Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

TARAKLI'dan Kısa Kısa...

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Kemaller Mahallesi çevre yolu… 

Kemaller mahellesi ile Karagöl yaylası arasında ulaşım sağlayan yolda özellikle Kemaller mahalle merkezinde sürekli yaşanan kazalar nedeniyle tehlikenin boyutunu YENİGÜN Gazetesi olarak yetkililere defalarca duyurmuştuk. Çözüm için çevre yolu yapımına başlanmıştı. Kemaller mahalle merkezinden Karagöl yaylasına giden yolda geçtiğimiz günlerde yine bir kaza meydana geldi. Fireni boşalan vinç samanlık ve fırın evini yıktı. Büyük bir facia şükürler olsun ki ucuz atlatıldı. Kazada ölen yada yaralanan olmadı. Bir an önce çevre yolun tamamlanması kaçınılmaz oldu. Çevre yolu acil olarak devreye girmesi gerekiyor.

** **

Mutaf İsmail Adıyaman ve oğlu Ertan Adıyaman…

 

1980 yılların sonunda vefat eden mutaf İsmail Adıyaman ve 2011 yılında vefat eden oğlu Ertan Adıyaman ile ilgili birkaç bir şeyler yazmak istiyorum.

Merhum mutaf İsmail Adıyaman merhum Nazmi Küçükçınar ve merhum İbrahim Kartal ile beraber İstanbul’da mutafçılık ve kuruyemişçi dükkanı işletmiş sonrasında da Taraklı’da eski parkta dükkanda o günlerin gözde mesleği olan mutafçılık mesleğine devam etmiş.

Sonraki yıllarda Yunuspaşa çarşısında merhum Hasan Özduman’ın dükkanının karşısında köşedeki dükkan mutaf İsmail Adıyaman’ın dükkanı idi Bu dükkanda heybe, torba, küfe vb eşyalar satardı.8–10 yaşlarımda bu dükkana çok takılırdım Merhum mutaf İsmail Amcanın ODTÜ mezunu Ertan Adıyaman’ı da orada tanımıştım. Görmüş geçirmiş bir insandı. ODTÜ’yü birincilikle bitirmiş burslu olarak Kanada’ya gönderilmek istenmiş fakat İsmail Amca onun yurt dışına gitmesine müsaade etmemişti. Merhum Ertan Adıyaman ile sohbetlerimin haddi hesabı yok. Çok okurdu. Endüstri mühendisi idi.Erdemir Demir Çelik fabrikasında müdürlük yaptı ve emekli oldu.Taraklı’ya geldiği zamanlarda da buluşup bir iki bir şeyle içerek sohbet ederdik.

Ertan Ağabeyle genelde eski mutaf dükkânlarının yanındaki Avcılar Kulübü kahvesinde buluşurduk. Ne yaşanıyorsa kimler yönetiyorsa onları konuşurduk.

Ertan Abi’yi tanıyanlar onun iyi bir mühendis olduğunu bilmiyordu maalesef.

Çarşıda tek başına dolaşırdı.Sohbet ettiği dostları vardı.Ziyaretlerini hiç aksatmazdı.. Taraklı’dan bir mutaf İsmail ve onun oğlu Endüstri mühendisi Ertan Adıyaman’da geldi geçti. Taraklı’nın değerleriydi. Allah rahmet eylesin.

 

** **

Geçtiğimiz hafta sonu bir düğün cemiyeti nedeniyle Geyve ilçesinde bulundum. Taraklı’ya dönüşte Geyve Yöresel ürün pazarına uğradım. Masalar dolu işletmede çalışanlar hizmet koşturmacasındaydı. 

Ne kadar güzel… 

Oturma gruplarında çayımızı içerken yan masada müşteri grubu ile sohbet ettik. Biraz dert yandılar O grup da Taraklı Termal devre mülklerinden sabah kahvaltısı için Geyve Yöresel Ürün pazarına gelmişler. Alışverişlerini de yapmışlar ve Geyve Seyir terasına çıkmayı planlıyorlardı

Afiyetle çayımızı içtikten sonra Taraklı’ya dönüş yaptık. Yol boyunca kafama takılanlarla boğuştum durdum

 

 2020–2021 Eğitim ve Öğretim Yılı

Koronavirüs tedbirlerinin en ince ayrıntısına kadar uygulandığı okullarda 2021–2022 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Yeni Eğitim ve Öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum

Haftaya görüşmek üzere hoşçakalın..

 

 

 

 

#kisa-tarakli #not #kose

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.