Amatör Futbolcu Barış Dönmez İle Söyleşi

Taraklıspor Kaptanı Barış Dönmez Guanness Rekorlar kitabına girebilecek şampiyonluğu anlattı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sporu özelliklede futbolu seven bir ailenin oğlu. Taraklıspor’un takım kaptanı Barış Dönmez ile söyleşimi sizlerle paylaşacağım.

Öyle bir futbolcu ki Amatör futbolcu Barış Dönmez’in anlattıklarına gerçekten çok şaşıracaksınız

26 yaşındaki Barış Dönmez 2005 yılında kurulan Taraklıspor’da 2008 yılından beri futbol oynadığını ve o yıllarda Taraklı’da futbol sahası olmadığı için maçları Alifuatpaşa sahasında oynadıklarını anlattı.

 

“Futbolcular Maça Kendi Araçlarıyla Giderdi”

 

Taraklıspor kuruluşundan sonra 2.Amatör kümeye katıldı.Boğaz Grubu’nda mücadele veren takımın kendi sahasında oynadığı karşılaşmaları Alifuatpaşa sahasında oynadıklarını anlatan Barış Dönmez “ .O dönemlerde zaten takımımız zayıftı.İlçeye bağlı çevre köylerden futbolcu arkadaşlarımız vardı.Maça gideceğimiz gün köyden gelen arkadaşlarımızın gelmesini beklerdik.Toplanmamız çok zor olurdu.Çoğu zaman futbolcular kendi araçları ile maça giderdi. Maçın başlamasına dakikalar kala sahaya çıkardık.

 

“Kaleci sıkıntımız olurdu” 

 

Taraklıspor’da her sezon kale mevkiinde büyük sıkıntı yaşandığını söyleyen Barış Dönmez “Çok önemli maçlarda Taraklıspor’da kalecilik de yaptım. Sahada her mevkide direkt oynadım.Kulübün transfer edeceği kaleciye para ödeyecek durumu yoktu.Zaten bütün futbolcular bedavaya top oynuyorlardı.İlçemizin takımı diye gönüllü oynuyorduk.Deplasman maçlarında çok sıkıntı çekiyorduk. Ayrıca pek çok maçta kavgalar ile karşı karşıya kalıyorduk. Maçlarda sadece bir polis otosu yada jandarma aracı ve 2 veya 3 polis ve jandarma olurdu. Dayak yeme korkumuz olurdu. Sakatlandığımızda müdahale edecek sağlık ekibi çoğu zaman gelmezdi. .Amatörde böyle şeyler yaşanır.”

 

“Antrenman yapmazdık”

 

Hiç antrenman yapmadan maça çıkardık. Ne antrenman yapacak sahamız nede antrenman yapabileceğimiz malzememiz olurdu. Taraklı’da yaşamanın Taraklı’nın havasını solumanın avantajı ile maçlara çıkardık. Kondisyon sıkıntımız olmazdı.

 

 

“Na mağlup Şampiyonluk”

 

Taraklı’da düzgün olmayan adeta tarladan farkı olmayan futbol sahasının yapılmasıyla 2011-2012 sezonu maçlarını Taraklı’da taraftarlarının karşısında oynadıklarını anlatan Barış Dönmez “ O sezon kendi sahamızdaki maçlarımızda tribünlerimiz tıklım tıklım dolardı. Bizi izlemeye gelen taraftarlarımızın coşkusu hiçbir yerde olmazdı. Profesyonel takım taraftarı gibi coşkulu taraftarlarımız vardı. O sezon na mağlup şampiyon olduk ve 1.Amatör kümeye çıktık. Yaşadığım en coşkulu sezondu diyebilirim. Bazı profesyonel eski futbolcular maçlarımızı izlemeye gelirdi. Tribünlerdeki coşku ve futbola olan ilgiye şaşırırlardı"

Daha sonraki sezonda çok sıkıntılar çektik. Sahamız uygun olmadığı için maçlarımızı yine hep uzak sahalarda deplasmanda oynadık.

 

“Otobüs içerisinde ve ağaç diplerinde Soyunduk

 

Çok uzak yerlere maça gidiyorduk. Sabah maç yolculuğumuz başlıyordu. Maç oynayacağımız bazı sahalarda soyunma odaları yetersizdi.Otobüsün içerisinde giyinirdik.Bazı sahalarda da ağaçların altında giyinirdik.Ne yazık ki o sezon küme düştük..Daha sonraki sezon yine na mağlup şampiyon olduk ve tekrar 1.Amatör kümeye çıktık"

 

“Suni çim saha yapıldı”

 

Yıllardan sonra Taraklı’ya suni çim futbol sahası yapıldı. Özlemini çektiğimiz futbol sahamızda maçlarımızı oynamaya başlamıştık. Duş var, tuvalet var, hakem odası, soyunma odası var. Başarılı bir sezon geçirdik. Mülki Amirimizden Belediye Başkanımızdan esnaflarımızdan herkesten büyük destek gördük. Ligi iyi yerde bitirdik.

 

" Amatörde Süper Ligi Hedeflemiştik” 

Başarılı bir sezonun ardından yönetimde değişiklik oldu. Yavuz Özkul başkanlığında yeni bir yönetim oluşturuldu. Amatörde Süper Lig' e çıkmayı kafamıza koyduk. Liigin başında işler istediğimiz gibi gitmedi. Daha sonra düzeldik. Aramıza yeni arkadaşlar katıldı. İstediğimiz hedefe gidiyorduk.1.Amatör Kümde A Grubunda 2 sıradaydık. Süper lige çıkabilmek için Play Off’a kalmayı garantilemiştik. Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de yaygınlaşan Koranavirüsü salgınından korunmak için maçlara verilen aradan dolayı olumsuz şekilde etkilendik. Söz konusu hayatımızsa alınan her türlü karar hepimizin sağlığı içindir. Futbola ara verildi. Zor günlerin ardından Play Off maçlarına hazırlanıyorduk. Sakarya Amarör Spor Kulüpleri Federasyonu (SASKF) ve Futbol İl Temsilciğinin yapığı toplantılarda alınan karar gereği Taraklıspor lig 2. olarak Süper Amatör lige çıması karının geçtiğimiz günlerde TFF de onaylanmasıyla Sakarya Süper Amatör ligine yükseldik” dedi.

 

"Geyve sporda oynamıştım” 

Geyvespor’da da futbol oynamıştım. Orada da iyi takım arkadaşlarım vardı. Oynadığım sezon takım play off lara kalmıştı.Play of müsabakalarında maalesef finalde kaybetmiştik.

"Ailem Futbol oynamama karşı çıkardı "

Biz dört kardeşiz. Diğer iki erkek kardeşimde aynı zamanda Taraklıspor’da takım arkadaşımdı. Onlar şimdi futbola devam etmiyor. Ailem futbolu çok seviyor. Ama herkesin bir “ekmek” mücadelesi var. Ekonomik şartlar ortada. Sonuçta çalışmak zorundayız” diye konuştu.

Şunu da ben ilave edeyim ki Taraklıspor kaptanı Barış Dönmez Taraklıspor’da futbol oynamayı pek çok arkadaşı gibi hobi olarak yerine getirmiş. Süper Amatör lige çıkan bir takımda çalışmadan hobisini yerine getirmeye devam eder mi bilemem.

26 yaşında ve futboldaki hayallerinden çok uzak artık. Süper Amatör ligde mücadele edecek Taraklıspor’da futbol oynamak istiyor.Ama işsiz .

Karşımızdaki manzara bu. Nasıl çözülür bilemiyorum.

Taraklı Atatürk Ortaokulu spor sahasında gerçekleştirdiğimiz söyleşide Yeşil Kırmızı Beyazlı Taraklısporumuzun kaptanı Barış Dönmez'e bu anlamlı söyleşi için teşekkür ediyorum

#rekor-roportaj #baris #donmez

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.