Kamu'ya 20 Bin Personel Alınacak

43 yeni ilçenin kurulması ve bazı belediyelerin sınırlarının değişmesi yeni bir iş kapısı açtı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Hükümetin yerel seçimlere yetiştirmek için düğmeye bastığı 43 yeni ilçe kurulması ve 863 belediyenin kapatılmasıyla ilgili değişiklik işsiz vatandaşların yeni umudu olacak. Yeni yerleşim birimlerinin oluşmasıyla yaklaşık 20 bin kişiye istihdam fırsatı yaratılacak.

YENİ İLÇELERE 5 BİN KİŞİ...
Yeni ilçelere ihdas edilecek kadro sayısı 5 bin... Milli Eğitim, Sağlık, İçişleri, Maliye, Gençlik ve Spor, Tapu Kadastro Genel Müdürlükleri ve Diyanet için ayrı ayrı kadro açıldı. Değişiklik yapılan ilçelere alınacak elemanlarla bu sayı 20 bine kadar ulaşacak.
***
Yeni ilçelere 20 bin kadro
43 yeni ilçe kurulması ve bazı belediyelerin sınırlarının değiştirilmesiyle ilgili tasarı komisyondan geçti. İlçelerde 5 binden fazla yeni kadro açılıyor. Belediyelerle birlikte bu rakam 20 bine çıkacak.

İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen 43 yeni ilçe kurulması ve 863 belediyenin kapatılması ile ilgili tasarı, kamuda yeni kadro imkanları açıyor.

KAMUDA HEYECAN...
Tasarının geçici 3'üncü maddesine göre bu kadrolar Bütçe Kanunu'ndaki sınırlamalara tabi olmayacak. Böylece yeni 43 ilçeye kaymakamdan hemşireye kadar 5 bine yakın kadro ihdası yapıldı. Milli Eğitim, Sağlık, İçişleri ve Maliye bakanlıkları ile Gençlik Spor ve Tapu Kadastro genel müdürlükleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı için ayrı ayrı kadrolar açıldı. Bunun yanında yeni kurulacak belediyelere alınacak elemanlar ile Adalet, Çalışma ve Turizm bakanlıkları teşkilatlarının da kurulması ile rakamın 20 bini bulacağı belirtiliyor. Bu arada açılan kadrolardaki ilçe müdürü, şef gibi görevler için dışarıdan atama yapılacağı gibi içeriden de yükselmeler yaşanabilir. Bunun için de yükselme sınavları açılması bekleniyor. İlçelerle birlikte, büyüyen ve yeni kurulan belediyelerde de gerek memur gerekse işçi kadroları açılacak. Kapatılan belediyelerdeki 9 bin 744 çalışanın kadroları da il özel idarelerine devredilerek valiliklerin emrine verilecek.

Kim, ne kadar kadro açtı?
* MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: 43 ilçe milli eğitim müdürü, 129 şube müdürü, 43 şef, 86 memur, 129 hizmetli, 43 şoför.

* SAĞLIK BAKANLIĞI: 43 ilçe müdürü, 129 tabip, 215 hemşire, 215 ebe, 86 sağlık memuru, 43 memur, 43 hizmetli, 43 şoför.

* TARIM BAKANLIĞI: 43 ilçe müdürü, 43 mühendis, 43 veteriner, 86 memur, 86 hizmetli, şoför.

* İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 43 kaymakam, 43 emniyet müdürü, 43 yazı işleri müdürü, 43 sivil savunma müdürü, 43 nüfus müdürü, 86 şef, 43 sivil savunma memuru, 86 memur, 43 şoför, 43 teknisyen yard., 86 hizmetli, 43 kaloriferci, 43 dağıtıcı.

* MALİYE BAKANLIĞI: 43 mal müdürü, 43 şef, 129 memur, 43 veznedar, 43 hizmetli, 43 kaloriferci, 43 şoför.
* GSGM: 43 ilçe müdürü, 43 memur, 43 teknisyen yardımcısı.
* DİYANET: 43 ilçe müftüsü, 86 memur, 43 hizmetli, 43 şoför.
* TAPU: 43 müdür, 43 şef, 43 sicil memuru, 43 sicil katibi, 43 hizmetli.

İşte ilçe olacak yerler

ADANA: Çukurova, Sarıçam ANKARA: Pursaklar ANTALYA: Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa DİYARBAKIR: Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir KOCAELİ: Başiskele, Çayırova, Darıca, Dilovası, İzmit, Kartepe İSTANBUL: Arnavutköy, Ataşehir, Başakşehir, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenyurt, Sancaktepe, Sultangazi İZMİR: Bayraklı, Karabağlar MERSİN: Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir SAKARYA: Adapazarı, Arifiye, Erenler, Serdivan SAMSUN: Atakum, Canik, İlkadım ERZURUM: Palandöken, Yakutiye ESKİŞEHİR: Odunpazarı, Tepebaşı.

Kapatılacak belediyelerin borcu 200 milyon YTL
Nüfusu 2 binin altına düşmesi nedeniyle kapatılması gündemde olan 863 belediyenin toplam 200 milyon YTL borcu bulunuyor. İçişleri Bakanlığı Müfettişi Hüseyin Çağatay, kapatılacak belediyelerin kamu kurumlarına 55, İller Bankası'na 65 ve 2006 yılında yeniden yapılandırmadan dolayı da Hazine'ye 80 milyon YTL borcunun olduğunu bildirdi. Çağatay, "Bunlar kapatılmadığı takdirde daha sonraki dönemlerde bu borçlar kartopu gibi büyüyecek" diye konuştu.


haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Emre Sarıca için Mevlüt Okutulacak

Emre Sarıca için Mevlüt Okutulacak

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Pamukova esnaflarından Müteahhit Emre Sarıca için 16 Mayıs 2024 Perşembe günü akşam namazına müteakip Taraklı'da Hacımurat Mahallesi camiinde mevlit okutulacak.
Kaymakam Burak Serttaş, Çiftçiler Günü’nde Çilek Üreticisi İsmail Sepetçi’yi Ziyaret Etti

Kaymakam Burak Serttaş, Çiftçiler Günü’nde Çilek Üreticisi İsmail Sepetçi’yi Ziyaret Etti

Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş, Çiftçiler Günü münasebetiyle Taraklı Hacıyakup Paşalar Mahallesi'nde çilek üreticiliği yapan İsmail Sepetçi'yi tarlasında ziyaret etti. Kaymakam Serttaş, tarlada çilek toplayan kadınlarla birlikte çilek topladı ve üreticilerle sohbet etti.
Taraklı'da, Bin 100 Rakımda Eşsiz Görüntü

Taraklı'da, Bin 100 Rakımda Eşsiz Görüntü

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde, Bin 100 Rakımda Bulunan Karagöl Yaylası, Doğa Severleri Kendine Hayran Bırakıyor. Karagöl Yaylası'nın Büyüleyici Doğası Kesinlikle Görülmeye Değer Bir Doğa Harikası.
700 yıllık Çınar ağacı zamana karşı direniyor

700 yıllık Çınar ağacı zamana karşı direniyor

Osmanlının fethettiği yerlere iz niteliğinde diktiği çınar ağacı, Osmanlı evleriyle ünlü Sakarya’nın Taraklı ilçesinde 700 yıldır zamana meydana okuyor.
Tarihi Hamam bakın ne halde !

Tarihi Hamam bakın ne halde !

Taraklı’da Ulucami Mahallesi'nde ilçenin gözde mekanlarından bulunan tarihi hamam mezberelik halde
Karagöl’de unutulmaz yürüyüş: Doğanın kalbinde adımladılar

Karagöl’de unutulmaz yürüyüş: Doğanın kalbinde adımladılar

Büyükşehir Belediyesi doğa yürüyüşlerinde bahar dönemi Karagöl - Kılavuzlar - Sultanpınar parkuru ile başladı. Şehrin doğal güzelliklerini keşfeden, yeşilin farklı tonlarını deneyimleyen doğaseverler, yürüyüş için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.