İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız

Depremzede Yönetmenin 17 Ağustos Belgeseli Yayında

Depremde anne ve babasını yitiren, henüz 17 aylık bebekken 9 saat sonra enkazdan kurtarılan, teyzesi ve eniştesi tarafından büyütülen 22 yaşındaki genç yönetmen Ihsan Kaya'nın hazırladığı '17 Ağustos 1999; Yüzyılın En Uzun Gecesi' belgesi pazar akşamı saat 24.00 itibarıyla yayına başlıyor.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Konu hakkında konuşan yönetmen Ihsan Kaya, 'amacım acıları tazelemek degil. Ben üç agbimle birlikte yetim ve öksüz büyüdüm. Depremin üzerinden 21 sene geçti. Bakıyorum ki yine benzer hatalar yapılıyor. 17 Ağustos depremi ve sonrasında bizim yaşadığımız acıları başkaları da yaşamasın, başka çocuklar da bizim gibi yetim ve öksüz kalmasın diye, bu konuda bir bilinç ve farkındalık oluşturmak için bu belgeseli hazırladım. 45 saniyelik depremi, 45 kişiyle görüşerek 45 dakika süreli olarak hazırladım. Eski rektörden dönemin toki başkanına, inşaat mühendislerinden mimarlara, depremde enkazdan çıkartılanlardan şair ve yazarlara, karikatüristlerden fotoğraf sanatçılarına... ve sokak röportajlarına kadar, çok farkli kesimlerin bilgi ve görüşlerine başvurdum. Sanıyorum çok kuşatıcı bir belgesel oldu. Şahsen ben amacına ulaştım. Belgeselin amacına ulaşması ise biraz zaman alabilir' dedi.

 

Başta Satso ve Sakarya Inşaat Mühendisleri Odası olmak üzere bazı kurumların kendisine kucak açtığından söz eden yönetmen Ihsan Kaya, 'görüşleriyle belgeselime katkı yapan 45 konuşmacıya, bana maddi manevi destek veren Satso başkanı Akgün Altuğ'a, Gülümse Yemek Iffet Hacıeyüpoğlu'na, Boğaziçi Koleji sahibi Fatma Aygün Kahya'ya, adeta kendi öz yeğeniymiscesine 45 gün süren çekimlerim süresince maddi manevi destek veren, yanımdan ayrılmayan babamın arkadaşı yazar Fahri Tuna amcama, şahsım ve belgesel çalışmalarımı yaptığı ve yayınlattığı haberlerle kamuoyuna duyuran Yalçın Akaltın büyüğüme bu vesile ile çok teşekkür ediyorum' dedi.

 

Belgeselini depremde kaybettiği annesi Hikmet Öğretmen ile babası Inşaat Mühendisi Ibrahim Kaya'ya ithaf eden yönetmen Ihsan Kaya'nın söz konusu belgeselini 16 ağustosu 17 ağustosa bağlayan Pazar akşamı saat 24.00 itibarıyla ihsankaya adlı özel youtube kanalından izleyicilerin beğenisine sunacağı öğrenildi.

 

Genc yönetmenin hazırladığı deprem belgeselinin kamuoyu tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

#deprem-belgesel #ihsan #kaya

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.