İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri

TARİHÎ TÜRK YURTLARINDA EMPERYAL OYUNLAR SONA ERMELİDİR

Kafkaslarda 1993 yılından beri Karabağ, Laçin, Kelbecer, Kubatlı, Zengilan, Fuzuli bölgelerini işgal eden Ermenistan acaba bu gücü kimden alıyor? Ermenileri kimler destekliyor?
Abdurrahman ZEYNAL Abdurrahman ZEYNAL
Yayın: Güncelleme:

Araştırılıp incelendiğinde bugünkü Ermenistan topraklarının tarihi "Revan Hanlığının" toprağı, Erivan yani asıl adıyla Revan 1800'lerin sonuna kadar bir Türk toprağıdır. Camileri, hanları, hamamları ve saraylarıyla tam ecdat toprağıydı.....!

Irakta 1990 yılından itibaren karşımıza dikilen, bölgedeki bir avuç aşireti destekleyip terör örgütüne her türlü, para, silah, ve istihbarat şemsiyesini sağlayan ve Türkiye aleyhinde çalışan kim?

Tabi ki Amerikalılar ve onun batıdaki uzantısı olan Alman, Fransız, İngiliz, İtalyan ve İsrail devletidir. Ne yazık ki Türkiye 1990'lardan sonra Irakla ilgili yapılabilecek stratejiler üretemediği için pek çok kahraman askerimizi kaybetmiştir. Kerkük, Telafer, Tuzhurmatu, Erbilde binlerce Türkmen şehit edilirken buna kimler emir vermiştir?

Suriye'de 2011 yılından itibaren başlayan tüm gelişmeler Amerikalıların istediği gibi evrilmiş, sonuçta Amerikalılar elli bin Tır'dan fazla silahı bölgeye getirip yerleştirmişlerdir. Amerika Suriye'ye binlerce kilometre uzaktan gelip işgali gerçekleştirirken dört buçuk milyon Suriyeli Sünni Arap ve Türkmen'i bölgeden sürüp çıkarmış, çıkarılmasına yardım etmiş, YPG, PYD, PKK'ya akıl ve mantık ötesinde yardım ederek bölgedeki dengeleri değiştirmiştir.

Mısırda darbeci Sisi'yi destekleyerek Mısır'ı karıştırmış, Türkiye-Mısır ilişkilerine balta vurarak tarihî bağlarla birbirine bağlı ve nüfusunun en az yüzde otuz'u Türk olan Mısır Türkiye'ye düşman edilmiştir.

Amerika bu yola bir taş ile pek çok kuş vurmanın sevincini yaşamıştır. Yaşamaya devam etmektedir.

Libya'da; Fransız, İtalyan İngiliz ve Amerikan ittifakı petrol için ülkeyi kan deryasına çevirmiş, Kaddafi'nin idam edilmesine sevinmiş, masum insanları CIA ajanı Hafter vasıtasıyla öldürtmüş ve Müslüman kanı akıtmıştır.

Türkiye tarihî ve millî çıkarları için BM'ce kabul edilen Libya hükümeti ile anlaşma yapınca tüm emperyalist güçler Hafterin tarafında Türkiye'ye ve meşru yönetime karşı düşmanca tavır almışlardır. Batılılar ve Rusya doğrudan ve dolaylı olarak Suudiler, Birleşik Arap Emirlikleri vasıtasıyla isyancılara, para, silah, savaşçı vererek desteklemiş, Türkiye devreye girince Türkiye'nin ne işi var Libya'da deme küstahlığını göstermişlerdir.

Akdeniz'de, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Ermenistan'da, Azerbaycan'da hep Türkiye'nin, Türk Milletinin, Türk Ordusunun karşısına işte bu emperyalistler çıkmıştır. Çıkmaya devam edecektir.

Kerkük, Musul; Telafer, Hama, Humus, Halep ve Libya'da ölen Müslüman Türk Milletinin evlatları ve din kardeşleridir.

Artık bu oyun, bu tezgâh parçalanmalı, İşgal altındaki Türk illeri, bu emperyal güçlerin tasallutundan kurtulmalıdır.

Bugün Ermeni güçlerin Azerbaycan'a yeniden saldırması, Suriye'deki gelişmeler, Libya'daki gelişmeler bu bölgede Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen Amerikalıların, Rusların, Fransızların, İngilizlerin, Almanların oyunu olduğu asla unutulmamalıdır.

Ümit ve temennim bir gün bu acılar dinecek ve Türk illeri hür ve bağımsız olacaktır.

Ne Mutlu Türk Diyene.....

#abdurrahman-zeynel #turk #tarihi-turk-yurtlarinda-emperyal-oyunlar-sona-ermelidir #ermenizsan #azerbaycan #kafkas

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.