Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Günay Yazıcıoğlu Seçimlerin Nabzını Tutuyor.

Taraklı’da Özkaraman’ın yeri ayrı
Serkan ÖZEN Serkan ÖZEN
Yayın: Güncelleme:

Taraklı İlçesi’nde tek bir isim var. O da AK Partili Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman. Taraklı halkı için partinin hiçbir şekilde önemi yok. Onlar partiden ziyade, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’ın şahsına oy vermişler ve önümüzdeki seçimlerde de yine şahsına oy verecekler.

Peki Taraklı halkı, hizmetlerden memnun mu? Hizmetler Taraklı’da Tacettin Özkaraman’ın kişiliğinden sonra geliyor. Taraklı halkı hizmetiyle değil, Özkaraman’ı kişiliği ile seviyor.

Taraklı, tarihin doğayla buluştuğu yer. Sakarya’nın tarihini üzerinde taşıdığı muhteşem bir güzelliğe sahip, küçük, şirin ilçesi Taraklı, kendisi gibi şirin, sıcak insanları ile çok farklı bir kimlik. Birbirine bağlı, sevgi dolu insanların yaşadığı, saf, tertemiz bir Anadolu kasabası. Alifuatpaşa’dan Taraklı’ya doğru yola çıktığımızda, o muhteşem doğa ile kucaklaşıyoruz. Başımızı döndüren Taraklı yolundaki virajlar değil, yol güzergahı boyunca gördüğümüz güzellikler.

Arabanın camını açıp, bu güzellikleri havasıyla birlikte içimize çekiyoruz. Taraklı’ya girdiğimizde, bizi o muhteşem Osmanlı mimarisi Taraklı Evleri karşılıyor. Taraklı’nın tarihine kısaca göz attığımızda, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda ilk Osmanlı yurdu içinde yer aldığını görürüz. O tarihi bugünlere taşıyan Taraklı, maalesef bugüne kadar gelen yönetimler tarafından dışarıya açılamamış, kendi kabuğuna sıkışıp kalmış. Bu güzellikler, herkes tarafından görülmekten mahrum bırakılmış. Gördüğümüz kadarıyla bu güzellikleri tanıtmak için Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman elinden geldiğince çalışmış. Taraklı’yı anlatan bir belgeselin yanında, Taraklı’nın tarihi ve doğal güzellikleri bir broşür de toplanıp, tanıtım için hazırlanmış.

Peki Taraklı halkı, bütün bunlara nasıl bakıyor? Belediye başkanından memnun mu, değil mi? Başkan Özkaraman’a bir dönem daha şans verecek mi, yoksa başka biriyle mi yoluna devam etmek isteyecek? Bunların cevabını öğrenmek için de Taraklı’nın tarih kokan sokaklarını arşınlamaya başlıyoruz.

Taraklı’yı tanıttı

Taraklı’da küçük bir kahvehaneye giriyoruz. İçeride bir grup vatandaş sohbette. Sıcak bir karşılamanın ardından yerel seçimlerde Taraklı’da nasıl bir havanın oluşabileceğini soruyoruz. Birol ve Yaşar Çamdibi, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’dan memnun olduklarını, Taraklı’yı dışarıda çok güzel tanıttığını belirterek, “Geçen seçimlerde oyumuzu verdik ve bu seçimlerde de tereddütsüz oyumuzu yine veririz. Hizmetlerinden memnunuz” diyorlar. Necdet Demir isimli vatandaş da, Başkan Özkaraman’dan memnun ve aday olduğu sürece oyunun Tacettin Özkaraman’a gideceğini söylüyor. Yaşar Uzun ise, Başkan Özkaraman’dan memnun, ama oyunu verir mi onun için şu an bir şey söyleyemiyor. “Burası küçük yer, herkes birbirini tanır” diyen Yaşar Uzun, “Hayır diyemeyeceğim biri aday olursa, oyum ona gider” diyor.

Araçları özelleştirildi

Mehmet Akbal, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’ın şahsiyetine lafı olmadığını belirterek, “Ancak iktidar partili bir belediye başkanı olarak yeterli hizmet verdiği kanaatinde değilim. Belediye araçları özelleştirildi, belediyeye ait binalar satıldı. Bunlar bizi pek memnun etmedi” diyor.

Cumhur Kömürcü de, Başkan Özkaraman’dan memnun ve O’nun bir dönem daha belediye başkanlığı yapmasını istiyor. Ancak kardeşi İzzettin Kömürcü’nün aday olması halinde oyunu O’na vereceğinin de altını çiziyor.

Muhammet Çınar, başkandan memnun, ama verdiği vaadleri yerine getirmediğini söylüyor. İlçeye hala bir Meslek Yüksek Okulu açılmadığını ve binası hazır olduğu halde hastanenin açılmayarak, binanın çürümeye terk edildiğini söylüyor. Geçen seçimde Özkaraman’a oy verdiğini söyleyen Muhammet Çınar, “Daha seçimlere çok var. Ama yine oyum şahsından dolayı Tacettin Özkaraman’a gider” diyor.

Yola devam

Baki İşbilir ise, AK Parti belediye encümeni. “Durmak yok, yola devam” diyen Baki İşbilir, “Belediye başkanlığını daha iyi yapacak kimse yok” diyor.

Ahmet Özbilgi isimli vatandaş da, Tacettin Özkaraman’a bir 5 yıl daha verilmesinde yana. Yani oyu Tacettin Özkaraman’a...

Demokrasi geldi

Tacettin Özkaraman’ın belediye başkanı olmasıyla, ilçeye demokrasinin geldiğini söyleyen İsmet Avcı ise, “Çalışan taktir edilir. Başkan göreve geldiğinden beri huzur içerisinde uyuyoruz” diyor.

AKP’ye oy yok

Halil Güven ise, AK Parti’nin adayı dışında kim olursa olsun oy verebileceğini söylüyor. Başkan Özkaraman’ın şahsına sözü olmadığını söyleyen Halil Güven, partiden dolayı oy vermeyeceğinin altını çiziyor.

Oyum Aydın’a

Taraklı’nın tarih kokan sokaklarını dolaşırken kaldırım üzerine konulmuş masa etrafında oturan bir gurup görüyoruz. Yanlarına yaklaşıp hayırlı günler diledikten sonra konuşmaya başlıyoruz. Gruptan Nuri Ardıç, DP’li olduğunu belirterek, DP’nin adayı olan Mehmet Aydın’a oy vereceğini söylüyor. Ardıç’a göre Mehmet Aydın, Taraklı’ya daha iyi hizmet verebilecek bir isim. Sıtkı Armağan da, Başkan Özkaraman ile birlikte yola çıkmadıklarını belirterek, “Benim oyum Mehmet Aydın’a” diyor.

Mustafa Tuncel, Başkan Özkaraman’dan memnun ve bir dönem daha belediye başkanlığı yapmasını istiyor.

Aslan Ercan ise başkanın şahsından memnun ama hizmetlerinden memnun değil. Başkanın evinin kanalizasyonunu ana şebekeye bağlatmadığını söyleyen Aslan Ercan, “Başkanın görevi bu hizmeti bize vermek” diyor.

Parti değiştirsin

Şirin bir çayevine giriyoruz. Birkaç masada dağınık oturan vatandaşları bir araya getirip yerel seçimlerle ilgili fikirlerini almaya başlıyoruz. İsmail Hakkı Selen, Başkan Özkaraman’a geçen dönem oy vermiş, ancak bu seçimde oy vermeyi düşünmüyor. Çünkü oyunun AK Parti’ye gitmesini istemiyor. Başkan Özkaraman, MHP’den aday olursa o zaman oy verebileceğini söylüyor.

Hizmetler yeterli değil

Mahmut Ünlü, belediye hizmetlerini yeterli bulmuyor. Yenidoğan Mahallesi’nde oturduğunu ve yollarının çok kötü olduğunu söyleyen Mahmut Ünlü, “Tacettin Özkaraman MHP’den aday olursa oy veririm” diyor.

Mehmet Çabuk ise kararsız. CHPli olduğunu söyleyen Mehmet Çabuk, “Geçen seçimde Tacettin Özkaraman’a oy verdim, ama bu seçimde partimin adayına oy vermek istiyorum” diyor.

Şahsına oy vereceğiz

Kadir Güneş de, CHPli ve parti olarak mutlaka bir aday çıkartacaklarını söylüyor. CHP kökenli olduğunu söyleyen Niyazi Kaynar ise, Başkan Özkaraman’dan memnun. Geçen seçimde oy vermiş ve bu seçimde Özkaraman’ın şahsına oy vermek istiyor.

Cahit Kurnaz, geçen seçimde DYP’nin adayına oy vermiş, ama bu seçimde şahsını beğendiği için Başkan Özkaraman’a oy vereceğini söylüyor.

Saadettin Koç ve Mustafa Kubilay da, Özkaraman’dan memnun ve geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de Özkaraman’a oy vereceklerini belirtiyorlar.

Daha hırslı ve aktif

Hasan Karakuş ise, başkanın şahsiyetine kimsenin laf söyleyemeyeceğini belirterek, “Ancak biz daha hırslı, daha aktif bir belediye başkanı istiyoruz. Taraklı köy gibi ve gelişemedi” diyor.

Mustafa Çelik, AK Parti Hükümeti’ne öfkeli. 200 dönüm arazisi olduğunu belirten Mustafa Çelik, tarlaya atacak gübreyi alamaz hale geldiklerini söylüyor. “Bu hükümet çiftçiyi bitirdi” diyen Mustafa Çelik, “Çiftçinin yüzü gülmezse, esnafın yüzü nasıl gülecek? Çiftçi üretip satacak, para kazanacak. Gelip esnaftan alış-veriş yapacak. Bakın tüm esnaf kan ağlıyor” diyor.

Dört dörtlük

İlçe merkezindeki tarihi Orhan Gazi Çarşısı’na iniyoruz. Burada Taraklı’nın sevilen ve sayılan bir ismi olan İbrahim Çelik ile karşılaşıyoruz. İbrahim amca, AK Parti’li olduğunu belirterek, “Ben belediye başkanımızdan dört dörtlüm memnunum. Aday olursa da oyum yine başkana” diyor.

Mantar ziyafeti

Orhan Gazi Çarşısı’nda küçük sevimli bir esnaf kahvehanesine giriyoruz. İçeride gürül gürül yanan bir soba, üzerinde nefis görünümlü mantarlar. Kahvehanenin kapısını açtığımız an burnumuza gelen nefis mantar kokusu bize işimizi unutturuyor. Tanrı misafiri kabul edermisiniz deyip, geçip oturuyoruz. Hemen sobanın üzerinde kızarmış mis gibi mantar ikram ediliyor. Hayatımda yediğim en lezzetli mantar bunlar. Tadı damağımızda kalan mantarın ardından konuşmaya başlıyoruz.

Sami Adar isimli vatandaş MHP’li olduğunu, ancak Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’ın pırıl pırıl bir insan olduğunu da belirterek, “Partim aday çıkarsa bile oyum Tacettin Özkaraman’a” diyor.

Suat Tunçbilek ise geçen seçimde Tacettin Özkaraman’a oy verdiğini belirterek, bu seçimlerde kararsız olduğunu söylüyor.

İyi niyetli

Orhan Gazi Çarşısı’ndan ayrılıp, Belediye Parkı’na çıkıyoruz. Hava serin olduğu için park boş. İçeride ise birkaç gurup oturuyor. Çoğu kamu çalışanı olduğu için konuşmaktan kaçınıyor. Kamuda çalışmayan birkaç kişi buluyoruz. Bunlardan Ayhan Nalbant yönetimden memnun olmasa da, Başkan Özkaraman’ın iyi niyetli biri olduğunu ve elinden geldiğince hizmet verdiğini söylüyor. Ancak AK Partili bir belediye başkanı olarak yeterli hizmet alamadığının da altını çiziyor.

SP’li olduğunu söyleyen Ayhan Nalbant, partiye değil kişiye oy verdiğini belirterek, “Adaylar bir ortaya çıksın, ona göre değerlendireceğiz” diyor.

Ahmet Atabey ise Başkan Özkaraman’dan memnun ve aday olursa yine oy verebileceğini söylüyor.

Bayan başkan

Parktan ayrılıp belediye tarafından açılan Toplum Merkezi’nin yolunu tutuyoruz. Kumaş tezgahlarının başında dokuma yapan hanımlar oldukça mutlu. Hanımlardan Hatici Karabacak Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’dan memnun olduğunu belirterek, geçen seçimde oy verdiğini ve bu seçimde de oy vereceğini söylüyor. Nuray Kaynak ise geçen seçimde oy verdiğini ancak bu seçimde kararsız olduğunu belirtirken, Mehtap Kaya ise hizmetlerden memnun ama Taraklı’ya bayan bir belediye başkanının daha çok yakışacağı görüşünde olduğunu söylüyor.

 

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Selami Küçükçınar
17.11.2008 / 15:25:45
Öncelikle Günay Yazıcıoğlu hanımefendiye ilçemizde yapmış olduğu çalışmadan ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim.Belediyemize başkan olmak için aday olan tüm arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.Unutmayalımki beldemiz bir dünya imparatorluğunun kurulduğu ilk topraklardandır.Osmanlı süvarilerinin devlet olabilmek için at koşturdukları ilk yurt parçasıdır.Sıra şimdi asil ve cesur atalarımızın torunları olan bizlerdedir.Bu bilinç ile hareket edersek Taraklı ve Taraklılı hak ettiği konuma gelecektir. Ebediyete yalnızca ruhlarımız gidecektir,oradada temiz ve alnı ak ruhlar yer bulacaktır.Saygılar,selamlar.
İzzettin KÖMÜRCÜ
17.11.2008 / 22:04:32
Sevgili Günay Abla, Öncelikle Taraklı'da yapmış olduğun bu çalışmandaki titizlik ve hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim. Gerek YENİGÜN Gazetesinde yayınlanan röportaj gerekse de Haber Sitemizdeki röportaj okuyucularımız tarafından büyük ilgi görmektedir. Okuyucularımız iyi bilsinler ki; yapılan röportaj en tarafsız şekilde yapılmış bir çalışmadır. Bunu ben zaten biliyorum. Okuyuncada çok net bir şekilde görülüyor. TEŞEKKÜRLER. İlgiden dolayı Heber Sitemiz ziyaretçilerine de ayrıca teşekkür ederim.
ismail
18.11.2008 / 08:22:18
Sayın editör senin görevin ,eğer bunu görev kabul ediyorsan bir başka site gibi işine geldiğini yayınlamak işine gelmediğini yayınlamamaksa vay Taraklı nın haline lütfen daha önceki yorumumu yayınlayın. Selamlar /// EDİTÖR NOTU:Nedir Kardeşim daha önceki yorumun..Galiba bu işlerin acemisisin..Senden biize başka yorum ulaşmadı.Hemen yargısız infaz..Çamur atma lütfen..Adam gibi yorum yazdınsa neden yayınlanmasın ki...
ismail
18.11.2008 / 10:21:14
Haber Sitenizi ilgi ile takip ediyoruz.Başarılı çalışmalarınızın devamı dileğiyle
ismail
20.11.2008 / 13:11:29
Değerli TARAKLI AJANS okuyucularına www.tarakligundemi.com Haber sitesinide takip etmelerini tavsiye ediyorum ////Editör Notu:Sayın Okurumuz ilgi ve desteğinizden dolayı özellikle teşekkür ediyoruz.BİZLER SİZİN İÇİN VARIZ..(İzzettin K)
Kadir DEMİR
20.11.2008 / 13:13:10
Gerçi,erken ama...Şu anki durum,Başkan'ın yeniden seçileceği yönde ağırlık basıyor.Baştanda belirttik,epey bi zaman var daha.Kıyasıya bi mücadele olacağa benziyor.Hayırlısı diyelim.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.