Çiftçiler Bilgilendirildi

Taraklı Kaymakamlık Toplantı Salonunda “Taraklı Çiftçisinin Sorunları “Konulu Toplantıya Çiftçiler Büyük Katılım Sağladı…


İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı’da Belediye ve İl Tarım Müdürlüğü işbirliği içerisinde “Taraklı Çiftçisinin sorunları” konulu çiftçiyi bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere çiftçiler büyük ilgi gösterdi. İlçe merkezi ve köylerden gelen çiftçilerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü İsmail Kaya “Taraklı’da hayvancılık gelişmiş durumdadır. Özellikle kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde Sakarya ekonomisine büyük katkı sağlayan Taraklı ve köylerimizde tavuk kümeslerinde yapılan çalışmaların iyi ekipmanlar ile yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Kaya “Yapılan her çalışma bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir.”dedi. Aynı işi yapan insanların bilgilerini birlikte paylaşması gerektiğini ifade eden İsmail Kaya Taraklı’da sebze ve meyve yetiştiriciliği konusunda son yıllarda büyük gelişmeler sağlandığını belirtti İlçeye bağlı Duman, Çam tepe ve Akçapınar köyünde yetiştirilen vişnede en büyük sıkıntının pazarlama sıkıntısı olduğunu ifade etti. Yaşanan “don” olayları nedeni ile meyve üreticisinin de çok büyük sıkıntılar çektiğini belirten Kaya “O halde alternatif ürün yetiştirmemiz gerekiyor. Buda nar, Trabzon hurması gibi ürünler olabilir Taraklı toprakları için uygun ürün çeşitleri diyen Çiftçi Eğitim Şube Müdürü İsmail Kaya “Öncelikle Taraklı yolunun mutlaka tamamlanması gerekiyor. Taraklı da yapılacak olan gölet tarım için çok önemli. Bu gelişmeler Taraklı çiftçisi için güzel gelişmeler. Her zaman çiftçilerimize yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Tarım Kredi Bölge Müdürü yardımcısı İsmail Emente’te yaptığı konuşmada “Taraklı Tarım Kredi Kooperatifinin geçmiş dönemlerde Taraklı ve köylerindeki üyelerine çok büyük hizmetler verdiğini ifade ederek “Ancak son dönemlerde Taraklı’da ki Tarım Kredi Kooperatifi tesislerinde istenilen hizmeti veremediklerini ifade etti. Taraklı çiftçisinin kooperatife sahip çıkmaları halinde en iyi şekilde hizmet verileceğini ifade eden Müdür Yardımcısı Kaya Taraklı Çiftçisinin Tarım Kredi Kooperatifine sahip çıkmasını istedi. İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın Ziraat Odası Başkanı Saim Düzgün ve çiftçilerin katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Hasan Sazkaya “Bu tür toplantıların daha sık yapılması için gayret göstereceğiz.”diyerek katılanlara teşekkür etti. Başkan Özkaraman’da yaptığı konuşmada katılanlara ve konuşmacılara teşekkür etti.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.