Taraklı Camileri Yaptırma Ve Yaşatma Derneğinden Açıklama

Camiler Toplumun Her Kesiminin Görüştüğü, Kaynaştığı, Halk Evleridir”
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Bilindiği gibi her dinin ibadet yeri olarak kullanılan kutsal mekânları vardır. Aynı dine inanan insanlar buralarda bir araya gelir, inandıkları varlığa bağlılıklarını ve kulluklarını ifade ederler.
Bu nedenle mekânlar, inanan kişiler için oldukça önemlidir. Buraların en güzel şekilde, en görkemli tarzda olması için ilk çağlardan itibaren bütün din mensupları büyük çaba sarf etmişler, her türlü fedakarlıkta bulunmaktan kaçınmamıştır. Bundan dolayıdır ki, belki bazı istisnalar hariç, dünyanın itina ile yapılan, en haşmetli ibadethanelerdir. Örneğin, Müslümanların Selimiye, Süleymaniye ve Sultan Ahmet camileri bunlardan bazılarıdır.

Öncelikle camiler, bireylerin dini duygularını gelişmesine, dengeli bir duygusal yapı kazanmalarına neden olur. Kişilerin üstünlük ve aşağılık duygularına kapılmalarını önler çünkü camide, küçükten büyüğe, amirden memura, öğrenciden öğretmene, fakirden zengine, bütün insanların Allah’ın huzurunda eşit derecede bulunduğu bilinci müminlerde yavaş yavaş yerleşir. Kişideki üstünlük ve aşağılık duyguları silinmeye başlar. Kin, nefret ve husumetin yerini sevgi, saygı ve bağlılık duyguları alır.

Yine camiler, kişilerin birbirleri ile ilişkilerini arttırır, onların sosyalleşmesine katkı sağlar. Camiler bir araya gelmek, aynı çizgide, aynı safta omuz omuza vermek, toplumdaki birliğin ve dayanışmanın temelini oluşturur. Bu acıdan camiler toplumun her kesiminin görüştüğü, kaynaştığı, halk evleridir.
Camilerin en önemli fonksiyonu ise bireyi dinlendirmesidir. Buda, bilindiği gibi vaaz ve hutbelerde yapılmaktadır. Bu fonksiyonuyla camiler bütün topluma bilginin yayıldığı iletişim merkezleridir.

Ekim ayının ilk haftasının “Camiler-ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanması, din hizmetlilerinin sağlıklı bir toplum için icra ettikleri hayati fonksiyonu dikkatlere sunacak olması bakımdan fevkalade sevindirici bir gelişmedir.
Toplum için hayati önemi bulunan din hizmetinin ancak parlak zihinlerle etkin ve verimli bir şekilde yürütebileceği aşikardır. Dolayısıyla bu hizmet alanına ülkemizin parlak zihinlerini çekebilecek tedbirler üzerinde kafa yormamız gerekiyor. Din hizmetinin toplum için hayati önemi, kalkınma hamlelerimize ve çağdaşlaşma adımlarımıza ivme kazandırabilmesi, büyük ölçüde bu cihetteki geleceğe yatırıma bağlıdır. Din hizmetlerine pozitivist bir mantıkla yaklaşılması, bu hizmetin önünü açacak bir yaklaşım biçimi değildir.

Din hizmeti var oluşsal ilgilerine yönelik insana hayati katkılar yapan, aynı zamanda bir ülkenin moral değerlerinden kalkınma stratejilerine kadar sirayet eden bir hizmet alanıdır. Böyle düşünüldüğünde, dinin toplum için artı bir değer teşkil ettiği kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Yapılması gereken işlerin başında din görevlilerinin bir an önce hayat standartlarını ve tahsil seviyelerini yükseltmek gelmektedir.
Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor, çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyoruz.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.