Gazete Manşetleri/ 17 Haziran Salı

Türkiye'nin önde gelen siyaset, ekonomi ve spor gazetelerinin manşet haberleri...
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:



 
Bu ’google’ davasıdır
AKP, savunmasında Başsavcı Yalçınkaya’yı sert dille eleştirdi. "Başsavcı delilleri arama motoru google’dan toplamıştır.Bu bir google davasıdır" denilen savunmada, türban değişikliğinin iptal edildiği hatırlatılıp, "Davanın en önemli dayanağı ortadan kaltığından, laikliğe aykırı eylemlerin odağı olma iddiası çöktü" denildi.
 
Sizin kadar sevindik
Almanya’nın en etkili gazetesi, sayfalarını sevinç ve coşkumuzu yansıtan fotoğraflarla süsledi. Avrupa’nın diğer yayın organları da millilerimizin bu büyük başarısına geniş yer ayırdı.



AKP savunmasını verdi
Kapatılması istemiyle hakkında dava açılan AKP, toplam sekiz klasör tutan esas hakkındaki savunmasını mahkemeye sundu. Başsavcı’ya “28 Şubat’ın uzantısı” suçlamasının getirildiği savunmada iddianame için “google davası” nitelemesi yapıldı.
 
70 kilometrelik kabus!
İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Adalar’ın Marmara Denizi tabanında geçen yıl yapılan deniz altı araştırma sonucunda Çınarcık ve Tekirdağ çukurluğunda gaz ve sıvı çıkışı olmasına karşın Adalar’ın güney batısından başlayıp orta Marmara çukurluğuna kadar yaklaşık 70 kilometrelik fay hattında gaz ve sıvı çıkışı tespit etmediklerini belirterek, "Muhtemelen bu bölüm çok riskli" dedi.



Keyfimize diyecek yok
Magandalar yer yer tadını kaçırsa da Türkiye dün sabaha kadar Milli Takım’ı Euro 2008’de çeyrek finale taşıyan maçı gönlünce kutladı. Teknik Direktör Fatih Terim kendisini kıyasıya eleştiren basına ölçülü tepki gösterirken manidar bir espri yaptı: ‘Kusura bakmayın 70. dakikadan sonra yazınız değişti.’ Terim veciz sözler de sarf etti: ‘Gecenin en karanlık olduğu an, sabaha en yakın andır, mucizeler zaman alır.’
 

 
Türkçe başlık attılar: Sizin kadar sevindik
Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı, dış basında geniş yer buldu. Alman Bild gazetesi Türkçe "Sizin kadar sevindik" derken İspanyol basını Türkiye'nin sürpriz yaptığını yazdı.



Dünya Türk'e hayran
Millilerin Avrupa Şampiyonası'nda 2-0 geriden gelip Çekler'i 3-2 yenerek çeyrek finale çıkması dünya basınında olay oldu.



Dünyanın aklı bu işe ermedi
70 milyon Türk zafer sarhoşu, dünya ise şaşkın. Çekler'in elinden çeyrek finali 15 dakikada çekip alan kahramanlar manşetlerde.
 


‘Önce dava açılmaya karar verilmiş, sonra delil toplanmış’
AKP yetkilileri, kapatma davasındaki esas savunmalarını Anayasa Mahkemesi'ne sundu.AKP, Anayasa Mahkemesi’ne verdiği esas hakkındaki savunmasında, “Başsavcı çok sayıda yorumu dava açma tarihine yakın zamanda, ‘google’ yazarak, arama motorundan arama yaparak elde etmiştir” dedi 

 

AKP’den saldırı gibi savunma
Başsavcı hedef alındı, ‘laiklik yaşam biçimi olamaz’ denildi

 

AK Parti'den kapatma davasına cevap: Bu bir Google davası
Kapatma davasının bir an önce sonuçlanmasını isteyen AK Parti, esasa ilişkin savunmasını dün mahkemeye sundu. İddianamedeki haber ve yorumların internetten derlendiğine dikkat çekilirken, davaya 'Google davası' ismi verildi.

 

Google davası
AK Parti savunmasını Anayasa Mahkemesi'ne sundu. Başsavcının hukuki geçerliliği olmayan delilleri 'google'dan topladığı belirtildi



Avrupa'yı salladık
A Milli Takımımız`ın Çekler`i 2-0 geriden gelerek yenmesi Avrupa`da günün olayı oldu: "Futbol tarihinin en müthiş geri dönüşlerinden biri... Bu maçın içerdiği dram, duygu ve çılgınlık tüm Avrupa Şampiyonası`na yeter..."
.
 
 
Soru: Adriano ne oldu Başkan? Cevap: Çok az kaldı
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a, TJK onursal üyeliğine adım attığı törende, Adriano konusu soruldu. Yıldırım bu soruya gülümseyerek, "Biraz daha sabredin. Çok yakında hepsini açıklayacağız" yanıtını verdi
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.