Filenin Sultanları ABD'de Tarih Yazdı

TARAKLI’dan İzzettin KÖMÜRCÜ
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

TARAKLI’dan
İzzettin KÖMÜRCÜ

Filenin Sultanları ABD'de Tarih Yazdı

FIVB Milletler Ligi'nin finalinde Çin'i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı organizasyon tarihinde ilk defa şampiyon oldu. Filenin Sultanları bu şampiyonlukla birlikte ABD'nin önüne geçerek dünya sıralamasında bir numara oldu. Milli takım oyuncularından Zehra Güneş, Melisa Vargas ve Gizem Örge rüya takıma girerken, Vargas ayrıca "turnuvanın en değerli oyuncusu" seçildi.
FIVB Milletler Ligi final maçı ABD'de, Texas Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye saati ile 01.30’da başlayan karşılaşma etkili bir oyun sergileyen kaptanlığını Eda Erdem’in yaptığı A. Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin karşısında ilk seti 25-22 önde tamamladı. İkinci seti Çin 25-22 önde bitirdi.
Milliler, üçüncü seti 25-19, dördüncü seti 25-16 tamamlayarak maçı 3-1 kazandı. Milli Kadın Voleybol Takımı, böylece organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Filenin Sultanları bu şampiyonlukla dünya sıralamasında da ABD'nin önüne geçerek bir numaraya yükseldi. Kaptan Eda Erdem Kupayı Kaldırdı Maçın bitmesinin ardından büyük sevinç yaşayan başantrenör Daniele Santarelli ve milliler şampiyonluğu salonda dans ederek kutladı. Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyaları Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi. Kaptan Eda Erdem Dündar'ın şampiyonluk kupasını kaldırmasının ardından milli oyuncular, salonda büyük sevinç yaşadı.
Milli Takım’dan Zehra Güneş en iyi birinci orta oyuncu, Melisa Vargas en iyi pasör çaprazı ve Gizem Örge en iyi libero olarak rüya takıma girdi. Melisa Vargas aynı zamanda "turnuvanın en değerli oyuncusu" unvanını kazandı.
FIVB Milletler Ligi'nde ilk kez finale çıkan Çin ise turnuvayı ikinci olarak tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu

-Medyadan-

Dünyada daha fazla kalmak için değil sadece... Hayatınızı anlamlandırmak ve daha kaliteli yaşamak için spor yapın. Yürüyüş yapın. Ciddi söylüyorum, yürüyüş yapın. Mümkünse sabah erken kalkın yürüyün.
Yok” diyorsanız, “Sabah erken kalkıp yürünür mü?” derseniz o zaman benim söyleyeceklerim boş kalır.
Kendimden örnek vereyim. Her sabah yürüyüş yapıyorum.. Hafta içi günde 1 saat yürürüm Bilenler bilir, Taraklı’nın her yerinde sabahları yürürüm.
Bunları niye mi anlattım? Çünkü yürüyüşten aldığım güç fiziksel ve psikolojik açıdan beni güçlendiriyor. Gün içerisinde psikolojik ve sosyal bakımdan aktif kılmanın en etkin yolu sabahları yürümekten geçiyor. Kötümser ve bunalımlı tutumların giderilmesini sağlıyor. Sporun her dalını hararetle destekliyorum.


Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı göreve geldiğinde Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanı’nda yeni düzenlemelerin yapılacağını belirtmişti. Meydan ile ilgili sürekli yazılar yazmıştım. Meydandaki Atatürk Büst ve tören alanının yetersiz geldiğini belirtmiştim. Yerel seçimlerin yapılmasına az bir zaman kaldı. Bu güne kadar değişik gerekçelerle meydan düzenlemesi yapılmadı. Haliyle Başkan Pilavcı’nın vaadi gerçekleşmedi.Şu günlerde Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık meydanında yeni düzenlemelerin yapılacağını duyuyoruz.
Temennimiz çalışmaların bir an önce başlamasıdır.
Meydan düzenlemesi Taraklı’ya vizyon katacaktır.
Haftaya görüşmek dileğiyle hoşçakalın

#file-sultan #milli #valeybol

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.