35 Milyarder, 2.3 Milyon İşsiz!

Amerikan finans çevrelerinin dergisi 'Forbes Magazine' tarafından hazırlanan dünyanın milyarderleri listesi açıklandı. Listede yer alan 1.125 milyarderin toplam serveti 4,4 trilyon dolar.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Türk milyarderlerin sayısı geçen yıla göre 13 artarak 35'e ulaştı ve yakın geçmişte üst sıralarda bulunan Japonya'yı bile geride bıraktı. Bu rakamlarla Türkiye, Rusya ve Almanya'nın ardından Avrupa üçüncüsü oldu. 13 yıldır listenin zirvesinde bulunan Microsoft firmasının kurucusu Amerikalı Bill Gates, unvanını Amerikalı yatırımcı Warren Buffet'e kaptırdı. Buffet'in serveti 62 milyar dolar olarak tahmin edilirken, Bill Gates'in serveti 58 milyar dolarda kaldı. Listenin ikinci sırasında yer alan Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu'nun serveti ise 60 milyar dolar. Bu yıl Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, 4,3 milyar dolarla Türk milyarderler listesinde en üst sırada yer aldı. Listeye 247'nci sıradan giren Karamehmet'i 4,1 milyar dolarla Şarık Tara (256) ve 4 milyar dolarla Hüsnü Özyeğin (260) takip ediyor. Forbes Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Steve Forbes ve editörlerin basın toplantısıyla açıkladığı listede yer alan milyarderlerin 'ortalama serveti' geçen yıla göre 250 milyon dolar artışla 3,9 milyar dolara çıktı. Listedeki milyarderlerin üçte ikisi servetlerini miras yoluyla değil kendileri elde etti. Listenin 6 numarasında bulunan Anıl Ambani bu yıl servetini 23,8 milyar dolar artırararak en fazla kazanan isim oldu. İki yıl önceye kadar ilk 20'ye girenlerin yarısının Amerikalı iken, listeye bu yıl en çok Hindistan, Çin ve Türkiye'den yeni milyarderler eklendi. Türkiye geçen yıl 25 milyarderle listeye girerken, bu yıl bu sayıyı 35'e çıktı. 13 yeni milyarderin isimleri şöyle: Ali İbrahim Ağaoğlu, Ahmet Çalık, Hanzade Doğan Boyner, Begümhan Doğan Faralyalı, Vuslat Doğan Sabancı, Sema Isıl Doğan, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Faruk Eczacıbaşı, Mübariz Gürbanoğlu, Erman Ilıcak, Ahsen Özokur, Serra Sabancı ve Deniz Şahenk. Geçen yıl Forbes listesinde bulunan ancak bu yıl listede olamayan isimler ise Erol Sabancı, Asım Kibar ve Ömer Sabancı.

Dünyanın en zengin 5 işadamı

1- ABD'li Warren Buffet (62 milyar dolar)
2- Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu (60 milyar dolar)
3- Microsoft'un sahibi Bill Gates (58 milyar dolar)
4- Hintli işadamı Lakshmi Mittal (45 milyar dolar)
5- Hintli işadamı Mukesh Ambani (43 milyar dolar)


Türkiye'nin en zenginleri:

1- M.Emin Karamehmet (4,3 milyar dolar)
2- Şarık Tara (4,1 milyar dolar)
3- Hüsnü Özyeğin (4 milyar dolar)
4- Semahat Arsel (2,3 milyar dolar)


haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.