Vergi Tahsilatına Sıkı Denetim

Vergi denetim elemanlarının sayısı 2 kat artırıldı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sakarya'da belge düzenlemeyi yaygınlaştırmak ve kayıtdışı çalışanları kayıt altına almak için vergi denetim elemanlarının sayısının iki kat artırıldığı bildirildi. 

Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, yaptığı yazılı açıklamada, vergi tahsilatını artırmak amacıyla başkanlık bünyesinde Tahsilat Koordinatörlüğü kurulduğunu belirtti.

Birimin amacının, vergi daireleri arasında uygulama birliği sağlamak, yüksek tutarlı borcu bulunan mükellefleri bizzat izlemek, vergi tahsilatını hızlandırmak ve tahsilatla ilgili sorunlara çözüm getirmek olduğunu kaydeden Alp, mükelleflerden beklentilerinin, vergi borçlarından dolayı icra takibi başlatılmadan, borçluların borçlarını ödemeleri ya da nasıl ödeyecekleri konusunda vergi dairesiyle anlaşma yoluna gitmeleri olduğunu bildirdi. 

İcra takibi başlatıldıktan sonra geri dönüş olmadığını belirten Alp, şunları kaydetti: ''15 Eylül itibariyle belge düzenlemeyi yaygınlaştırmak, kayıtdışı çalışanları kayıt altına almak amacıyla, yaygın vergi denetiminde çalışan personel sayısı iki katına çıkarılmıştır. Bu sayının Maliye Bakanlığı açıklamalarından sonra üç katına çıkarılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Sakarya, vergi tahakkuklarında il bazında 18. sıraya yükselmiş olmasına rağmen, tahsilatta 20. sıradadır. 2006'da tahsilat oranı bakımından 28. sıradayken, şu anda 26. il durumundayız. Tahsilat hedefimizi 18. sıraya çıkartmak ve 2 yıldır yüzde 78 olan tahsilat oranını yüzde 82'ye çıkartmaktır.''

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.