Vali Çetin Oktay Kaldırım Ve TARAKLI…

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın “Kültür Evi” incelemeleri sırasında söylediği “Taraklı’da yapılan restorasyon çalışmaları sadece Taraklı’da ki turizm için değil Sakarya turizmi için ülkemiz turizmi için çok önemlidir” sözünün alkışlanmasının yanı artık anlaşılması gerekiyor.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Vali Çetin Oktay Kaldırım

Ve TARAKLI…

Kurban Bayramı Bayramında hava Taraklı’da oldukça güzeldi.

Bayram namazının ardından vatandaşlar Kurbanını kesme heyecanı ve telaşı içerisinde oldular. Huzur içerisinde ibadetlerini yaptılar.

Bayram boyunca Taraklı’yı ziyaret eden insanlar güzel bir havada

Taraklı’nın doğa güzelliklerini tarihi evlerini ve kültür varlıklarını görme fırsatı buldular.

Acısıyla tatlısıyla bir Kurban Bayramını daha geride bıraktık

Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin . 

Değerli Okuyucular,

Kurban bayramı öncesinde Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Taraklı’da bir dizi incelemelerde bulundu. Taraklı Kaymakamı Halis Hacıismailoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ile restorasyon çalışmalarına başlanan Kültür evi, Yunuspaşa Camii ve Öğretmen evi olarak hizmete açılacak olan tarihi Hacıatıflar Hanı’n da çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım Sakarya’da görevde bulunduğu süre içerisinde belkide en çok Taraklı İlçesini ziyaret etti. Hatta göreve başladığının ertesi günü ilk ziyaretini Taraklı’ya gerçekleştirmişti.

Restorasyon çalışmalarını incelemeleri sırasında çalışmalar hakkında yetkililerden en ince detaya kadar bilgi alması dikkatimi çekti. .

Taraklı İlçe merkezinde “Kültür Evi” olarak hizmet veren tarihi binanın içler acısı halini defalarca kaleme aldık. Tarihe tanıklık eden bir müze olarak hizmet veren binanın hali gerçekten yürekleri sızlatıyordu. Burası ile ilgili “Taraklı Kültür Evi Kapısına Kilit Vurun” başlığı ile çok sert yazı da kaleme almıştım. Kültür Evi’ni ziyaret edenler gerçekten o içler acısı manzarayı görünce hepimizi ayıplıyorlardı. Sakarya’dan “Fısıltı Haberleri” internet gazetesi sahibi Sebahattin Birinci içler acısı durumu n videosunu gönderince çok utandım.

Çok geçmeden apar topar bina boşaltıldı ve restorasyon çalışmaları yerel imkanlarla başlatıldı...Hasılı…..

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın buradaki incelemeleri sırasında Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı tarihi binada restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bina’nın “Kitap Kafe “ olarak hizmete açmayı düşündüklerini söyledi. Hatta tarihi binanın arka bahçesini de düzenleyerek bir bütün halinde hizmete sunacaklarını söyledi.

“Kültür Evi” nde ki tüm olumsuzluklara rağmen Kaymakam Halis Hacıismailoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’nın Vali Çetin Oktay Kaldırım’a aktardıkları proje beni de heyecanlandırdı.

Evet;

Taraklı’yı gönülden sevenler var. Gönlüyle gezen, gönlüyle gören var. Maneviyatıyla, tarihi evleriyle, tarihe mal olmuş zengin kültürü ile Taraklı önemli bir turizm merkezidir

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın “Kültür Evi” incelemeleri sırasında söylediği

“Taraklı’da yapılan restorasyon çalışmaları sadece Taraklı’da ki turizm için değil Sakarya turizmi için ülkemiz turizmi için çok önemlidir” sözünün alkışlanmasının yanı artık anlaşılması gerekiyor.

Haftaya görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

 

#tarakli-kose #komurcu #vali #ziyaret

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.