Dünyanın 3. Büyük Ordusu Bizde Değil Mi?

VATAN Gazetesi Yazarı Necati Doğru'nun Kaleme Aldığı Yazı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Bir anne duygularını yazmış. Dün internet ortamında dolaştı. Şöyle diyordu:

“57 yaşında 2 çocuk anasıyım, ABD’de büyüdüm ve okudum.
Türkçem pek iyi değil.
İçim acıyor, utanıyorum.
Karakola güpegündüz saldırı, hem de 200-300 terörist?
Nasıl olur bu?Aklım almıyor.

Şu tören!
Bu tören!

70 milyonun yüreği yandı, vay öyle vay böyle... Gündüz elini kolunu sallayarak gelen teröristleri kimse görmedi mi?

Bir anne...”

Bu annenin söylediklerinin üstüne koyacak fazla bir söz yok. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, dün Şemdinli’deki 15 şehit verilen “Aktütün Karakolu’na” gidebilirlerdi.

O tepeye çıkar.

Aşağıya Barzani karargâhına ve Irak içlerine, ABD askerlerinin bulunduğu topraklara bakabilirlerdi. Aşağıda, sınırın hemen 10 kilometre uzağında 300 terörist gündüz vakti toplanabiliyor. Türk savaş uçaklarının terör kamplarını sürekli vurmasına, muhtemel hedeflerdeki Türk askeri güçlerinin de takviye edilmesine, Bayraktepe’ye jandarma özel timi gönderilmesine, topçu ateşiyle, 2 helikopter kolu taarruzu ile de “sınır ötesi takip” yapılmasına rağmen yine 15 şehit verilen baskın önlenemiyor.

Daha kötüsü olabilir mi?

Daha kötüsünün olup olmayacağını biz bilemeyiz, Türkiye’yi yöneten Cumhurbaşkanı ile Başbakan ve orduyu yöneten Genelkurmay Başkanı bilir.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ile Meclis Başkanı Köksal Toptan da 1 trilyon liralık zırhlı BMW makam aracına biner, Aktütün Karakolu’na “Mehmetçik sana geldik, bütün millet arkandayız” diyebilirdi.

Ve o anda.
Onlar o tepedeyken.
Sınır ötesine bakarlarken.

Türk savaş uçakları da Barzani karargâhı ile Irak’taki ABD askerinin bulunduğu karakolların çevresini bombalayabilirlerdi.

Sınırın hemen kıyısında.
10 kilometre ötesinde.
Gündüz ışığında.
300 terörist toplanıyor.
Türk askerini vuruyor.

Bu 300 teröristin orada toplanmasını Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile Kuzey Irak’ın lideri Barzani ve Irak’tan sorumlu ABD ordusu “önlemediğine ve önleyemeyeceğine” göre bunu Türkiye’nin ordusu yapacak! Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, bu kararı alacak, Genelkurmay da gereğini yapacak.

Sınır oradan alınacak.

10 kilometere...
20 kilometre...
30 kilometre...

Öteye taşınacak.

Tarafsız tampon bölgeyi Türk ordusu, Barzani’ye de Talabani’ye de, Amerikalı Bush’a da güvenmeden, bel bağlamadan koruyacak. Bunu bütün dünyaya, “vatanımı koruyorum” diye kabul ettirecek.

Ne diyor anne!

Şu tören... Bu tören...
70 milyonun yüreği yandı...
Vay böyle... Vay şöyle...

Bunlar tiyatro!

Gerçek olan, gündüz vakti 300 teröristin gelip 15 Mehmetçiği şehit edebildiği! Başbakan, yanına Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Genelkurmay Başkanı’nı alıp dün 15 şehidin verildiği o Aktütün Karakolu’na gideceğine, yine gazetecileri “Eleştiri yapmayın, birliğimizi bütünlüğümüzü gözetin” diye üstü örtülü tehdit etti.

Necati DOĞRU - Vatan


O KARAKOLA 3 SALDIRIDA 43 ŞEHİT VERDİK!

Hain bir saldırının gerçekleştiği Aktütün Karakolu şimdiye kadar üç kez saldırıya uğradı. Bu üç saldırıda toplam 43 şehit verildi.

İran-Irak-Türkiye üçgeninde ve çok riskli bir bölgede bulunan Aktütün Karakolu'na ilk saldırı 12 Eylül 1992'de gerçekleşmişti. 22 askerimizin şehit edildiği Aktütün karakolu baskınını Irak2ın kuzeyinden gelen PKK 400 kişilik grupla gerçekleştirmişti.

Bundan 16 yıl sonra Mayıs 2008'de ise yine Irak'ın kuzeyinden Leylek ve Çerçele Dağı üzerinden gelen teröristler aynı karakola bu kez 200 kişilik grupla saldırdı. Saldırıda 6 askerimiz şehit olurken, 19 terörist öldürüldü.

Dün gece yine aynı karakola gerçekleştirilen hain saldırıda ise 15 şehit verdik. İki uzman çavuştan halen haber alınamazken, iki ağır yaralı askerimiz bulunuyor. Öte yandan PKK'nın saldırısının ardından ilk belirlemelere göre 23 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 04 Ekim 2008 12:05

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.