24 Kasım Öğretmenler Günü…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Değerli Okuyucular;

24 Kasım Öğretmenler gününün öğretmenlerin ve eğitim sisteminin çözümüne yönelik somut adımların atıldığı bir gün olarak görülmesi gerektiğinin altını çizerek yazıma başlamak isterim.

Eğer 24 Kasım Öğretmenler gününü öğretmenlerin herhangi bir mekânda kendi aralarında veya aileleri ile birlikte yapacakları eğlenceler şeklinde görürsek bu bizim hem bilgisizliğimizi hem de basitliğimizi ortaya koymaktan başka hiçbir anlam ifade etmez. Aslında konunun ele alınması gereken önemli yanları şu olmalıdır. Gelecek nesillerin yetişmesinde, büyük rol üstlenen öğretmenlerimiz maalesef düşük ücretle çalışmakta, üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarımızın büyük bir bölümü ise okullardaki öğretmen yetersizliğine rağmen atanamamaktadır. Son dönemlerde eğitim ve öğretim en çok ihmal edilen konulardan birisi haline gelmiştir. Neredeyse her yıl değişen sınav sistemi ve tabiri caizse yapboz tahtasına çevrilen eğitim sistemi öğretmenleri zor durumda bırakmaktadır. MEBİ Esas görevi eğitim öğretim olan öğretmenlerimizin asli görevlerini daha sağlıklı yapabilmeleri için alınması gereken uzun bir yol olduğu görülmektedir. Temennim Milli Eğitim bakanlığındaki liyakat sorunu başta olmak üzere öğretmenlerimizin ve eğitimin sorunlarını bir an önce çözmesidir.

** **

Milli Eğitim Bakanlığımıza Belediyemizce tahsis edilen Taraklı ilçemizdeki üç yüz yıllık Hacı Atıf Hanı ile ilgili olarak da mimari restorasyon projesi hazırlanmış ve anıtlar kuruluna sunulmuş olup Aralık ayında görüşülecek. Daha sonra da gerekli tadilat çalışmaları yapılacaktır. Tamamlandığında Taraklı’daki öğretmenlerimiz yirmi yataklı, boş zamanlarını geçirebilecekleri güzel bir öğretmenevine kavuşacaklar.

 

** **

Hattat Hafız Saim Özel’e

Ahde Vefa

Taraklılı merhum Hattat Hafız Saim Özel ‘e Cuma akşamı “Ahde Vefa” programı düzenlenecek

Adapazarı Kültür Merkezi’nde (AKM) deki saat 19:00 da Tacettin Özkaraman moderatörlüğünde başlayacak programa konuşmacı olarak yazar Fahri Tuna,Hattat Prof.Dr.Mehmet Memiş, Hattat Nafi Özdin ve bestekar Abdullah Uysal Hattat Hafız Saim Özel’in hayatı ve fotoğraf gösterisi, çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler sunacaklar.

Hattat Hafız Saim Özel her zaman yüzünden hiç eksik olmayan tebessümü, uzun boyu ve heybetli yürüyüşü ile hatırladığım, kıraat ilimlerinde derin vukufu ve tatbikatı ile meşhurdur. Bunun yanında hattattır.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan programda duygulu anlar yaşayacağımızı şimdiden hissediyorum.

Sizleri de Cuma akşamı AKM'de saat 19.00'da başlayacak “Hattat Hafız Saim Özel - Ahde Vefa” programına davet etmek isterim.

Taraklı’dan programa katılmak isteyenler için Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs tahsis edilmiştir

Görüşmek üzere hoşçakalın

#ogretmen-hattat #saim #ozel #program

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.