Şartsız Demokrasi

Memur-Sen, Hak-İş Konfederasyonu ve Türkiye Gönüllü Teşekküleri Vakfı'nın organize ettiği ve yaklaşık 299 sivil toplum örgütünden oluşan Miting Bursa'da Yapıldı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Ortak Akıl Hareketi Platformu'nun düzenlediği 'Kayıt Yok Şart Yok Egemenlik Milletin' mitingi Bursa Fomara Meydanı'nda yapıldı. Malatya ve Samsun'dan sonra Bursa'da gerçekleştirilen mitinge damgasını konuşmasıyla siyasetçi Hasan Celal Güzel vurdu.
Güzel, konuşmasında ordunun kendileri için kutsal olduğuna işaret ederek, "Elbette ordumuz bizim için kutsaldır. Ama ne zaman? Ülkeyi düşmana karşı savunduğu zaman. Eğer tanklar düşmanın üzerine gidiyorsa ben o tanklarla beraberim ama milletin parasıyla alınan tanklar bu milletin üzerine çevriliyorsa onların karşısında durmak bizim vazifemizdir. Bir daha tanklar Ankara'da yürürse size söz veriyorum o tankların üstüne çıkacağım. Bu ülkede bir daha darbe yaptırmayacağız" dedi.
Bursa'nın demokrasi tarihinde özel ve önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Güzel, 1946'daki seçimlerde sandıklar kaçırılırken onlara karşı en fazla direnci Bursalıların gösterdiğini kaydetti.
Güzel, "1950'de Demokrat Parti iktidara gelirken 1954, 1959 seçimlerinde Bursa yüzde 60'tan fazla oy vererek, millet iradesini, egemenliğini ve demokratlığını ispat etmiştir" diye konuştu.
İttihat ve terakkici çetelerin 5 yılda 624 yıllık cihan devleti olan Osmanlı'yı vatanseverlik iddiasıyla yerle bir ettiğini savunan Güzel, şöyle devam etti:
"Türkiye çetecilere, jakobencilere, despotlara, darbecilere, Baykalcılara kalsa, bunlar Cumhuriyet'i de bölerler. Yıllardır irtica öcüsüyle halkı korkutup, bütün menfaatleri ceplerine indirdiler. İrtica bahane, hırsızlık egemenlik şahane oldu."
Güzel ayrıca, mevcut anayasanın gayri meşru bir anayasa olduğunu ileri sürerek, sivil bir anayasa hazırlanması gerektiğini dile getirdi.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu ise, insandan ve gelecekten umutlarını kesmedikleri için meydanlarda olduklarını belirterek, her şeyle baş edilebileceğini ancak halkın vicdanıyla baş edilemeyeceğini söyledi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Ortak Akıl Hareketi'nin Türkiye'nin sağduyusu ve milletin sesi ve vicdanı olduğunu anlatarak, "Bugüne kadar halkı, fikirleri alınmadan, sadece yönetilecek bir güruh olarak gören zihniyet, artık yanıldığını anlayacaktır. Zira milletimiz demokrasiyi özümsemiştir. Akıp giden süreçten de taviz vermemeye kararlıdır. Bu kararlılık artarak devam edecektir" diye konuştu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İsmail Dağ
22.07.2008 / 19:36:32
Yapılanlara ve yapılması muhtemel olanlara ses çıkarmak gerekiyordu.Netekim biz de çıkardık.Cumartesi Bursa'daydık...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.