Bürokrat ve Siyasetçilerin de İsmi Yer Almakta

Adapazarı Şeker Fabrikasındaki Operasyon "İhaleye Fesat Karıştırma" Ve "Haksız Menfaat Sağlama"
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Adapazarı Şeker Fabrikasındaki operasyon -''ihaleye fesat karıştırma'' ve ''haksız menfaat sağlama'' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulanlar arasında, bürokrat, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu öğrenildi


Sakarya'da Adapazarı Şeker Fabrikasına ait 95 dönümlük arazinin satışına ilişkin ''kamu kurumundaki etkinliğini kullanarak örgüt yararına kazanç sağlama'', ''sahte fatura düzenleme'', ihaleye fesat karıştırma'' iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulanlar arasında, bürokrat, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesince, ''kamu kurumundaki etkinliğini kullanarak örgüt yararına kazanç sağlama'', ''sahte fatura düzenleme'', ihaleye fesat karıştırma'', ''haksız menfaat sağlama'', ''organize suç örgütü oluşturma'' ve baskı, haraç, dolandırıcılık, hile, gasp, sahte fatura suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün gece düzenlediği operasyonda gözaltına alınanların sayısı 37'ye ulaştı.

Adapazarı Şeker Fabrikası'nda dün gece arama yapan Mali Şube Müdürlüğü ekipleri çeşitli belge ve bilgisayarlara el koymuş, eski yönetim kurulu başkanı A.M'nin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına almıştı.

Zanlılar için 4 gün gözaltı süresi istendiği öğrenildi.

—BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DURAN-

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, AA muhabirinin, operasyon kapsamında Büyükşehir Belediyesinde uzman kadrosunda çalışan R.D'nin bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne çağrılmasına ilişkin sorusu üzerine, ''Soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz'' dedi.

Adapazarı Şeker Fabrikasıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütüldüğünü bildiklerini kaydeden Duran, şunları söyledi:

''Soruşturma sürdüğü için bu konuda herhangi bir açıklama yapmamız doğru olmaz. İlgili birimler soruşturmayı titizlikle sürdürüyorlar. Bu kapsamda birçok kişinin bilgisine başvurulduğunu biliyoruz, Soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Bu konuda adaletin en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır.''

—FABRİKA ARAZİSİNİN SATIŞI-

Depremde zarar gören Adapazarı Şeker Fabrikası 2005 yılında, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifince, Bank Asya'dan 45 milyon 800 bin YTL kredi kullanılarak satın alınmıştı.

Bankaya olan kredi borcunun ödenmesi sırasında sıkıntılar yaşanınca, fabrikanın 95 dönüm arazisi ihale yoluyla 34 milyon YTL'ye satılmış, ancak bu satış daha sonra göreve gelen yeni yönetim kurulunca iptal edilmişti.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.