Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Kaşık Ustası EXPO da yerini Aldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası'nın açılış programı ve takvimi açıklandı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ilk kez Sakarya'da düzenlenecek dev şampiyonanın açılış seremonisi 23 Ekim Cuma günü saat 20.00'da Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirilecek. 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası öncesinde şehrimizin tarihi, kültürel, sanatsal ve yöresel yaşamına ışık tutacak Sakarya EXPO alanı ise 4 gün boyunca açık kalacak.

TARAKLI STANDI KURULDU

Taraklı Belediyesi Sakarya EXPO alanı 4 gün boyunca stand’da Taraklı yöresel ürünlerini tanıtacak. Taraklı’dan Kaşık Ustası Sabri Özşahin ve Sakarya Kent Şurası Üyesi Naim Nalbant Taraklı el sanatları sergileyecekler ve tanıtımını yapacaklar

 

ŞAMPİYONA BAŞLIYOR

Tüm dünyanın gözünü Sakarya'ya çevireceği şampiyonanın etkinlikleri ise 24 Ekim Cumartesi günü Gran Fondo yarışları ile başlayacak. Tüm bisiklet tutkunlarının yarışacağı Sakarya Gran Fondo yarışları için yarışmacılar 24 Eylül Cumartesi günü Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden saat 9.30’da start alacak. Kısa parkur 50, uzun parkur 100 kilometre olacak. Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhında çevrilecek pedallar tüm amatör bisikletçilere açık olacak. Cumartesi günü ayrıca saat 14.00 ile 17.00 arası sporcu kayıtları ve akreditasyon gerçekleştirilecek. Şampiyonanın basın toplantısı ise aynı gün saat 15.00'da Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirilecek.

ŞAMPİYONANIN FİNAL GÜNÜ 25 EKİM PAZAR

Dünyaca ünlü bisikletçilerin kıran kırana mücadele edeceği yarışlar ise 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı birçok kanaldan canlı yayınlanacak yarışlar erkekler kategorisinde saat 12.00'da kadınlar kategorisinde ise saat 12.30'da başlayacak. Erkeklerde 110 kilometre kadınlarda ise 81 kilometre olan parkurda yarışacak usta bisikletçiler dünya şampiyonluğu unvanı için mücadele edecekler. Şampiyonanın ödül töreni ise kategorilerinde derece elde eden yarışmacılar bitiş noktasına ulaştığında gerçekleştirilecek.

EXPO’NUN RESMİ AÇILIŞI 23 EKİM CUMA GÜNÜ

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan ve ülkemizde ilk kez düzenlenecek dev şampiyona için yurtiçi ve yurtdışından birçok misafir Sakarya’ya gelecek. Sakarya’nın dünyaya tanıtılacağı dev organizasyonda şehrin tanıtımına katkı sağlamak adına 28 bin metrekare alanda kurulan Sakarya EXPO, 4 gün boyunca etkinlikler, bisiklet gösterileri, yarışmalar, eğlence gösterileri, halk oyunları, eğitici aktiviteler katılımcıların beğenisine sunulacak, sürpriz hediyeler vatandaşların olacak. Alanda ayrıca şampiyona sponsoru, dünya firmaları, ilçe belediyeleri de yer alacak. Sürpriz hediyelerin dağıtılacağı etkinliklere tüm vatandaşlar davet edildi.

BAŞKAN YÜCE’DEN ŞAMPİYONA DAVETİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şampiyona heyecanı yaşamak için tüm vatandaşları Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne davet ederek, “Son ana geldik. Hafta sonu Sakarya’da şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. Şehrimizin tanıtımı için de çok önemli gördüğümüz şampiyona için Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde buluşalım istiyoruz. Tüm hemşehrilerimi bu özel anlara tanıklık etmeye davet ediyorum” dedi.

ŞAMPİYONA İÇİN ARAÇ TRAFİĞİNDE ÖNLEMLER ALINACAK

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası boyunca trafikte yapılacak düzenlemelere ilişkin açıklama yapıldı. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ile Valilik Kampüsü arasındaki 221. Cadde 4 günlüğüne araç trafiğine kapanacak. 24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günü ise Valilik ışıkları ile Karapınar ışıkları arasında trafik kısıtlaması uygulanacak. Ayrıca 25 Ekim Pazar günü Uzunköy ve Yeşildere arasında 12.00 ile 17.00 arasında güzergah trafiğe kapatılacak. Trafikte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi adına alternatif güzergahların kullanılması önem arz ederken, bölgeye trafik işaret ve işaretçilerinin de konuşlandırılacağı ifade edildi.

23-25 Ekim tarihler arasında gerçekleştirilecek şampiyonanın takvimi şu şekilde;

23 Ekim Cuma

13.30 – Sakarya EXPO Resmi Açılışı

Saat 20.00 - Açılış seremonisi

24 Ekim Cumartesi

Saat 09.30 - Gran Fondo yarışları

Saat 14.00 / 17.00 - Sporcu kayıtları ve akreditasyon

Saat 15.00 - Basın toplantısı

25 Ekim Pazar

Saat 12.00 - Dünya Şampiyonası Startı Erkekler Kategorisi Saat 12.30 - Dünya Şampiyonası Startı Bayanlar Kategorisi Ödül Töreni (ilk 3 sporcular geldikten sonra)

Sakarya EXPO’nun etkinlik programı ise şu şekilde;

23-24-25 Kasım - Saat 10.00 / Açılış – Saat 22.00 / Kapanış

Saat 12.00/17.00 - Çocuk atölyeleri etkinlikleri

Saat 19.00/22.00 - Bando, mehteran ve halk oyunları gösterileri

 

#kasik-ustasi #bisiklet #sampiyona

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.