Bürokrat Yoksulu Taraklı

İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Birçok ilçeye göre yatırımlardan önemli bir şekilde pay alan Taraklı ’da ne yazık ki bürokrat yoksulluğu yaşanmaya devam ediyor. Bütün bu önemli yatırım ve projelerde bu sebepten dolayı da efor ve performans ortaya konulamıyor.


Taraklı ’ da hizmet veren resmi kamu kurumlarına baktığımızda birçok kurumda görev yapan kişilerin vekâleten işlerini yürüttükleri görülmekte. Bu işleri yürüten müdürlerde vekâleten imza yetkili olduğu için projeleri hayata geçirmede doğal olarak sorumluluklarını temkinli şekilde yerine getirmektedirler.


Taraklı Tapu Sicil Müdürlüğü’nü sizlere örnek vermek istiyorum. Burada vatandaşlara verilen hizmetin sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü hiç kimse söyleyemez. Yetkili müdür yok, atama yapılmıyor, donanımlı memur sayısı az, mevcut personel büyük gayret göstererek vatandaşlara hizmet etmek gayretindeler. Bir başka örnekte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü verebilirim Keza bu kuruma atanan müdürün geçici görevle başka bir yere atamasını yaptırdığı ilçemizde bir gün dahi görev yapmadığı biliniyor. Eğer bu iş torpille, siyasetle, siyasetçi ile oluyorsa sormak lazım bizim siyasetçilerimiz uyuyor mu? Diye. İlçe Tarım Müdürümüz Hamdi Yel benim bildiğim sekiz yıldır vekâleten görevinin başında. Buradan da anlaşılıyor ki bu zaman içerisinde yerine asala ten bir kişi bulunamamış. İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü ile birlikte İcra Dairesi Müdürlüğü de vekâleten görev yapan müdürlerin yer aldığı diğer kurumlar.


Birçok dairemizde vekâleten görev yapan kişilerin Taraklı ‘da bulunmaması için en büyük mazeretleri “Çocuklarımızın okul geleceği” endişesi taşımasıdır. Oysa Taraklı ’da mevcut ilköğretim ve orta öğretim okulları son yıllarda başarı çıtasını Türkiye çapında yükselten okullardır. Şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim Aslında okullarımızda görev yapan okul müdürleri ve yardımcıları da görevlerini vekâleten sürdürmekteler.


Yani  diyebiliriz ki Taraklı ‘da Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve Müftülüğün haricinde diğer bütün resmi kurumlardaki imza yetkili kişiler vekil. Bir konuya daha değinmek istiyorum Taraklı ‘da mevcut Sivil Savunma Memurluğu var, enteresan durumdur ki burada hiçbir görevli memur yok. Sivil Savunma Memurluğuna ait odada bilgisayardan tutunda her türlü mefruşat ve donanım mevcut ne yazık ki sekiz yıldan beri bu memurluk kadrosuna atama yapılamamış. Bize bir tek cümle söylemek düşüyor galiba üvey evladız “Bürokrat yoksulu Taraklı ‘mın” kaderi bu anlaşılan.


Saygı ve Selamlarımla.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ismail dağ
19.02.2008 / 23:43:50
bir yorum atmıştık yayınlayan yok... işimize mi gelmedi makas keskin miymiş?_________________Editörden Yorumlarınız yayımlanmıştır. Attığınız yorum AKP meclis toplantısı içindi. Yayımladık. başka bir yorumunuz bize ulaşmadı...
ismail Dağ
20.02.2008 / 16:13:50
Siz öyle zannedin ben danıştayın iptal etmediği takdirde bu tür sıkıntıların daha az yaşanacağından ve yapılan asaleten atamaları danıştayın sürekli iptal ettiğinden ve yönetmelik yerine kann çıkarılmak zorunda kalındığından bahsetmiştim.Sevgi ve saygılarla sayın gazeteci kardeşim.Öpüyorum sizi
Ufuk ŞEN
20.02.2008 / 16:24:04
Hayret ettim! Bu yazının altına yorumların ardı arkası kesilmemesi lazım. Mutlaka daire Müdürleri asil olmalı, Önce Kaymakam asil olmalı, vekille iş yürümez. Ve daha diğer daireler. Bu yıllardan beri böyle devam ediyor.
izzettin
20.02.2008 / 19:19:48
YORUMCU İSMAİL DAĞ KARDEŞ....LÜTFEN YORUM YAZARKEN DİKKATLİ YAZ...NE KONUŞTUĞUNU NE YAZDIĞINI BİL...NE DEMEK YORUMUM YAYINLANMADI...MAKAS ÇOK KESKİNMİŞ. LAFLARI..YADIRGIYORUM SENİ...LÜTFEN BİZİM YAPTIĞIMIZ İŞE SAYGILI OL...EĞER İSMİNİ YAZDINSA MUTLAKA YORUMUN YAYINLANIR..ŞAYET YAYNLANMADIYSA BUNU SENİN GİBİ BİR EĞİTİMCİNİN DAHA DÜZGÜN İFADELERLE DİLE GETİRMESİ GEREKİR...
ismail dağ
20.02.2008 / 22:37:10
teşekkür ederim tavsiyelerin için izzettin bey.Hatırlatmaların çok işe yaradı.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.