Taraklı'da Esnaf Perişan

Taraklı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Erol Doğanı "8 ayda sadece 1 kişiye 3 bin ytl kredi kullandırdık. Esnaf, borçlarını ödeyemiyor" dedi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

-Taraklı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Erol Doğan 2007 yılının ilk 8 ayında esnafa 3.000,000  kredi verdiklerini açıkladı. 2006 yılının tamamında esnafa toplam 149.000,00 ytl kredi verilmişti. Kooperatifin 105 üyesinin bulunduğunu söyleyen Doğan bugüne kadar kredi kullananlar kredi borçlarını ödeyemedikleri için yeni kredi veremiyoruz. Esnafa verilen fon desteğiyle birlikte üyelerin kullandığı kredi miktarının toplam 149.bin YTL'ye ulaştığını söyleyen başkan Erol Doğan “Şu ana kadar verdiğimiz kredilerle 2006 yılı geneline oranla esnafa borçlardan dolayı kredi kullandıramıyoruz" dedi.
"ESNAF KREDİYLE BORÇ ÖDÜYOR"
Esnafların yatırım amacıyla değil borçlarını ödemek için kredi kullandığını anlatan Doğan şöyle konuştu: "Bugüne kadar kredi için bize müracaat eden esnafların bu kredileri borçlarını ödemek için kullandıklarını gözlemledik. Esnafımızın durumu hiç iyi değil. Biz de Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi olarak üyelerimizin sıkıntılarının en aza indirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak üyelerimizin sadece borçlarını kapatmak için kredi kullanmaları bizleri üzüyor. Esnafımızın geliri ile gideri birbirini karşılamıyor. Esnafımız kâr değil zarar ediyor. Günü kurtarmaya çalışıyor.”
Yeni Krediler Yasası’yla ilgili olarak da bilgi veren Doğan, "Bize verilen yetkiler çerçevesinde bir üyemize en fazla 25 bin YTL kredi kullandırabiliyoruz. Kredi limitinin önümüzdeki günlerde yükselmesi için çalışma yapıldığının duyumlarını aldık. Birçok esnafımız kredi limitinin 50 bin YTL’ye yükseltilmesini bekliyor. Limitin yükselmesiyle kredi talepleri artacak. İşte o zaman işimiz zor görünüyor. Çünkü Taraklı’ da esnafa kredi kullandıramayacağız" diye konuştu.



 



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.