Türkiye:2-Bosna-Hersek:1

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI 2. GALİBİYETİNİ ALDI
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5. Grup'ta Türkiye, Bosna-Hersek'i 2-1 mağlup etti.
Savunmasını kalabalık tutarak ve 5'li defans kurgusuyla oynayan Bosna-Hersek karşısında milli takım, mücadelenin ilk dakikalarında pozisyon üretemedi. Milliler, Bosna Hersek savunmasının içinde Batuhan'ı bulmaya çalıştı. Ancak genç oyuncu kolundan sakatlanıp yerini Nuri Şahin'e bırakmak zorunda kaldı. Konuk milli takım 27. dakikada Dzeko ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra ortaya konan futbol gol getirmeyince Bosna-Hersek soyunma odasına 1-0 önde girdi.
Mücadelenin ikinci bölümüne A Milli Takım etkili başladı. Maçın 51. dakikasında ilk golün sahibi Dzeko bu kez kendi kalesine attğı golle Milli Takımımız adına eşitliği sağladı. Bu dakikadan sonra oyunu tamamen rakip sahaya yıkan Türkiye, 66. dakikada Mevlüt'ün golüyle 2-1 öne geçti.
Skor avantajını ele geçirmesine rağmen A Millilerin rakip kaledeki baskısı devam etti. Ancak her iki takımın çabası gol getirmedi ve Türk Milli Takımı sahadan 2-1 galip ayrıldı. Milliler bu sonuçla gruptaki ikinci galibiyetini alarak puanını 7'ye çıkardı.

"BU KADAR EKSİĞE RAĞMEN KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM"
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından yaptığı açıklamada, 13-14'e yakın sakat oyuncularının bulunduğunu hatırlatarak, ''Yaş ortalamamız 23-24. 17-18 yaşındaki Batuhan çıkıyor, yerine 21 yaşındaki Nuri giriyor. 75. dakikaya kadar 17 şutumuz var. Bu arada rakibin de gol girişimi sadece 4. sonlarda korumak için biraz çekilince, kalemize gelebildiler. Topa yüzde 65 sahip olma oranı olmuş. Sürekli oyunu ileri itmeye çalıştık. Pozitif oynamaya çalıştık'' şeklinde konuştu.
Saha ve seyirci avantajlarını iyi kullandıklarını kaydeden Terim, ''Oynadık, aradık, fırsat yarattık, her maçta olduğu gibi rakipten daha çok koştuk. Bütün oyuncularımı kutluyorum.'' dedi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

tuhan çiftçioğlu
7.02.2009 / 18:45:13
milli takımımız türkiye iyi oynayan bir takım ama daha önümizde var daha mac inşalah onda galibeyet alırız bosna hersek iyi oynauya ama milli takımız cok güzel oynuyo halil altıntop mevlüt ün goleriyle öne gectik güzel bir mac olduönümüzde ispanya macı var cok güclü bir takım inşalah milli takımız cok güzel ispanya macını türkiye 3-1 alırız bu macı

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.