İşte Taraklı’da Bir Acı Gerçek Daha

Daire Müdürlüklerine Asaleten Atama Yapılmıyor
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı’ da bir acı gerçeği daha sizlere duyurmak istiyoruz. İlçemizde hizmet veren kamu kurumlarımızda önemli ölçüde memur açığı yaşanırken ne yazık ki daire müdürlerinin çoğu görevlerini vekâleten sürdürüyorlar. Taraklı’ da Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü ve İlçe müftülüğünüm dışında hiçbir daire müdürü asaleten yetkili değil. İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, İcra Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü yıllardan beri vekâleten yürütülüyor. Kamu hizmetinde vekâleten sürdürülen hizmetler her ne kadar aksamaya sebep olmaz denilse bile vatandaşlar hizmet alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek “Taraklı Üvey Evlat mı? Neden resmi dairelerimize asaleten müdür atamaları yapılmıyor?” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

 

 

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Kadir DEMİR
5.02.2008 / 14:39:23
Kardeş açıktan atanma hakkına sahibim.Girme koşullarını bi araştırsan,şartlar da bana uyarsa düşünebilirim.İzmitten sevgiler,selamlar
Mustafa GÖK
5.02.2008 / 21:24:50
Merhaba haber güzel bir haber ama benim yorumum. İlk yorumu yazan sevgili Kadir Demir kardeşimize "demişya şartlar tutuyorsa hemen açıktan atanabilirim" öyle müdürlük için şartları tutan her kez istediği gibi atanabilseydi tabi açık yer kalmazdı ama olmuyor işte bunun bir şartı var prosüdürü var. Birde atandıktan sonra en fazla çalışan bir kaç sene çalışır, ondan sonra ben gideceğim diye tutturuyor. İnsan oğlu böyle işte önce işe girmek için can atar sonra yer beğenir şurası olsa daha iyi olurdu diye, Ama katılmadığım bir nokta var oda şu ki; devletin işi vekaletende olsa asaleten de olsa görülür. Bu güne kadar kimse diyemez ki şu işim görülmedi diye, bir şekilde görülmüştür, görülecektir ve de görülür. Ama şuda aşikarki tek fark şu olur asaleten müdürün bilgisi kadar belki bilgisi yoktur geç görülür. Saygılarımla..
Kadir DEMİR
6.02.2008 / 17:59:04
Sevgili İzzettin kardeş.Yapmış olduğum yorumda atanacağım diye bir ifade kullanmadım. Şartlar uyarsa düşünebilirim diye yazdım.Yanlış anlamış olacaksın.Eğer geriya dönüp eski yorumuma bi bakarsan görebilirsin. Zira atanmak ayrı,düşünmek daha bi ayrı. Aralarında dağlar kadar farkın olduğunu görebilirsin umarım. Birde oralarda görev yapıp kısa sürede ilçemizden ayrılan memurlardan bahsetmişsin. Adamların orada bi ömür sürme gibi lüksleri yok tabiiki. İmkanlar dahilinde görev süreleri bitiğinde yurdun çeşitli yerlerine tayin isteme hakları var. Doğal olarak onu kullanıyorlardır. Benimkisine gelinceeeeeee yukarıda da belirttiğim gibi belki düşünürüm. Zira bende Taraklılıyım (Hacıyakup), ama şartlar lehime olursa tabiiki. Lakin çocuklar büyüyor,eğitimleri söz konusu olunca orada bi duruyorum. Evdekiler de istemiyorlar zaten. Memurluğu ticari olarak hiç düşünmedim. Zira ticaretle uğraşıyorum kazancımda şükür mevlaya diyelim. Açık kadroları da sırf ilçemiz hizmetten geri kalmasın diye düşünmüştüm.
Yaşar Sevim
9.02.2008 / 20:27:33
Müdürlerin yeri gecici olsada dolduruluyor,Müdür olmasada işler yürüyor.Ama tek kişi çalışan memurların yeri doldurulmuyor.Bazı kurumlarda tek memur çalışıyor izin konusu olunca işler durma noktasına geliyor,yerine gelen gecici memurda her zaman bulunmuyor.Ben diyorumki her memurun birde yedeği olmalı.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.