216 Yıldan Beraate

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın, Yüce Divan'da 2.5 yıldır süren ve 216 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tüm suçlamalardan beraat etti..
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:
Yüce Divan perdesi, hukuk tarihinde, istenen ceza ve sonuç yönünden eşine az rastlanır bir kararla kapandı. Yargıtay Başsavcılığı'nın 216 yıl 6 ay hapis istediği eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti, 2 milyon dolarını da kurtardı. 14 yıl aradan sonra bir eski başbakan ve 6 bakan için yeniden kurulan Yüce Divan'da son karar da dün çıktı. Yüksek Mahkeme'nin 24 Şubat 2005'ten bu yana devam eden yargılama sonunda verdiği Aydın hakkındaki kararını, Başkanvekili Haşim Kılıç açıkladı. Aydın'ın eşi Gönül Aydın ve çocukları Batuhan, Konuralp ve Halil İbrahim ile birlikte çok sayıda kişinin izlediği karar öncesinde Başkanvekili Kılıç, Aydın'a son sözünü sordu. Aydın'ın yanıtı, "Yok Sayın Başkanım" oldu. Kılıç, karar öncesi salondakileri "taşkınlık yapmamaları" konusunda uyardı.

"TÜM SUÇLAMALARDAN BERAAT"
Kılıç'ın açıkladığı karara göre Aydın, aralarında Sakarya Hükümet Konağı, Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı, Gaziosmanpaşa ve Kızılcahamam devlet hastanelerinin de bulunduğu 12 inşaat ihalesinde, "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasından, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle beraat etti. Aydın'ın bakanlıkta meydana gelen yolsuzlukları önleme konusunda gerekli tedbirleri almadığı, denetim yapmadığı, böylelikle "görevini kötüye kullandığı" suçlamasından, suçun yasal unsurları oluşmadığından oy birliğiyle beraatine karar verildi. Aydın, Hazine Müsteşarlığı Oran Sitesi lojman onarım inşaat ihalesinde "özelliği bulunmadığı halde özelliği bulunan ihale kapsamına alarak görevini kötüye kullandığı" suçlamasından da suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle beraat etti. Koray Aydın'ın Mardin Öğrenci Yurdu, Gaziantep Devlet Hastanesi, Palandöken Öğrenci Yurdu inşaat ihalelerinin de aralarında bulunduğu 16 ihalenin taşra teşkilatınca yapılması gerekirken ihale yapımının merkeze alınmasına onay vererek "görevini kötüye kullandığı" suçlamasından da oybirliği ile beraatine karar verildi. Aydın, kamuoyunda "Nereden Buldun Yasası" olarak bilinen Mal Bildirimi Kanunu'na aykırı hareket ederek haksız kazanç elde ettiği iddiasından da yine oybirliğiyle beraat etti.
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.