Ankara'daki Taraklılılar'ın Akşam Yemeği

Kiminiz basın yoluyla Taraklının tanıtımını üstlenerek, kiminiz şiirlerde överek, kiminizde “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı” diyerek geçmişteki küçük hataları da daha iyi görerek ve bir daha tekrarlamamak üzere bir şeyler yaparak, kiminiz Belediye Başkanı olarak memlekete faydalı olabilirsiniz.
Yayın: Güncelleme:
Haymana Hakimi ve benim Taraklı ’dan arkadaşım, çok sevdiğim Mesut ERBAŞ, artık her yıl geleneksel hale gelen Ramazan ayındaki Taraklı, Geyve, Ali Fuat Paşa ve Pamuk ovalıların katıldığı İftar yemeğinden sonra çok etkilenmiş ve bu toplantıları sadece Taraklılılar olarak ayda bir kere tekrarlamamızı, organizasyonunu da benim yapmamı söylemişti. Ne zamandır düşündüğümüz ama bir türlü bir araya gelemediğimiz bu programı 12 Mayıs pazartesi akşamı Polis evinde gerçekleştirdik.

Bu güzel gecede kimler yoktu ki; Ankara’ya geleli tam 50 yıl olduğunu söyleyen ve hemen ardından derin bir of çekip, hala alışamadığını, Taraklıdan başka güzel bir yer tanımadığını ekleyen İncelerin Hayati amca, geçenlerde keyifli bir sohbet havasında Taraklı Ajansımıza röportaj yaptığımız ve Umre ziyaretinden yeni dönen Hasan kalfaların İzzet amca, Taraklıyı tanıtan kitaplarda Taraklından yetişen şahsiyetler arasında yerini alan Eğitimci yazar ve aynı zamanda Sevgili şair, program yapımcısı Bedir han GÖKÇE’NİN kayınpederi Faruk KARACA, futbol yaşamını Şeker sporda noktalamış olan ve halen Ankara’da ikamet eden Fahrettin KEÇECİ, yine Ankara’da Karayollarından emekli her yemekli toplantıda yanıma oturup benimle rahmetli Talat dedemin anılarını paylaşan Yetim hacı hafızların Mehmet YÜKSEL, Ankara’ya gittiğimde ilk kapısını çaldığım ve hala sürekli yanına gittiğim, birkaç yıl önce TRT Genel Müdürlüğüne adaylığını koyan Mehmet Nuri ŞAHİN, Bürokrat kariyerini Dış Ticaret Müsteşarlığında sürdüren Ali efendilerin Ali ÖZÇINAR ve sizlerinde Taraklıda çok sık gördüğünüz Coşkun ESKİOĞLU.
Yemeklerimizi yerken büyüklerimizde Taraklıyla ilgili olan anılarını anlattılar. Herkeste geçmiş yıllara duyulan bir özlem havası vardı. Hayati amca; Taraklıyı çok sevdiğini, ama bazı hayat şartlarının Ankara da ikamet etmesini gerektirdiğini ekledi. Nuri abi ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Mustafa İSEN ’in Taraklıyla ilgili olumlu düşüncelerini uzun uzun anlattı.

Yemekten sonra asıl mevzuya gelindi. Taraklı için biz Ankara da olanlar ne yapabilirdik. Taraklıda yaşamıyor olsak ta, Taraklının dertlerini içimize sindiremediğimiz için, bir Taraklılı olarak bundan sonraya bakmak istedik. Öyle ya bu güne bu gün, tarih anlamında Ülkemizin en büyük açık hava müzelerinden biri olan güzel Taraklımız neden bir Safran boluyla, neden bir Bey pazarıyla yarışamasın ki?
Her şeyden önce bu toplantılar sadece Ankara da bulunan Taraklılılar olarak değil, İstanbul’da, Kocaeli’nde ikamet eden Taraklılılar olarak ta gerçekleştirilmeli, Sorunlar ele alınmalıdır. Çünkü bu memleket bizim, bizden başka sahip çıkanda olmaz. Ben Ankara’ya gelmeden önce memleket insanımızda bir bağ kopukluğu olduğunu düşünürdüm. Ama Ankara da bu düşüncem kırıldı. Çünkü Ankara da ikamet eden Taraklılı Hemşerilerimiz gerçekten bu özlenen tabloyu burada ziyadesiyle yaşıyorlar. İçimizden biri Hacca mı gidecek herkesin haberi oluyor, Bir cemiyet mi var, herkes geliyor. Toplantı sonrası aracı olanlar olmayanları evlerine bırakıyor. Bu ve buna benzer bir çok birlik ve beraberlik tablolarını görmek mümkün. Birde şunu belirtmek isterim: Burada ki büyüklerimiz inanın Taraklıyı o kadar sıkı takip ediyorlar ki şaşırırsınız.
Ankara Başkent olması sebebiyle burada yaşayanlara bir çok ta avantajları beraberinde getiriyor. Mesela Hakim Mesut ERBAŞLA sürekli görüşürüm ve bir çok yakınlarımın davaları, mahkemelik konuları hakkında bilgi alırım. Kendisi bizzat ilgilenir ve gidilecek şahıs kimse önceden arar yardımcı olunmasını söyler. Tabi bu sadece müspet konulardadır. Benim hayret ettiğim bu kadar kısa zamanda böylesine geniş bir yelpazeye dayanan bir çevresi olması. Neden Mesut ERBAŞ üzerinde durdum? Çünkü Taraklı Gündemi internet gazetesinde bir anket düzenleniyor. Ve bu ankette Sayın Mesut ERBAŞ’IN ismi de var. Bu yemeğin bu anketin üzerine gelmesi tamamen bir tesadüf oldu. Ama dolayısıyla ankete konu olan meselede konuşuldu. O akşam diğer büyüklerimiz de Konuyu enine boyuna konuşup fikirlerini beyan ettiler. Anketler her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Bunu daha önceki yıllarda da gördük. Çaylarımızı yudumlarken hepimizin ortak görüşü; “Taraklı için hayırlı olanıydı.”
Taraklı sevdalısı olmak çeşit çeşittir. Sevmelerden biri gibi, kuşları da seversiniz, çiçekleri de, Taraklıyı da seversiniz. Kiminiz resimlerde anlatır Taraklıyı, kiminiz bulunduğunuz konum itibarıyla başka bir yerde de olsanız Taraklıya ve Taraklılı’ya yardım edersiniz. Kiminiz basın yoluyla Taraklının tanıtımını üstlenerek, kiminiz şiirlerde överek, kiminizde “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı” diyerek geçmişteki küçük hataları da daha iyi görerek ve bir daha tekrarlamamak üzere bir şeyler yaparak, kiminiz Belediye Başkanı olarak memlekete faydalı olabilirsiniz.

Bu güzel akşam yemeğinde özetle bunlar konuşuldu. Ve bu tür toplantıların bundan sonraki zamanlarda daha sık yapılması kararlaştırıldı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İsmail Dağ
17.05.2008 / 10:16:21
Hayırlı olsun.Darası diğer şehirlerdeki diğer Taraklılıların başına.
kamil UZUN
19.05.2008 / 17:03:46
İşte yazar yine burdada da o akşam yemeğinde geçen asıl konuyu dile getirmemiş. Sayın hakim Mesut ERBAŞ aday mı değil mi bunu daha öğrenemedik
hayrettin ÖZBOSTAN
19.05.2008 / 22:17:43
SEVGİLİ KARDEŞİM evvela TARAKLIdan sizlere çok selamlar gönderiyorum yazını okudum ve çok müteessir oldum. sizlerin vesizingibi düşünen insanlara bizlerin çok ihtiyacı var, herkesinde sizingibi düşünmesini istiyorum, ayrıca yaptığınız o kutsal görevinizde ALLAH yardımcınızolsun.ALLAHA emanet olunuz
nesrin kuru
20.05.2008 / 05:12:08
Kamil UZUN Bey e; Editör gayette güzel anlatmış o akşamı. Sizin merak ettiğiniz konuyu da çok uslübuna uygun dile getirmiş. Burda anlaşılmayan ne?
Ali Haluk PEKTAŞ
20.05.2008 / 11:44:51
GURBET BÖYLEDİR !-1 Böyledir gurbet sevgili Ufuk !Hem güldürür hem ağlatır,hem söyletir.Acısı da tatlıdır sevileni hatırlattığı için.Sılayı hatırlatan bir işaret arar hep gurbette insan;oraları hatırlatan ve andıran Yurt dışında vatan,vatanında memleket hasreti,sinsi sinsi yakar içini.Yakılan türkülerde hissedilir alevi,bestelenen güfteler okur bu hasreti.Memleketinde pek ilgilenmediklerin bile,görülünce gönlünü aydınlatır.Ceylenın gözünde Leyla’sını gören Mecnun misali…Hele hele bir araya gelindimi,döker herkes derdini hasretini.Anar en güzel günlerini;hatta güzel olur acı da olsa en kötü günleri…On iki yaşında gurbete çıkmış biri olarak iyi bilirim, yaban elde gördüklerimin boynuna sarılarak,yüzümde gülücük olsa da gönlümden ağlayarak Söndürmeye çalışırdım hasreti,gözyaşlarımı içime akıtarak…Askerde yaşamıştım,memlekette başını çevirerek geçip giden birinin,görünce beni boynuma sarılarak,hıçkıra ,hıçkıra ağlayışına bakmıştım acıyarak.Gurbette kaşarlanmış biri olarak…
Ali Haluk PEKTAŞ
20.05.2008 / 11:55:38
BÖYLEDİR GURBET-2 Hani neden söyledim bunları.Görünce Ankara’da toplandURBET-2ığınızı,düşüverdi aklıma geçmişin hatırası.Sevilen nedir bilmem,yeri neresidir?Somut nesneler içinde soyut sevgi ve hasretin ! Toprağı mı,dağı,taşı,ağacı,uçan kuşu mu yoksa hepsi mi ? Hepsine türküler yakılmış öyle değil mi ? Ama insanı değil ! Düşünülmez çünkü sıladaki insanların hali;sıladan gurbete çıkanların ahvali…İnsan da görülünce sılayı hatırlatan nesnel bir varlık sanki…Oysa her şey insan için.İnsan bir merkez..Bütün gurbet sohbetlerinde insanlar anılır da,hayatlarıyla ilgilenilmez. İnsanın kıymeti, nedendir bilinmez ! Dağılmış etrafa onlarca öğrenci,fakir,umutsuz,acılı;yokluk belini bükmüş sancılı…Kapı kapı dolaşıp avuç açacak, ama insan yok derdine çare olacak.Görmedim bu güne dek hatırlandıklarını.Çorak toprakta biten ot gibi tek tük insan çıkmış onurumuz olan.Onlar da ilgilenmediler,ilgisiz yetişip kendi gayretleriyle adam olduklarından.
Ali Haluk PEKTAŞ
20.05.2008 / 11:57:54
BÖYLEDİR GURBET-3 Taraklı sevdalısı olduklarını söyleseler de ,bu zannetme gurbette bulunduklarından..Bu nasıl sevdalı ki,insanı,geleceğini,onurunu unutan !.. Hani,yemekten sonra gelinen mevzu:”Taraklı için biz Ankara’da olanlar ne yapabilirdik”! düşüncesinden cesaretle söyledim bunları.Sitemim de yok değil bütün içerideki ve dışarıdakilere..Taraklı’nın bir derneği var.Taraklı Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği.Şu anda sınırlı imkanlarıyla on sekiz öğrenciye burs veriyor.Bunların bir kısmı son derece ihtiyaç sahibi.Nerdeyse okuyabilmesi imkansız belki.Birkaç sefer çağrı da yapıldı sitelerimizden.Taraklı içinde ve dışında olanlara..Ne yazık ki sadece bir kişi bağışta bulundu isminin açıklanmasını istemeyen.Gerçek bir Taraklı,insan ve eğitim sevdalısı…İçimi acıtan,yüreğimi kanatan bir sancı.Şimdiye kadar bu öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine harcanan paranın yarısı,Taraklı’lı olmayan Taraklı’lı ! ve dışarıdan yabancılardan toplandı ;ne acı ..!
Ali Haluk PEKTAŞ
20.05.2008 / 11:59:53
BÖYLEDİR GURBET-3 Orhan Veli’nin iki mısralık görüntüsü ile onlarca mısranın yükünü taşıyan minicik şiiri geliyor hep aklıma.Lisede iken bir arkadaşımız haşmetle okumuştu .İki mısrada bitince çok gülmüştük amma …Yıllar sonra anlayabildim gerçekleri yaşayınca.. Neler yapmadık bu vatan için. Kimimiz öldük,kimimiz nutuk söyledik. Sen anlarsın bunları sevgili Ufuk şair ruhunla.Kimileri gocunup kimileri alınsa da…
saime
23.05.2008 / 01:08:59
İşte, vatansever olmanın, geleceği düşünmenin ve dedelerimizden miras alıp çocuklarımıza bırakacağımız toprakların selametini düşünmenin, dünyanın insansız hele sevilen insansız anlamı olmadığını söylemenin en büyük delili, gerekçesi.Toprak, eğer uğrunda ölen, bizi oraya çeken, uzaktayken gözümüzde tüten, bize toprak değil kocaman bir ev gibi geliyorsa vatandır. Teşekkürler ufuk kardeşimize.taraklımız için iyi düşünen herkese Allah kat kat güzellikler versin.Bazi seyler ustune yorum yapilmaz. Buda onlardan biri. Eline yuregine diline kalemine saglik.
İSMAİL KOÇ
25.05.2008 / 23:21:16
selam ufuk abi ben ayda 2-3 kez ankaraya geliyorum nerede buluyorsunuz şöle bir görmek isterim sizi

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.