

Böyle bir ortamda şükürler olsun ki ülkemizde, kişinin durumuna bakılmaksızın testleri de, tedavileri de ücretsiz yapılmaktadır. İnsanı yaşatmaya çalışmak kutsal bir değerdir. İmkanları ölçüsünde, kendi insanına bütün imkanlarını seferber eden Türkiye, başta batılı ülkeler olmak üzere, onlarca ülkeye de yardımlar göndermektedir.

Başta emperyalizm olmak üzere, İslam dışı bütün batıl fikirler için, sonun başlangıcı başlamış gibi görünüyor. İnsanlık adına, dün olduğu gibi bu gün de, hiç birinin söyleyecek sözü kalmamıştır. Yeniden şekillenecek olan dünyada, en gür seda İslam’ın olacaktır.

Bütün güzelliklerin sizlerle olması dileği ile, Allah’a emanet olunuz.

#en-gur #seda #islamin-olacak

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.