Yaşasın Cumhuriyet....

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diler, kahraman gazilerimize de minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum

Değerli Okuyucular;

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100.yıldönümünü ulusça kutluyoruz. Türk Milleti’nin geçmişte olduğu gibi, böyle günlerde birlik ve beraberliğini zirveye taşıdığını, Devletimizin bütünlüğüne yapılacak saldırılar karşısında yıllar önce neler yapıldıysa bugünde aynısının yapılacağını vurgulamakta yarar görüyorum.
Yurdunu elinden almak isteyen güçler karşısında tek yürek, tek ses olmuş bir ulusun, tarih sayfalarına altın harflerle yazıp damgasını vurduğu bağımsızlık mücadelesi sonucu Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.
Kurtuluş Savaşı’nda çok çetin koşullarda iç ve dış düşmanlara karşı büyük bir mücadele verilmiştir. Bunu biliyoruz ve bu sorumluluğu taşıyoruz. Ulusun birlik ve beraberliği karşısında ülkemizi yıllar önce işgal edemeyenler, bugün farklı senaryolar üreterek birlik ve beraberliğimizi bozmak için etnik milliyetçiliğe dayandırılmaya çalışılan bölücülük, ulusal birlik ve beraberliğimizi yok etmeye yönelik bir plandır. Bu kötü niyetli plan karşısında, temeli insani ve ulusal değerler üzerine kurulmuş, birleştirici ve bütünleştirici Atatürkçü milliyetçilik anlayışı bugün de yarın da vazgeçilmez dayanağımızdır. Başka çaremizde yoktur.Vatanımızın bütünlüğü ve ulusumuzun birliği ancak laik, demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında sağlanabilir.
Kurmak ve yaşatmak uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve vermeye devam ettiğimiz Cumhuriyetten vazgeçilebileceğinin hayali bile bu vatana ihanettir.
“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek yola çıkan bütün ulusun peşinden yürüdüğü Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurucularının, tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diler, kahraman gazilerimize de minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum
Ne Mutlu Türküm Diyene!

**

Yurdumuzun dört bir yanında coşku ile kutlanan Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100.yılında Taraklı’da da bu yıl kutlamalarda büyük coşku yaşandı. Hükümet konağı önünden başlayıp Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında tamamlanan Fener Alayı yürüyüşü ve Atatürk İlkokulu alanında gerçekleşen bayram törenlerinde vatandaşlar büyük coşku yaşadı. Törende konuşma yapan Kaymakam Burak Serttaş 100 yıl önce yaşananları ve Cumhuriyet’in çok büyük yokluklar içerisinde büyük mücadelerle kurulduğunu anlatarak özellikle gençlere verdiği mesajlar çok anlamlıydı.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100.yılını Taraklı’da dolu dolu yaşadık.

Öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde esnafı ziyaret ederek Cumhuriyet’in kuruluşunun 100.yılını kutlamaları hem öğrenciler hemde esnaf adına mutluluk vericiydi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100.yılı kutlama etkinlikleri programını düzenlenmesinde emeği geçen Kaymakamımız Burak Serttaş’a Belediye Başkanımız İbrahim Pilavcı’ya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Remzi Yetkin’e, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize emeğe geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Yaşasın Cumhuriyet…

 

#bayram-kose #cosku #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.