Taraklı’da Yerel Seçim Süreci Nasıl işleyecek …?

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı’da Yerel Seçim

Süreci Nasıl işleyecek …?

 

Yerel seçimlere 8 ay kaldı. 2024 seçimlerinde AK Parti ile MHP seçime ayrı mı girecek? Siyasi kulislerde bunlar konuşuluyor.

Taraklı’da MHP ve AK Parti ayrı logolar ile seçime girerlerse farklı bir seçim olabilir.

Bilindiği gibi 2019 yerel seçimlerinde Sakarya’da MHP ye bırakılan tek ilçe olan Taraklı’da AK Parti ve MHP nin oluşturduğu Cumhur ittifakı adayı MHP’li İbrahim Pilavcı seçimi farklı bir şekilde kazanmıştı.

Şayet 2024 yerel seçimlerinde MHP kendi logosuyla seçimlere girerse mevcut başkan İbrahim Pilavcı’nın tekrar aday gösterileceğini düşünüyorum.

Öte yandan AK Partide 3 dönem Taraklı Belediye Başkanlığı yapan Tacaettin Özkaraman’ın ismide AK Parti’den tekrar Belediye Başkan adaylığı için konuşuluyor. Hatta Tacaettin Özkaraman’ın aday olması için gerek seçmen nezdinde gerekse parti içerisinde çalışmalar yapılıyor. Şayet AK Parti ve MHP Cumhur ittifakı olarak seçime girerse aday MHP li mevcut Başkan İbrahim Pilavcı olursa AK Parti’den bazı isimlerin bağımsız Belediye Başkan adayı olmayı düşündükleri senaryosu hatta bu konuda sıkça kulis yaptıkları konuşuluyor.

Daha önceki günlerde yaptığım değerlendirmelerde Taraklı’lı hakim Mesut Erbaş’ın Taraklı Belediye Başkanlığına aday olacağını yazmıştım. Aday olduğu takdirde tek tercihinin AK Parti olacağını belirttiğini buradan ifade etmek isterim.

MHP, seçime kendi amblemi ve adayı ile mi girecek? AK Parti’de aday kim olacak? Cumhur ittifakı adayı kim olur? MHP ‘li Başkan adayına AK Partililer tevessül edecek mi? Kimler küsüp başka partilerden aday olacak?

Yerel seçim sürecinde bunları hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

 

** **

CHP’de ilçe kongresi öncesinde mahalle delege seçimleri yapıldı.

CHP Taraklı İlçe binasında gerçekleşen seçimlerde önceki delege seçimlerine nazaran daha fazla heyecan yaşandı. Buradan da anladığım şu ki Taraklı CHP İlçe kongresi birden fazla aday ile gerçekleşecek.

 

** **

Duayen gazeteci Necdet GÜNGÖRSÜN’ün aramızdan ayrılışının 16. sene-i devriyesinde rahmet ve özlemle anıyoruz. Her zaman pozitif olan, çevresindekilere neşe ve enerji veren değerli insan değerli büyüğümüz Necdet GÜNGÖRSÜN’ü asla unutmayacağız.

YENİGÜN Gazetesi kurucusu Sakarya basın camiamızın kıymetli gazetecisi Necdet GÜNGÖRSÜN adeta bir gazeteci okulu gibi birçok arkadaşlarımızı gazetecilik mesleğini sevdirmiş, kazandırmış ve iş vermiştir. Sakarya Basın Hayatına katkılarıyla her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Değerli büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü her zaman içimizde yaşamaya devam edeceğiz. Yokluğunu her zaman arayacak olmamıza rağmen bizlere verdiği nasihatler doğrultusunda onun eseri YENİGÜN Gazetesi’ni her zaman yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad, mekanı cennet olsun

Haftaya tekrar görüçme üzere hoşçakalın.

 

 

#surec-yerel #secim #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.