Kaynar ile hoş bir söyleşi..

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

AK Parti Taraklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kaynar ile hoş ve güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Mustafa Kaynar’ın Hacımurat Mahallesinde evinin bahçesinde, doğal erik suyu hoşafımızı yudumlayarak birbirinden güzel çiçeklerin arasında gerçekleştirdiğimiz söyleşide, hem ruhumuzu dinlendirdik, hem de birçok konuya değindik. İşte Kaynar’ın içtenlikle sorularımıza verdiği cevaplar.

Mustafa Kaynar kimdir?

1977 Taraklı doğumlu evli iki çocuk babası olan Mustafa Kaynar ticaret ile uğraşıyor. Taraklı’da faaliyet gösteren Sayın Market’te müdürlük görevi yürütüyor Bunun yanında genç yaşta siyasete atılan Mustafa Kaynar AK Parti Taraklı Belediye meclis üyesi.

Taraklı’da siyasete uzak duran bir kişisiniz. 2020 yerel seçimlerinde Taraklı Belediye meclis üyeliğine aday oldunuz. Sizi meclis üyeliğine iten etken nedir?

Benim siyasete uzak durduğum doğrudur. Rahmetli nur içinde yatsın dedem Mustafa Kaynar ve babam Niyazi Kaynar hep siyasetin içerisinde olmuşlardır. Son dönemde çevremdeki insanlarının tavsiyesi üzerine Taraklı Belediye meclis üyeliğine aday oldum. Taraklı siyasetine bu şekilde girdim. Ben hep şunu söylüyorum. Siyaset yapmadaki gayemiz, hem halkımızın hizmetkârı olmak hem de Allah rızası için bir şey yapalım. Baki kalan bu kubbede bir hoş sedadır, anlayışıyla siyaset yapıyorum.

Dedem ve babam CHP de siyaset yaptılar. Fakat ben Taraklı’ya hizmet etmek adına AK Parti’de siyaset yapmayı uygun gördüm.

Belediye meclis üyeliği görev süresinden bu güne kadar 2 yıl geçti. Geçmişe döndüğünüzde hafızanızda iyi anlamda kalan bir şeyler anlatacak olursanız, neleri söylersiniz?

Siyasetin şöyle güzel yanları da oluyor. Bence iki türlü siyasetçi vardır. Biri popülist siyaset yapan, tribüne oynamayı seven siyasetçi, bir de gerçekleri halka olduğu gibi anlatan ve vicdani sorumlulukla siyaset yapan, siyaset anlayışı vardır. Ben her zaman vicdanımın sesini dinleyerek siyaset yaptım. En güzel yanı toplumla iç içe oluyorsun. Siyaset sayesinde tanıştığım çok güzel dostlarım oldu.

Peki, pişmanlık içerisinde olduğunuz oldu mu?

Bugüne kadar hem siyasi hayatımda, hem de normal hayatımda yaptığım hiçbir şeyden pişman olmadım. Vicdan azabı çektiğiniz bir şey varsa öyle pişman olursunuz. İnsanız sonuçta yanıldığımız hata yaptığımız yerler tabi ki de oldu. Şahsım adıma ne doğruysa hep onları yapmaya çalıştım. Ve Rabbime şükürler olsun ki, pişmanlık duyduğum hiçbir şey olmadı.

Aktif siyasette kendinizi başarılı buluyormusunuz ? Siyasi yaşamınızda aktif olarak hedefiniz nedir?

Başta da söylediğim gibi siyasete çok geç girdim. İnsan her yaşta yeni şeyler öğrenebilir. Kendimi geliştirdim ve geliştirmeye halen devam etmekteyim. Anlayacağınız, siyasete iyice alışıyorum. Ancak en çok korktuğum şeylerden birini üzmek yada kırmak. İnsanlara karşıda hiçbir zaman kin ve nefretle hareket etmedim.

Yerel yönetimler anlamında halkıma daha etkili makamlarda hizmet etmeyi hedefliyorum

İş ve siyaset dışında uğraşlarınız nelerdir?

Dedim ya, siyasette henüz yeniyim. Bunun dışında hayat benim için koşturmaca dan ibaret, horozlar, kediler, köpekler, birbirinden güzel çiçekler var. Doğa ile iç içe yaşayan biri olarak her gün onlara vakit ayırıp beslemek ve onların bakımıyla ilgilenmek benim inanılmaz hoşuma gidiyor. Adeta benim için hayat koşturmacasından bir kaçış noktası haline geldi. Bu sayede stresimi de atmış oluyorum. Hayvanlarımı çok seviyorum ve bu sevgiyi çocuklarıma da aşılıyorum. 

Neden AK Parti?

Öncelikle şunu söyleyeyim, toplumumuzda olan sağcı, solcu gibi bizi ayrıştıran söylemlerin tümüne karşıyım. Bence siyasetin merkezinde insan olmalı, bu zamana kadarda insan odaklı siyaset yapmaya çalıştık. Şu anki Taraklı Belediye meclisi kadrosuna baktığımızda genç bir Belediye başkanımız ve genç bir meclis kadrosu var.Gençlerden oluşan bir Cumhur ittifakı.Taraklı’ya hizmet etme fırsatı veriliyorsa , ben bu görevden kaçarsam kendimde bir vebal hissederim. Bu vebale girmek istemedim. İnsanlara hizmet etmek için yola çıktık. Bu şekilde AK Parti’de siyasete girmiş oldum.

Sizin gözünüzden Taraklı nasıl bir yer?

Taraklı’mız bulunduğu konum olarak birçok şeyi içerisinde barındırıyor. Yeşili, tarihi evleri ve doğal yaşam tarzı ile yaşanılabilecek çok güzel bir yer.

Taraklı ile ilgili hayalleriniz nelerdir?

Taraklı ile ilgili hayallerim yolları asfalt, çocuk parkları ile dolu, derelerin temiz aktığı yaşanabilir bir yer. Ben bunlara bakıyorum. Bu tür noksanlıklar giderilirse insanların yaşamı kolaylaşır. Mutlulukları artar.

Aile reisi ve baba olarak kendinizi tanımlar mısınız?

Kesinlikle aileme elimden geldiğince fazla vakit ayırmaya çalışıyorum. Beni ailem merhametli ve vicdan sahibi biri olarak yetiştirdi. Ben de çocuklarımı öyle yetiştirmeye çabalıyorum. Topluma faydalı birer birey olmaları için çalışırken örnek bir baba olmak için uğraşıyorum. Eşimle beraber kendi yaşantımızda yaptıklarımızla onlara örnek olmaya çalışıyoruz. Tüm gayemiz Vatanına milletine hayırlı, vicdan sahibi birer evlat olsunlar. Bunun için uğraşıyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

TARAKLI AJANS'a,YENİGÜN Gazetesi'ne ve şahsınıza çok teşekkür ediyorum.Gerçekten çok mutlu oldum Başarılarınızın devamını diliyorum.

 

#kaynar-mustafa #komurcu #soylesi

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.