Tahlil

Değerli dostlar,
Şimdi sizlere iki Gözlükten Bahsetmek istiyorum.
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

İki Gözlük,

Birincisi iktidara takılan gözlük, İkincisi ise Muhalefete takılan gözlük. Önce birincisinden söz edelim, yani iktidara takılan gözlükten. Bu gözlük öyle bir gözlük ki, hayatı tozpembe gösteren, her zaman da mutlu bir azınlığın dışında başkalarını göstermeyen bir gözlük. Bu gözlüğü takanlar, ülkenin bütün sorunlarını çözülmüş görür. Çevresinde bulunanlara da aynı gözlük takıldığı için onlarda durumu aynı görürler. Sanki halka verdikleri bütün sözler yerine getirilmiş, bütün sorunlar çözülmüş...  Hiçbir zaman muhalefetle iktidar aynı şeyi gördüğü ve ortak bir görüş sergilediği bu güne kadar görülmemiştir. Çünkü birinin gördüğünün, diğeri tersini görüyor. İkisi de haklı, çünkü gördüklerini ve ya gösterilenleri gördükleri için, onları da suçlamayalım. İyi ise iyidir, kötü ise de kötüdür. Bütün bu tartışmalar her beş yılda bir biter ve seçimlerle birlikte tekrar sahneye konulur. Çoğu kez aradığını kimse bulamaz. Hele halkımıza muhalefette iken verilen sözlerin iktidarlar tarafından hiçbirinin tutulduğu görebilmiş değildir. Nasılsınız denildiğinde “sağ ol iyiyiz” demekten başka da çaremiz yoktur. Aslında seçimler de alınan sonuçlar zaman zaman gereken dersi veriyor ancak siyasilerin anlamaları biraz zor oluyor. İktidardan muhalefete düşenler acaba nerde hata yaptık diye bir beş yıl düşünüyorlar. Bence suç aslında gözlüklerde(!), kimsede değil… Eğer seçmen seçtiği ve iktidar yaptığı bir gücü bırakıp tekrar muhalefetten yardım isteme durumunda kalmış ise suç dediğim gibi gözlüklerde ve bakış açısındadır. Kısacası iktidarın taktığı gözlük ile muhalefetin taktığı gözlük farklıdır. Muhalefette iken 5 kişilik bir ailenin geçimi için yapılan simit hesapları iktidar da iken ağızlara hiç alınmaz. İşte bunun sebebi açık ve seçik olarak iktidara taşınanlar tarafından sergilenmektedir.
 

Bu arada bir de çift gözlük taşıyanlar vardır. Onların akıl hocaları öyle tavsiye etmiş ki, hep çift gözlük kullanırlar. İşte en tehlikelileri de bunlardır. İktidarın yanına varır, her şeyin çok iyi gittiğini söyler. Muhalefetin yanına varırlar iktidarı eleştirirler. Bu güruhun amacı üzüm yemek değil ortalığı karıştırmaktır. Sonucunda da tabiî ki birilerinin gölgesinde yaşayarak nemalanmak… Bu güruh tarihin her döneminde olmuştur, olmaya da devam edeceklerdir. Üçüncü bir gözlüğün kısa zamanda üretilip siyaset sahnesine konulmasına acilen ihtiyaç hasıl olmuştur.

 

Sonuç olarak diyebiliriz ki, muhalefette söylenenleri iktidara taşıyabilecek bir güce ihtiyaç var. Muhalefetteki verilen sözler erozyona uğramadan ne zaman iktidarlara ulaşırsa, sorunlar birer birer çözülür kanaatindeyim. Ancak şu anda siyaset yolcularına yol gösteren gözlüklerin tamamı toplatılarak ve dezenfekte ederek siyaset mezarlığında açılan derin bir çukura gömülmesinın ardından hakkı ve hakikatı gösteren gözlüklerin siyaset sahnesindekilerine karşılıksız verilerek takma mecburiyetinide ekleyerek yeni bir döneme geçiş olabilir görüşündeyim. Yıllardır umut içinde yaşayan sevgili(!) vatandaşların alınan bu tedbirlerden sonra belki yüzü bir nebze de olsa güler diyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

 

Hoşça kalın değerli okuyucularım…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

izzettin KÖMÜRCÜ
19.01.2008 / 22:39:59
SAYIN MEHMET ALİ HOCAM; ŞUNU ARTIK KABUL ET...İKTİDARLAR OLDUĞU SÜRECE YALAKLAR VE DALKAVUKLAR HİÇ EKSİK OLMAZ.SADECE TÜRKİYEDE DEĞİL BÜTÜN ÜLKELERDE BÖYLE...ASIRLAR ÖNCEDE BÖYLE ASIRLAR SONRADA BÖYLE OLUR...EN KÜÇÜK YERLEŞİM BİRİMİ MAHALLE MUHTARININ BİLE YALAĞI VE DALKAVUĞU VARDIR.BUNLAR OLMAZSA ONLAR OLMAZ ZATEN...ONUN İÇİN ÜÇÜNCÜ BİR GÖZLÜK VARSA TAKALIM SÖYLE...yYAZINI SADECE KEYİFLE OKUDUM..(İzzettin K)

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.