Naim Nalbant ile Söyleşi

İzzettin Kömürcü'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Naim Nalbant ile Söyleşi…

 

Naim Nalbant’ı duymayan tanımayan yoktur. Kendisi siyasetin her zaman çok konuşulan ismi. Her dönem siyasette aktif rol üstlenmiştir. Başarılı bir ticaret hayatı kıpır kıpır ve renkli bir kişiliği vardır. Titiz, çalışkan ve dobra dobra konuşur.Çoğu zaman fikir ve söylemleriyle sansasyonlar yaratmıştır.

Naim Nalbant ile YENİGÜN Gazetesi için söyleşi yapmanın önemli olduğunu düşündüm. Uzun zamandır bunu gerçekleştirmek istedim. Ama bir türlü gerçekleştiremedik. Uygun zamanda beni iş yerine çağırmasını istedim. Aslında kendisiyle her gün hal hatır sorup sohbet ederiz.Ama bu farklı olacaktı. Beraberce iş yerine gittik ve uzunca bir söyleşi yaptık.

Anlattıklarını çoğu insanın bildiğini sanıyordum.Küçük ayrıntılara kadar dinleyince bende pek çok konuyu yeni öğrendim.

1955 doğumlu olan Naim Nalbant’ın babası merhum Osman Nalbant’da hayır işleri adamı olduğunu belirtmek isterim.

Naim Nalbant ilk ve ortaokulu bitirdikten sonra Taraklı’da ticarete atılmış.Üç çocuk babası Naim Nalbant SATSO’ya bağlı 9.meslek grubu olan Dayanıklı Tüketim Malları Ticareti yapmakta olduğunu anlatıyor.

1987 yılında Taraklı ilçe olduktan yani 32 yaşındayken ANAP’ın Taraklı’da teşkilatlanmasında kurucu İlçe Başkanı olmuş.1994–1999 yılları arasında ANAP’da İl Genel Meclisi üyeliği yapmış. Benim için çok özel olan “Başarı” plaketlerinden birini o dönemde Nalbant’ın elinden almıştım

2009–2014 yılları arasında AK Parti’den Belediye meclis üyeliği yapan Nalbant

özellikle çevre ile kültür ve tanıtımda, tarımda fikirleri ile Taraklı’ ya büyük katkılar sağlamıştır.

Naim Nalbant’ın Taraklı Kent Konseyi başkanlığı yaptığını söyleyince sanırım “-Kent Konseyi Başkanı olunca ne iş yaptı?” diyeceksiniz. Kent Konseyi Başkanlığı sıfatını yerel düzeyde layıkı ile taşıdı. Ta ki onunla birlikte bende Kent Konseyi Genel sekreterliği unvanı taşıdım.

Neyse yazmaya devam edelim.

Naim Nalbant önemli Devlet adamları ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duymakta. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın davetlisi olarak Kıbrıs’da misafir olmuş.

İş adamları ile pek çok yurt dışı gezilerine katılmış. Son ziyaretinde de Türkiye Cumhuriyeti’nin Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli’yi ziyaret etmiş.

Sosyal medyada paylaşımlarıma Naim Nalbant’dan sık beğeni gelir. Demek istediğim şu ki Naim Nalbant sosyal medyayı çok etkili kullanıyor. Hem etkili hemde verimli kullanıyor. Ekonomi, Siyaset ve Magazin sayfalarının takipçisi.

Hey gidi Naim Nalbant. Anlata anlata bitiremedi. İşte Taraklı’da şu şöyle. Şunu şöyle yapılmalı. Böyle yapılsaydı daha iyi olurdu.” diye anlatıyor. Ve hep güzel anlatıyor. Ama bazen öyle anlatıyor ki bir lafı ile insanı eşekten düşmüşe çeviriyor. Kendine olan güveninden dolayı da tatlı tatlı gülüyor.

Bir itirafta bulunayım. Naim Nalbant’ı Taraklı’da hep Belediye Başkalığına aday olur diye düşünmüştüm. Temiz insandı, dürüst insandı, iyi insandı. Her dönemde hep hayal kırıklığına uğradım.

Naim Nalbant seyahat etmeyi seven biri olduğunu söylüyor.Kalabalık gruplar halinde seyahat etmekten de pek hoşlanmazmış.. Onunla yolculuk yapmak gerçekten de harika olur.Bil fiil yemek molalarında büyük keyif alırsınız.

Naim Nalbant’ın iyilik sever kişiliğini unutamadığı bir anısını sizlerle paylaşarak yazımızı sonlandıralım

Askerliği yaptığı İstanbul’da kendisinden yaşça büyük devre kaybı askere hep yardım ettiğini sürekli uzaktan gözettiğini anlatan Nalbant “Yaşça benden büyük olan bu asker askerliği boyunca parasızlık çekti. Buna hep göz kulak oldum. Maddi manevi çok faydam oldu. Askerliğimizden yıllar sonra ticari alış veriş için İstanbul’a gittiğim bir gün vapurda biri yanıma yaklaştı “Senin adın Naim Nalbant’mı ? “diye sordu

“-Evet adım Naim Nalbant” dediğimde cebimi işaret ederek

“-Cebindeki paraları iyi muhafaza et. Seni tanıyamamış olsam o paraları çalacaktım” dedi. Bunları söyleyen bozuk kıyafetli kişi askerde kendisine yadım ettiğim devre kaybı olan askerdi. Meğer vapurlarda yan kesicilik yapıyormuş. Yaşadığım bu aolayı hiç unutmuyorum” diye anlattı.

Söyleşimizin sonunda Naim Nalbant’a Sakarya Kent Şurası üyesi olduğunu söylemediğini hatırlattım. Nalbant Sakarya Kent Şurasının çok farklı bir çalışma örneği sergilediğini belirterek “Önümüzdeki günlerde burada Taraklı’nın sorunlarını tek tek masaya yatıracağız. Siyasetin içerisinde olduğum için Kent Şurası üyeliğimi öne çıkartmadım” dedi.

Nalbant ile söyleşimizi sonlandırırken son olarak bizlere ne söylemek istediğini sorunca “Temiz toplum, temiz çevre” sloganını kullanarak etrafımızı temiz tutmanın mesajını verdi. Ayrıca “Sevgi ve Saygı” sözleri ile de “İnsan önce kendini sevmeli saymalı. Sonra etrafındakileri sevip saymalı” ifadelerini kullandı.

Evet sevgisiz kalmayın…

Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.

 

#soylesi-naim #nalbant #izzettin

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.