Mazide Kalanlar

Bu video görüntüleri 1984 yılında Akçapınar köyünde okunan bir Mevlit programında çekilmiştir. Aradan yirmi dört yıla yakın bir zaman geçmiştir. Mazide kalan bu görüntüleri sunarak sizleri geçmişe götürmek istiyorum.
Yayın: Güncelleme:

Bu görüntülerde Akçapınar köyü- Duman köyü- Hacıaliler köyü- Pirler köyü- Karaahmetler köyü- Çamtepe köyü- Cansızlar köyü- Gökçeözü köyü- Gerişler köyü- Narzanlar köyü ile Taraklı ilçe merkezinde yaşayan veya rahmetli olan insanlarımız vardır.

Bu video görüntülerini dikkatle izlerseniz mutlaka bir tanıdığınızı bir sevdiğinizi görürsünüz. Bu kimselerden bazıları bugün aramızda yoktur. Ebedi âleme göçüp gitmişlerdir.

Her başlangıcın bir sonu, her çıkışın da bir inişi vardır. Bir gün gelecek kâinattaki bu muazzam düzen bozulacak. Güneş- Ay ve Yıldızlar kararacak. Hayat son bulacaktır. İşte buna kıyamet denir.

Dünyaya gelen her canlı bir gün mutlaka ölecektir. Her insanın ölümü kendisi için kıyametin kopmasıdır. İnsan nerede- ne zaman- nasıl öleceğini bilemez.

Kuran’ı Kerim’ de şöyle buyrulur:

 “Beş şey vardır ki, o beş şeyin bilgisi Allah’ın ilminde saklıdır:

1-Kıyametin ne zaman kopacağını ancak yüce Allah bilir.
2-Yağmurun nereye- ne zaman- ne kadar yağacağına O, karar verir.
3-Anne rahmindeki çocuğun geleceğine ait bilgileri ancak O,bilir
4-İnsanın başına yarın neler gelecek- neler olacak yine O, bilir.
5-İnsanın nerede- ne zaman öleceğini Ondan başka bilen yoktur.” (Lokman / 34)

Dünya misafir hanedir. İnsanlar da bu dünyada misafirdir. Misafir gittiği yerde uzun süre kalmaz. İnsanlarda dünyada ebedi kalmazlar. Dünyaya gelen her insan bir gün bu dünyadan mutlaka göçüp gider.

Yüce Allah şöyle buyuruyor: “Ecel geldiği zaman ne bir saat geri kalır, ne de bir saat ileriye gider.” (Yunus / 49)

Bu dünyadan ne saltanat sahipleri, ne mülk sahipleri göçüp gitmişlerdir. Ne sevgi dolu insanlar, ne muhabbeti tatlı insanlar aramızdan ayrılmışlardır.

Bakınız Yunus Emre ne söylüyor:

Dünyadan göçüp gidenler,
Ne gelirler ne bir haber verirler.
Üzerinde türlü türlü otlar bitenler,
Ne gelirler ne bir haber verirler.

Ölenler eserleri ve hatıraları ile yaşarlar. Bu kısa dünya hayatında dostça- kardeşçe yaşayalım. Kimseye kötülük etmeyelim. Kimseye buğuz etmeyelim. Kin- nefret- haset ve düşmanlıktan uzak duralım. Ey Allah’ın kulları! Gelin dost kalalım. Kardeş olalım.

Bu görüntülerde olup da bu gün aramızda olmayan, mazide kalan bu tanıdığımız ve sevdiğimiz kimseleri Rahmetle – Minnetle- Şükranla anıyorum. Ruhlarına Fatiha…..AMİN….

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Emine İlal
6.02.2008 / 13:40:24
Mala Mülke magrur olma deme var mı ben gibi , bir muhalif rüzgar eser savurur harman gibi ... (ANONİM) Dünya da sevginin,kardeşliğin,müslüman olmanın getirdiği güzelliklerin kıymetini bilmeyenler kin - nefret - fesatlık v.b kötülüklerle kendilerini kandıranlar,aldananlardan olurlar. Allah c.c doğru yoldan ayırmasın ... Amin
İzzettin KÖMÜRCÜ
6.02.2008 / 20:54:36
YÜREĞİNE KALEMİNE SAĞLIK SAYIN HOCAM..DUYGULANDIRDIN BİZLERİ..MAZİDE KALAN BU GÖRÜNTÜLERDE RAHMETLİ OLANLARA ALLAH RAHMET EYLESİN ..YAŞAYANLARA SAĞLIK SIHHAT DİLERİM...(İzzettin KÖMÜRCÜ)
recai atar
6.02.2008 / 21:09:04
Sayın hocam yazınızı okudum çok muazzam hele o video da tam yerine oturmuş anlıyana ALLAH razı olsun .Bu güzel çalışmalarınızla bizleri mest ediyorsunuz.Ne kadar teşekkür etsek azdır sevgi ve saygılarımla.
Hüsamettin Seyyar
7.02.2008 / 00:24:07
Sayin hocam yazinizi Almanyadan okuduk ve cok cok memnun kaldik hele o video da tam yerine oturmus ALLAH sizden ve o videoyu cekenden razi olsun .Bu güzel calismalarinizin devamini dileriz. Mazide kalan bu görüntülerde Rahmetli olanlara Allah Rahmet eylesin Yasayanlara Saglik ve Huzur versin. Sevgi ve Saygilarimizla Seyyar ailesi Almanya
ibrahim akpınar
7.02.2008 / 00:48:48
ALLAH RAZI OLSUN BIZ BUNU IZLERKEN CİDDEN COK DUYGULANDIK SAYGILARIMLA
ibrahim çelikpençe
7.02.2008 / 01:28:18
yüreğine sağlık sayın abim. yapmış olduğun bu çalışmayla eçmişi belgeleyerek günümüze getirdiğin için sana şükranlarımızı sunuyoruz. bundan sonrada geçmişle ilgili görüntülü ve çekilmiş fotoğrafların varsa onları da görmek istiyoruz.
İbrahim ARSLAN
7.02.2008 / 11:30:41
Saygıdeğer Hocam!Yıllar öncesinin bir hatıra belgesini, hemde video kaydıyla beraber köşenizde yayınlamanız, adı geçen köylerimiz ve oraları tanıyanlar için tam bir sürpriz olmuştur. Hele o görüntülerde yer alan bazı büyüklerimizin bugün hayatta olmamaları ayrı bir önem arzetmektedir. Bizler duygulu anlar yaşadık.Fakat siz o görüntü ve yazınızla Dünya hayatının ne olduğunu en güzel şekilde ortaya koydunuz. Kendi açımdan baktığımda bana gençliğimin o güzel yıllarını hatırlattığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Tabiiki o görüntüleri kaydedenleride tebrik ediyorum. Ne kadar güzel geçmişti o dönemler, şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Allah(cc)bizden evvel ahirete göçenlerimize gani gani rahmet eylesin, hayatta olanlarımıza sıhhat, afiyet ve güzel ahlak nasibetsin. Ömrümüzü imanla geçirip imanla tamamlamayı nasibetsin.
Hüseyin Sanlı_Ali Sanlı
7.02.2008 / 23:45:02
Sayın İsmail Hocam bizlere eskiyi tekrar yaşattığın için çok teşekkür ederiz. O dönemde yaşayan büyüklerimiz sizin bu videoyu koymanızla eski anılarına (hatıralarına) geri dönmüşlerdir. Ben o dönemde dünyada olmasam da eskide yaşamış büyüklerimi görerek kendimi oradaymış gibi hissederek çok duygulandım. Allah (C.C) sizden razı olsun. O dönemde vefat edenlere Allah gani gani Rahmet eyleye, yaşyanlara ise Allah Teâlâ sağlıklı uzun öürler vere. Sevgi ve Saygılarımı sunar esenlikler dilerim...
fehmi
7.02.2008 / 23:58:12
Değerli hocam geçmişten bir anı olarak bızlere sunduğunuz bu güzel anı için çok teşekkür edrim.
beyzanur özbostan
8.02.2008 / 00:19:20
Bence bu video çalısması gerçekten ve içten çok ama çok güsel. Size öneririm dinleyin babamın arkadasının 25 yıl öncesindeki görüntüsünü görünce keske babamında böyle 25 yıl önce çekilmiş video görüntüsü olsaydı dedim. İnşallah sizde böyle düşünüyosunuzdur...(ibrahim çelikpençe'nin arkadası OSMAN ÖZBOSTAN'ın ortanca kızı beyzanur özbostan...)
hasan çolak
9.02.2008 / 08:49:13
maziyebir bakıver neler neler bıraktı iştebudünya geriye kalan gökkubbede hoşbir seda tandırtava bulundu hamır tükendi akılbaşa geldi ömür tükendi azrailin gelirkendi hazır ol hanım ve bey efendi yegenim h hafız ismail çelikpençe hoca efen diye güzel emeginden dolayı sevgilerimi arz ederim maasselam
hasan çolak
9.02.2008 / 10:36:06
mazıye bır bakıver neler neler bıraktı tandır tava bulundu hamur tukendı akıl basa geldı omur tukendı.azraılın gelır kendı hazır ol hanım ve beyfendı.gerıye kalan gok hutbe de hosbır sela emegı gecen hacı hafız,ısmaıl hoca,emegınden dolayı sevgı ve sukranlarımı arz ederım.boyle guzellıklerın devamını dılerrım bu vıdeoda gordugum ahırete goc edenlere allah'tan (c.c) rahmet dılerım hasani_colaki@hotmail.com
berber çetin
15.02.2008 / 22:17:32
selamun aleyküm herkeze ve size sayın hocam.ne güzel bir anı ve adeta unutulamaz bir eser bunun kıymetini bilenler daha iyi anlar.bu tip hatıraları mümkün ise her daim bekliyoruz,sizleri tebrik etmem bana düşermi bilmem affınızı isteyerek tebrik ediyorum güzel bir ziyafet.çok teşekkür ederim.ALLAH a emanet olun rabbim sizin gibi değerleri başımızdan eksik etmesin

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.