ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ

ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ
Yayın: Güncelleme:

 Bayrak, bir milletin bağımsızlığını, karekterini ve millet olmanın onurunu temsil eder.Yani dünya milletleri arasındaki yerini, ağırlığını, ve gücünü temsil eder. İslam ülkeleri genelde hilali ve yıldızı kullanırlar. Diğer milletler ise farklı şekilleri kullanırlar.



Ama bu bayrak bizim yani Türk Milletinin bayrağı olunca işte o zaman iş biraz değişir. Çünkü o bayrak ecdadımızın kanlarıyla yoğrulmuş bir bayraktır. Dünya milletleri arasında böyle manevi değeri yüksek canıyla, kanıyla elde edilmiş başka bir bayrak yoktur.



Bizim bayrağımız milletimizle öyle haşır neşir olmuşki, şehidimize son örtü olarak örtülür, düğünümüzün baş köşesinde gururla dalgalanır, hacca giden hacımızın,askere giden gencimizin aracının önünde daima dalgalanır. Yine milli günlerimizde, törenlerimizde, her türlü müsabakalarımızda hep ama hep dalgalanır.Yani sevincimizde ve üzüntümüzde hep yanımızdadır



Onun için bayrak şairi dediğimiz Arif Nihat ASYA ne güzel anlatmış bayrağımızı.




Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü !
Işık, ışık dalga dalga bayrağım,
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazcağım.
Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım.




Sevgili dostlar, tarih sahnesinde bazı kendini bilmez vatan haini insanlar, zaman zaman şanlı bayrağımıza saldırıda bulunmuş vebu millet tarafından cevabını en sert şekilde almıştır.



Bazen düşünürümde, bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen, kısacası bütün nimetlerinden faydalanan sözde bu ülkenin vatandaşı olan insanlar nasıl olurda bayrağa ve milli değerlere utanmadan saldırır.Bir başka deyişle ihanet eder. Bana göre bu davranış düzgün bir insan psikolojisi değildir.Bunun altına indiğinizde o insanda ,bu milletle uyuşmayan ,farklı bir şeylerin olduğunu zaman içinde anlarsınız.



Aklıma tarihte yaşanmış ülkemizin düşman işgalinden kurtarıldığı yıllarda meydana gelen bir anıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.



Rahmetli İsmet İNÖNÜ İzmir'e düşman işgalinden sonra gittiği bir ziyarette, halkın arasından bir meczup tarafından taşlanır.Tabi korumalar ve halk o şahsı linç etmek ister. Durumu gören İnönü,yüzü kan içinde kalsada derhal müdahele eder ve derki: Bırakın onu. Kabahat onda değil. Kabahat bizde. Düşman İzmir'de biraz fazla kaldı der.



Evet sevgili dostlar, ama şu unutulmamalıdır.Bu milletin değerlerine ihanet edenlerin sonları hep hüsran olmuştur.



Bizimde Taraklı'mızın biri girişinde, biriside Hisar tepesinde olmak üzere 2 bayrağımız var.Gelin gibi dalgalanan. Hele Hisar tepesindeki, "Barışın güvercini, Savaşın kartalı " gibi dalgalanmakta.Bu iki bayrağı bizlere kazandıranlardan Allah razı olsun . İyiki varsınız.



Evet onlar diktiler ... bizlere onu gözümüz gibi gece gündüz bakıp korumak düşüyor.




Sağlıcakla kalın.




11/07/2006
Yusuf KABAK



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

mustafa
13.07.2006 / 12:04:02
Saygıdeğer Yusuf abi; ne kadar güzel anlatmışsın öncelikle tebrik ederim.Her TÜRK evladının bu cennet vatanın kıymetini bilmesi gerekir.Dünyada eşi ve benzeri olmayan şehit kanıyla yoğrulmuş ayyıldızlı bayrağımın önünde saygıyla eğiliyorum.Saygılarımla....
yusuf
13.07.2006 / 15:59:34
Değerli Yusuf Abi, Ülkenin doğusundan hergün bir şehit haberinin geldiği,ülkeyi huzursuzluğa sürüklemek isteyenlerin çoğaldığı bu ortamda baktıkça göğsümüzün kabardığı ,duygulandığımız ,şehitlerimizin kanından rengini alan şanlı bayrağımıza göz dikenlere hep birlikte gereken cevabı vermeliyiz.Biz sessiz kaldıkça bayrağımıza göz dikenlerin sayısı artacaktır.Buna meydan vermeyelim.
Abdullah Furkan ÖZKARAMAN
20.07.2006 / 11:26:10
Evet sevgili yusuf abi bayrağı ve bayragın önemini bayrağın bir millet için nekadar önemli olduğunu bu bayrağın bu ülkeye nasıl kazandırdüıldığını herşeyi çok güzel anlatmışsın fakat kendi menfeatlerini Taraklıda yaşayan güzel insanların menfeatlerinden daha yüksek tutarak ve hiçe sayarak insanların dini ve manevi duygularınıda düşünmeden bazı kişileri kötülemek ve lekelemek adına herkesi kendileri gibi görüp Hıdırlık ve Hisar tepelerinin arasındaki dev TÜRK bayragını şikayet edilmiş veya şikayete teşebüs edilmiş bu kişilerin Türklüğünden kişiliklerinden şüpe ediyorum ve bayrak şairimiz sözlerini bunlar için söylemiş söylemiş vatan hainleri için Yusuf abi yazından dolayı tebrik ediyorum çok güzel bir köşe yazısı olmuş...
emre
21.07.2006 / 16:10:21
Öncelikle bu şekilde bir yazı yazmış olduğunuz için teşekkür ederim.Bayrak bir devletin bağımsız olduğunun göstergesidir.Bağımsızlık kolay elde edilmiş bir şey değildir.Biz de bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı ne şekilde bir bedel ödeyerek bu toprakları elde ettiğimizi biliriz.bizi unuttu sanmasınlar.Rahmetli yazar Atilla İlhan:"Türkiye'nin her zaman yüzde onluk bir hain payı vardır."demişti.İşte ben de bayrağı şikayet edenin bu yüzde onluk dilim içinde olduğuna inanıyorum ve onlara şu dizeleri gönderiyorum:"Hainlerin yaptıkları yanlarına kalır mı,İhanetin affı olmaz sizi millet salar mı,Vatan şehitler toprağı,Seni toprak alır mı?Boynuna urgan dolayın sağlam olsun ipekten,Bu hesaptır sorulmalı şikayet eden namertten."diyor saygılarımı sunuyorum.
alperen
25.07.2006 / 11:19:02
Bende bir yorum yapayım dedim babamın yazısına; BAYRAK hassas konu kullandıgım kelimeler mutlaka secici olmalıyım,ulan ne güzel asılmıs iste bayrak oraya daha bunun altında ne arıyorsunuz anlayamadım elin oglu gelmis ABD turkiyemızın ortasına bayragını dikmis! ona sesimiz yok! buraya TURK BAYRAGI ASILMIS ona dil uzatılıyor yok boyle arkdas bayrağa uzanan elleri ve dillerı ALLAH bıldigi gibi yapsın! gorusmek uzere

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.