Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Havadan,Sudan, Yeşillikten ...

TARAKLI ‘dan İzzettin KÖMÜRCÜ
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Öncelikle yeşilliklerimizi, derelerimizi, akarsularımızı doğa güzelliklerimizi çevremizi koruma bilinci ile “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü”nü kutluyorum
Tüm dünyanın, ülkemizin yaşadığı pandami (Covid-19) süreci hepimize temiz havanın, suyun, toprağın önemini bir kez daha hatırlattı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zeki Toçoğlu, zamanında Sakin Şehir Taraklı'da 4 milyonluk yatırımla 25 kilometre uzunluğunda kanalizasyon alt yapısı yapılmıştı. Ardından Atıksu Arıtma tesisi ihalesi yapılmış ve sonrasında atık su arıtma tesisi yatırımına başlanmıştı. Taraklı atık su arıtma tesisi ile toplanan atık suları dünya standartlarında arıtarak Göynük Deresi'ne deşarj edilmesi planlanmıştı.
Son teknoloji arıtma sistemleriyle donatılan tesis, günde bin 720 metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip.
Taraklı’da çevreye yönelik önemli bir koruma sağlayacak bu yatırımın ne zaman hizmete gireceği merak ediliyor. Sonuç olarak Taraklı Atıksu Arıtma Tesisi gibi büyük yatırımların hizmete girmesi çok önemlidir. Bir an önce faaliyete açılmalıdır.
*** *** ***
Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı doğalgaz ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek Taraklı’da vatandaşlarımızı doğalgaza kavuşturmak istiyoruz diye bir kez daha söyledi. İlgili firma ile görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan İbrahim Pilavcı ev ve iş yerlerinde ısıtma yada başka amaçla doğalgaz kullanımının önemini anlattı.
Evet 
Taraklı’da vatandaşlar dört gözle doğalgaz kullanmayı bekliyor. Kışın Taraklı’nın üzerinde duman bulutu oluşuyor. İnşallah doğalgaz ile temiz havaya kavuşuruz.
*** *** ***
Eskiden tulumbalar vardı. İçinden su çeker el, yüz yıkardık. Hatta bu tulumbalardan suda içerdik. Bağa bahçeye giden güzergahlarda da çeşme olurdu. Dağdan gelen su ile bağa bahçeye gidenler ihtiyaçlarını kullanırdı. Suyun bir damlası bile ziyan olmazdı. Kurt, kuş, kedi köpek herkes çeşme oluklarından su içerdi. İlk aklıma gelen çeşmeler “Fındıklı dere Çeşmesi”, “Karanlık’ın Çeşmesi”, “Acı su”,“Kayacık Pınarı”. Bu sulara ne olduda kurudu
Hafta sonu bir misafirim ile beraber Taraklı’nın Hacımurat,Ulucamii ve Yusufbey mahallesini gezdik.Bu üç mahallede çeşmeler vardı.Dedelerimizin,ninelerimizin hatırası. Ankara Caddesi ve Yunuspaşa çarşısında tarihi Alman çeşmeleri özelliklerini kaybetmiş.
Sadece sokak çeşmeleri değil kuruyan.
Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında kuruyan ağaçlardan sonra maalesef meydandaki çeşmelerde kurumuş. Muslukları sökülmüş.
Hayat koşulları içerisinde su kesintisi sadece “Parası ödenmedi” diye yapılır
Meydanda musluklar söküldüyse “Pet şişe su” ya mahkûm olacağız… Ver parayı iç suyu. 
Doğa, temiz hava, temiz çevre bir yerleşim yerinin gelişmesi için en önemli etkenlerdir
Sokak çeşmelerimizden, derelerimizden temiz sular aksın, atıksu arıtma tesisi faaliyete geçsin ve temiz hava soluyalım… Herkes ve her canlı için istiyoruz. 
Gelecek kuşaklarımız için istiyoruz
Tekrar görüşmek dileğiyle… Hoşçakalın

 

#kose-yazi #cevre #tarakli #izzettin

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.