Gazete Manşetleri/ 10 Aralık Pazartesi

Türkiye'nin önde gelen siyaset, ekonomi ve spor gazetelerinin manşet haberleri...
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

HÜRRİYET
 
İmama ’iman’ şartı
Yeni teşkilat kanunu hazırlanan Diyanet’e personel olabilmek için çevresinde "imanlı kişi" bilinmek şartı getiriliyor. Komşular ve tanıyanlara sorularak aday personelin ’iman derecesi" öğrenilecek.
 
Alevi diye dayak yiyen öğrenciyi de aramış
Başbakan Tayyip Erdoğan alevi olduğu için edebiyat öğretmeni tarafından dövülen öğrencinin ailesini arayarak moral verdi.

  

TSK ile hükümet PKK hazırlığında
Erdoğan, "'Silah bırakmaya davet ediyor' diyorlar. Siyasetçi silaha mı davet eder? 'Yasa bu, gel teslim ol' diyeceğiz. Bunları, Silahlı Kuvvetlerimiz ile konuşarak yapıyoruz" dedi.
 
Madımak çiçekçi olacak
Madımak Oteli'ndeki et lokantası çiçekçiye dönüştürülüyor. Valiyi arayan Bakan Çiçek ile eski bakan Şener de projeye destek verdi.



Kazanımlardan ödün verilmesin
Anayasa Çalıştayı Cumhuriyet'in temel nitelikleri ve mevcut Anayasa'daki evrensel insan hakları kazanımlarından geri adım atılmasının tartışılmasına bile karşı çıktı.


 
Orta Asya'dan göç efsanedir
Antropolog Timuçin Binder: Gen araştırmaları Türkiye'de yaşayanların 40 bin yıldır burada olduğunu gösteriyor. Gen araştırmaları Türkiye'de yaşayan insanların ne kadarının Orta Asya kökenli olduğunu çıkarıyor. Buna göre Türkiye'nin genetik yapısı tarih öncesi dönemde bugünkü şeklini alıyor. Türkiye'de yaşayanların büyük bölümü 40 bin yıl önce de burada yaşıyordu.

 
 
Ne yaptın Ümit
16 yaşındaki berber kalfası Ümit Kazan, 'Motosiklet kullanımında kaskın önemi' konusunda düzenlenen bir konferansa katıldı. Daha sonra işine dönmek için motosikletine binen Ümit, konferansta söylenenlerin aksine kaskını takmadan yola çıktı. Kamyona çarpan motosikletten fırlayan Ümit beyin kanamasından öldü.



İslami borsayı kapma yarışı
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) çiçeği burnunda Başkanı Hüseyin Erkan’ın önceki hafta yaptığı “30 milyar dolarlık İslami fonu çekmek için 17 İslam ülkesi borsasının bir araya gelip İslami endeksi kuracağız” açıklamasına, dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs Türkiye Direktörü Mustafa Bağrıaçık’tan destek geldi. Türkiye’nin kurumsal yatırımcı tarafında eksikliği olduğunu belirten Bağrıaçık, “Yani öyle bir potansiyel varsa bunun Dubai gibi hiçbir geçmişi olmayan ama kuvvetli bir başlangıç yapmış olan bir yere kaptırmaktansa, Türkiye’de olması Türkiye için büyük bir avantajdır” şeklinde konuştu.



PKK'ya af mı çıkıyor?
Yeni düzenleme, lider kadroyu kapsamayacak. Suça ikinci derecede karışmış olanların cezalarında önemli ölçüde indirime gidilecek.

 

Yargıya sivil destek
Ankara'da yargıyı siyasallaştırma girişimi, İzmir'de terör politikaları protesto edildi.

 

Aydınlardan 'eve dönüş'e destek: Dağa çıkışın yolu da kapanmalı
Teröre bulaşmamış gençlere 'eve dönün' çağrısı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Yeni bir Pişmanlık Yasası çıkarabiliriz." açıklaması yankı uyandırdı.

 

İsrail'in casus uydu ihalesinden elenmesinin sırrı
Türkiye'nin büyük önem verdiği Casus Uydu Projesi için teklif veren İsrail'in ihaleden neden elendiği ortaya çıktı. İsrail, uydunun İsrail'in üzerine gelince 2 metreden aşağıyı tespit etmemesi şartını koyduğu öğrenildi.



Eskidendi o
Fenerbahçe, Kadıköy'deki son Galatasaray yenilgisini aldığında tarih 22 Aralık 1999'du. İnşaat halindeki Saracoğlu'nun seyirci kapasitesi yaklaşık 20 bindi. Kanarya'nın o günkü en büyük kozları Moshoeu, Moldovan ve Preko'ydu...

 

Son Sambacı
Sarı-lacivertlilerin devre arasında Appiah'ı gönderip, Zico'nun Santos ve Sao Paulo'dan beri takip ettiği 25 yaşındaki Granja'yı transfer edebileceği belirtiliyor. Brezilya basını, Granja'nın, menajeri Velez'e "F.Bahçe formasını giymek istiyorum" diye baskı yaptığını da yazdı.

Kaynak:haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.