Ekrem Yüce basın mensuplarıyla buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle yazılı ve görsel yerel medyanın temsilcileriyle Reisoğlu Tesislerinde buluştu.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle yazılı ve görsel yerel medyanın temsilcileriyle buluştu. Reisoğlu Tesislerinde gerçekleştirilen buluşmada Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş, BİK Sakarya Şube Müdürü İbrahim Çorbacı, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, ulusal ve yerel medyanın usta isimleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Yerel basının önemine dikkat çeken Başkan Yüce, tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

HABERCİLİĞİN GEÇMİŞİ

Basın mensuplarının gününü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Gazetelerde, radyo ve televizyonlarda çalışan ve tüm arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın mensubu arkadaşlarımıza da Cenab-ı Mevla’dan gani gani rahmet niyaz ediyorum. Haberleşme ve haber alma ihtiyacı tarihin ilk zamanlarından beri elzem bir durum olagelmiştir. İnsanlık çok çeşitli haberleşme araçları ile bugüne pek çok yöntem kullanmıştır. Devletler ve bireyler matbaanın icadı ile toplumun haber alma ihtiyacını yazılı olarak karşılamaya başlamıştır. Bir zamanlar işaretlerle yapılan anlaşmalar daha sonra yazılı hale gelmiştir. Radyo, televizyon ve günümüz dijital çanını ise haberleşmeye yeni bir düzen getirildi. Günümüzde habere bilgiye, ulaşmak geçmişe nazaran çok daha kolay hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

“MEDYANIN İMKANLARINA HERKESİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR GERÇEKTİR”

Medyanın hayatımızda büyük bir unsur olduğunu dile getiren Başkan Yüce, “Basın çalışanının toplumuzun doğru habere ulaşması için büyük önem arz etmektedir. Bugün gerek basılı gerek görsel ve gerek dijital medya olmadan bir dünya tahayyül etmek mümkün değildir. Medyanın hayatımızda tartışmasız yeri vardır, hücrelerimize kadar medya girmiştir. Biz medyasız, medya da bizsiz yaşayamaz hale gelmiştir. Bugün ticari ve işletme açısından reklam ve duyuru için medyanın imkanlarına herkesin ihtiyaç duyduğu bir gerçektir. Dünya öyle bir hale geldi ki insanlar çocuklarını bir okula ya da bir kursa göndermeden evvel ihtiyaç duydukları araştırmayı sosyal medyadan yapıyorlar. Hepinizin severek yaptığına inandığım bu meslek işte bu denli önemli olduğunu bir daha sizlerle mütalaa etmiş oluyoruz. Hatta size başka bir örnek vereyim, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 7/24 esasıyla çalışıp şehrimiz için ürettiğimiz projeleri ve hizmetleri Sakaryalı kardeşlerimiz sizin sayenizde öğreniyor. Siz olmazsanız bunların hepsi adeta hükümsüz duruma düşecektir. Biz sizinle dirsek temasıyla çalışıyoruz, an geliyor en yakınlarımızdan daha çok sizinle yakın oluyor ve sizinle beraber oluyoruz. Biliyorsunuz Kocaali ve Karasu çevremizin sınırları içinde devasa bir botanik vadi inşa ediyoruz, Melen Botanik Vadisi. Bu vadi ile şehir ekonomimize, istihdama ve turizme ciddi katkılar sağlayacağız. Orada yetiştireceğimiz ürünler için daha dikimi tamamlanmayıp hasadı yapmadan kati alım garanti sözleşmesini gerçekleştirdik. Orada bir de arı ürünleri yetiştireceğiz. Arıcılığa büyük önem veriyoruz. Arıcılık ile uğraşan 54 ailemize eğitimler verdik, teknik araç ve gereçleri hediye ettik. Bal, polen, propolis, arı zehri, ana arı üretimi, oğul arı üretimi ve daha pek çok arı ürünü yetiştirmek için seferber olduk. İşte bu arılar Melen Botanik Vadisinde bulunan tıbbi ve aromatik bitkiler tarlasından beslenecekler.” şeklinde konuştu.

“NEREDEYSEK SİZ DE ORADASINIZ”

Basın mensuplarının yaz kış demeden görevlerini yerine getirdiğini belirten Ekrem Yüce; “Biz ne zaman nereye gitsek sizlerden birini mutlaka orada görüyoruz. Dikime gidiyoruz siler oradasınız. Hasat için gidiyoruz sizler yine oradasınız. Sigorta kavşağı köprü kavşağında incelemelerde bulunmak için oraya gidiyoruz sizler yine oradasınız. İncelemeleri hep birlikte yapıyoruz. Sigorta köprü kavşağının önemini şehrimiz için sağlayacağı kolaylığı yatırım bedellerini sizler çok iyi biliyorsunuz. Proje alanında incelemeleri tamamlıyor başka bir hizmet için başka bir yere gidiyoruz telefonumu elime alıyorum ve sizin haberlerinizi anında görüyorum. Yani biz daha oradan ayrılmadan haberleriniz bütün Sakarya’ya hatta Türkiye’ye yayılmış oluyor. Sizin sayenizde hep birlikte Türkiye’de yıllardır süre gelen bir algıyı beraber yıkıyoruz. İşte siz bu denli bir görevi üstleniyorsunuz. Hem de yaz kış demeden yağmur, çamur güneş, kar dinlemeden en doğru bilgiyi en doğru şekilde vatandaşlarımıza iletmek için çalışıyorsunuz. Bu kutlu görev için şahsım ve tüm kurum adına, tüm Sakaryalılar adına her birinize içtenlikle şükranlarımı ve samimi duygularımı ifade ediyorum. Ve hepinizi bu saygın davranışınızdan, bu cefakar davranışınızdan gerçekten haber almayla ilgili yapmış olduğunuz bu gayretlerden dolayı yürekten tebrik ediyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınız kutlu olsun diyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

 

#ekrem-yuce #basin #bulusma

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.