Turgut Özal'dan Bir Anı

Bilindiği gibi Turgut Özal 17 / Nisan / 1993 yılında vefat etti. O, herkesin bildiği bir isimdi. Bir döneme damgasını vurarak geldi… Geçti… Gitti…
Yayın: Güncelleme:

Ölüm yıldönümünde, Özal ile ilgili bir olayı sizlere nakletmek istiyorum:
Bizler1970 li yıllarda İstanbul Yüksek- İslam Enstitüsünde okurken Türkiye karışıktı. Öğrenci olayları- İşçi olayları vardı. Rahmetli Özal da Silahtar Demir Döküm fabrikasında müdürdü. Cuma günleri fabrikada işçilere Cuma namazı kıldırmak için Yüksek- İslam Enstitüsünden bir öğrenci istemişti. Ehliyetli bir öğrenci görevlendirildi.
Ben de okurken Okmeydanı’nda bir cami de görev yapıyordum. Cuma günleri o görevlendirilen arkadaşla aynı arabada yolculuk yapıyorduk Özal işçilere, Cuma namazı kıldırmak isterken onların dini telkin almasını da istiyordu.
Bir toplantı da İstanbul İlçe Belediye Başkanlarından birisi şunları anlattı: "Ben 1970 li yıllarda Özal’la birlikte sendikacılık yaptım. İşçilerin Cuma günü Cuma namazı için bir saat izinli sayılması konusunda çok mücadele ettik. Ama olmadı.


Gün oldu devran döndü. Özal Başbakan oldu. Bizde sendikacılığa devam ettik. İşçi hakları ile ilgili mücadele verirken, işçilerin cuma namazı için bir saat izinli sayılmaları maddesini de kabul ettirdik. Heyet halinde Ankara’ya Özal’ın ziyaretine gittik. Hoş beşten sonra işçiler ile ilgili alınan kararları kendisine sunduk. Okudu. İnceledi. İşçilerin Cuma namazı için bir saat izinli sayılmaları ile ilgili maddeye gelince, o maddenin üzerini çizdi. Hepimiz donup kalmıştık. Sayın Başbakanım diye konuşacak olduk. Bizi konuşturmadı. Tekrar ederek bu maddeyi çıkaracaksınız dedi. Hayal kırıklı içinde Başbakanlıktan ayrıldık. Yine gün oldu. Devran döndü. Özal Cumhurbaşkanı oldu. Bende Belediye Başkanı oldum. Hac sezonunda ben hacca gitmiştim. Özal da hacca gelmişti. Suudi Arabistan da Bayram sabahında bayramlaşmak için yanına gittik. Bayramlaşırken yüzüme baktı. Ve gülümsedi. Bayramlaşma bittikten sonra orada bulunanlar ayaküstü guruplar halinde sunulan ikramları yerken O, beni yanına çağırdı. Ve bana dedi ki: İşçiler ile ilgili aldığınız kararlar için Ankara’ya yanıma geldiğinizde, ben işçilerin Cuma namazı için izinli sayılmaları maddesinin üzerini çizmiştim. Sizde şaşırmıştınız ve hayal kırıklığına uğramıştınız. Bu gün de getirseniz aynı şeyi yaparım. Ben şu anda kimim? Ben Cumhurbaşkanıyım. Benim üstümde kimse var mı? Yok. Ama durum öyle değil.”

Durumu takdirlerinize sunuyorum. Ölüm yıl dönümünde onu rahmetle anıyorum.
 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

saime
16.04.2008 / 00:26:12
Arkasından Detsan Yazılanlar Evet öyle insanlar vardırki arkasından destanlar yazılır, öyle insanlar vardırki isimleri daha hayatta iken unutulur. bunlara biz yalnız adam deriz. Rahmetli Turgut Özal arkasından detsanlar yazılacak kadar büyük liderdi. Biz Türk Milleti olarak Demokrat,Milli değerlere Sahip bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Aynen Şu Anda Çok değerli Abdullah Gül Beyefendi gibi. Yolunuz Açık olsun Bu Milletin Bağrındna çıkmış Güzel İnsanlar. tek başımada kalsam Ülkem İçin Bu Milletin Hayrına iş yapacakalrın arkasındayım. Saygıalrımla.
ismail yavuz
16.04.2008 / 02:33:50
turkiye yi devletler arenasinda ilk defa sahlandiran ve gercekten vatanini seven ve onun icin calisan gercek bir ornek sahsiyet. bize bizden biri olan yoneticiler ancak faydali olabilir. olumunun ardindan kac yil gecti ama onu hala unutamadik. Allah rahmet eylesin...
recai atar
21.04.2008 / 14:49:39
Arı kovandan uçtuktan sora bal eyvah diyecek. Turgut ÖZAL gelip geçtikten sonra yol eyvah diyecek. Bu memleket için büyük kayıp. Yiğidin hakkını vermemek ayıp. Has bülbülün kıymetini anlayıp. Gül eyvah diyecek. Bayrak gönderde durmaz olmazsa direk Her fikrini örnek almamız gerek. Zamanın tarihe gömdüm diyerek. Yıl eyvah diyecek. Varmı bu dünyadan gelip gitmeyen. Hangi ilim baştan sona bitmeyen. Saygı göstermeyen takdir etmeyen. Biçarelerde eyvah diyecek. Merhuma ALLAH tan rahmet diler ,Uhrevi hayatının kendisine hayırlı olmasını dilerim.
Ali ASİLHAN
25.04.2008 / 12:38:21
1988’de “La Turquie En Europe” adıyla Fransızca olarak yayımlanan ve Avrupa Birliği’ne başvuru dilekçesinin gerekçesi olarak sunulan bu kitap, Dimitri Kitzikis’in “Osmanlı İmparatorluğu bir Türk-Yunan İmparatorluğuydu” savuna da göndermeler yapıyor; Yahudi asıllı İngiliz Türkolog Geoffrey Lewis’in sunum yazısıyla yayımlanan bu kitapta Özal, “Bizi Türk sayarak dışlıyorsanız bilin ki bizim Türk denecek bir şeyimiz yoktur, uygarlık adına neyimiz varsa hepsini Yunanlılardan aldık, bizim kültürümüz Yunan kültürüdür, oğlumun adı olan Efe bile Yunancadır; Avrupa Birliği’ne girmemiz için kültürel engel yoktur,” diyordu.İşte ÖZAL BU,Bende çok seviyordum ama şimdi değil!

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.