Memur'a Ek Ödeme Tamam

Ek ödeme alamayan memurlara ek ödeme yapılmasını öngeren kanun tasarısı kabul edildi.Peki kim ne kadar zam alacak?İşte cevabı...
Enes ÇINAR Enes ÇINAR
Yayın: Güncelleme:
Ek ödeme alamayan memurlara Ocak ayından itibaren 40 YTL, Temmuz'dan itibaren de 40 YTL ilave ödeme yapılmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kanuna göre, ek ödeme alamayan kurumlarda çalışan memurların maaşlarına 2006 Ocak'tan itibaren her ay 40 YTL, Temmuz'dan itibaren de 40 YTL daha olmak üzere toplam 80 YTL ek ödeme yapılacak.

Ek ödeme alacak olanlar şunlar:

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Yüksek Seçim Kurulu, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, AB Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ile bağlı kuruluşları, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri, Emniyet, DSİ, Karayolları, Tapu ve Kadastro, Orman, Tarım Reformu, Petrol İşleri, SHÇEK, Basın-Yayın ve Enformasyon, Gençlik ve Spor, Vakıflar, Sivil Havacılık, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, İller Bankası, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Maden Tetkik ve Arama genel müdürlükleri, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların bağlı kuruluşları, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları mahalli idare birlikleri ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında yer alanlar ile subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar.

Makam, yüksek hakimlik, temsil veya görev tazminatlarından yararlananlar, kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edilenler, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler ile sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapan öğretmenler hariç olmak üzere fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücretinden yararlananlar ve bir kadroya vekalet edenler kanunun getirdiği artışlardan yararlanamayacak.

Sendikalı kamu görevlilerine, üyelik kesintisi yapılan her ay için 5 YTL tutarında sendika ödeneği verilecek.

Aile yardımı ödeneği gösterge rakamı, 1.500'e çıkarılacak. Böylece aile yardımı ödeneği, 10 YTL artırılacak.

Din ile emniyet hizmetleri tazminat gösterge rakamları da yükseltilecek. Buna göre, ek ödemenin yanı sıra, polis ve din görevlilerinin maaşlarında aylık ortalama 100 YTL'lik daha artış yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında mimar, mühendis ve teknik hizmetler kadrosunda bulunan ve açık mahallerde fiilen çalışan personele, kurum ayrımı yapılmaksızın, ayda yaklaşık 90 YTL ek özel hizmet tazminatı verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması durumunda, öğretmenler de sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Öğretmenlerin ek ders ücretleri de 3.6 YTL'den 5 YTL'ye çıkarılacak.
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.