Vali Yardımcısı Suphi Olcay Taraklı'da

Vali Yardımcısı M.Suphi Olcay “Sakarya’nın Tanıtımında Taraklı Çok Önemli” Dedi


İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:




Sakarya Kültür Turizm konseyinin 4 Nisan 2008 Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Prof Dr.Mustafa İsen’in’de katılacağı toplantı öncesi beraberinde çevre orman müdürlüğü, kültür müdürlüğü, danışmanlık firması yetkilileri tasarımcılarla birlikte Taraklı da incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay toplantıda Taraklı ile ilgili iki önemli konunun ele alınacağını ifade ederek Taraklı da bu güne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları TARAKLI AJANS Muhabirine söyle değerlendirdi; “Yapacağımız toplantı öncesi iki önemli konuyu ele almaktayız. Birincisi Taraklı da gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıdır. Öncelikle kamuya ait binalardaki restorasyon çalışmalarının tamamlanarak turizme hizmet edecek şekilde süratle faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Özel sektöre ait yapılan restorasyon çalışmalarının da tamamlanarak, pansiyon olarak açılması düşünülmekte ve altyapı çalışmalarının bitirilmesi gerekmektedir. Ayrıca Taraklı ya ziyarete gelenlerin ilçede ekonomik katkı bırakmaları için Taraklı bezi, kaşık benzeri el sanatları ürünleri alabilmesi etiket çalışmalarının bitirilmesi gerekmektedir. Bu çalışmalarımıza çok daha evvelden başlamış bulunmaktayız. Artık sonuçlandırmamız gerekiyor” dedi.


Vali Yardımcısı Olcay ikinci önemli konunun ise gez parkuru hakkında olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Kuzey parkuru Sapanca, Akgöl, Poyrazlar, Çaltıcak gölü, Kaynarca Şeyh Nusrettin Camii, Acarlar gölü, Yeni Mahalle, Karasu, Kocaali ve Hendektir. Diğer gezi parkuru ise yine Sapanca dan başlayıp Arifiye, Alifuatpaşa köprü ve müzesi, Geyve Elvanbey imarethanesi, Taraklı Kil Hamamı Kaplıcaları, Merkez ve Akyazı güzergahıdır. Bu parkurda gezen insanların nerede nereyi ziyaret edeceğini nerede yemek yiyip konaklayacağını bilmesi için bilgilendirme işaret yön levhaları haritalandırma çalışmalarımız sürmektedir” dedi.



Sakarya nın tanıtımı için bu çalışmaları broşür haline getirerek, ücretsiz olarak dağıtacaklarını böylelikle tanıtımın daha rahat bir şekilde yapılacağını ifade etti. Vali Yardımcısı Suphi Olcay ın Taraklı daki incelemelerine Belediye meclis üyesi Alaattin Yılmaz, İbrahim Güngör ve Ali Avdan da eşlik etti.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.