Başkan Özkaraman

'Taraklı'yı 5 yıl-10 yıl değil 50 yıl-60 yıl geriye götürmeyi Hedefliyoruz' dedi
Serkan ÖZEN Serkan ÖZEN
Yayın: Güncelleme:

TARAKLI BELEDİYE BAŞKANI TACETTİN ÖZKARAMAN BELEDİYE HİZMETLERİ HAKKINDA HALKI BİLGİLENDİRDİ.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkındaki çay evinde vatandaşlarla toplantı düzenleyerek belediye hizmetleri hakkında bilgi verdi.Taraklı Belediyesi olarak personelin en güzel şekilde halka hizmet etme gayretinde olduğunu ifade eden Başkan Özkaraman ekonomik krizin yaşandığından söz edilen şartlarda belediye olarak çalışan personelimize borcumuz yoktur “dedi. Hizmet anlayışları içerisinde yol, su ve eğitime önem verdiklerini ifade eden Başkan Özkaraman “Çalışmalarımızda hep yatırımı insan odaklı gerçekleştirdik. Bir kaç yıl öncesine kadar kayaların yuvarlandığı Taraklı Geyve yolu artık bitme aşamasına gelmiştir, yol yapımı tamamlandığında turizm yatırımlarına daha fazla önem vererek Taraklı yı Sakarya’nın ve ülkemizin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bilinen yer haline getireceğiz” dedi. İlçe merkezine yapılan yeni okullarla birlikte İlçede Geyve Meslek Yüksek okuluna bağlı Restorasyon ve Konservasyon bölümünün açılması konusunda verdikleri çabayı anlatan Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman eğitime önem vermeye devam edeceklerini söyledi. Kayaboğazında yapımına başlanan Sulama göledinin Marmara Bölgesindeki en büyük tarımsal ve turizm amaçlı göletlerdin biri olduğunu söyleyerek Karagöl yaylasındaki göletinde ypımına başlanarak kısa sürede tamamlandığını belirtti. İstihdam konusuna da değinen Başkan Özkaraman belediye hizmet binasında tekstil atölyesine tahsis ettikleri yerde onlarca gencin çalıştığını ifade ederek Yenidoğan mahallesinde yapımına başlanan Mantar Üretim tesislerinde yılbaşından itibaren Taraklılı gençlerin çalışmaya başlayacağını söyledi. Yatırımcılara her zaman destek olmayı sürdüreceklerini dile getiren Özkaraman İlçeye hizmetlerin gelmesinde herkesin katkısı olduğunu söyleyerek “Hiçbir zaman “Ben Yaptım” düşüncesi içerisinde olmadım ve bugüne kadar görevimi hakkıyla yaptığıma inanıyorum ,vicdanım her zaman rahat,hiçbir vatandaşımın hakkını gasp ettiğimi düşünmüyorum.”dedi.29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel seçimlerde tekrar belediye Başkanlığına aday olduğunu ifade eden Özkaraman “Hedefimiz Taraklı yı 50 yıl öncesine götürmektir "diyen Belediye Başkanı Özkaraman "Yumurta borsasının belirlendiği günlere hareketli ticaret merkezi haline dönüştürmektir "dedi.Taraklı küçük bir ilçe olması sebebiyle herkes birbirini iyi tanıyor. Hiç bir zaman “Çamur At İzi Kalsın “şeklinde siyaset anlayışında olmayacağım" diyerek seçim sonrasında tekrar bir arada oturmak durumunda kalacağız” dedi.Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’ ın halk toplantısında Belediye Meclisi Üyeleri İİ Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın, Mehmet Çam ve AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Pilavcı ile vatandaşlar katıldı.

 

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

denizustun@windowslive.com
14.12.2008 / 07:56:06
inşallah başkanım,bende taraklımızın eski canlı günlerine kültür turizmi ile geri döneceğini umut ediyorum,hangi aday kazanır ise kazansın herkesin taraklı için çalışacağına eminim,fakat sizler gibi taraklının kalkınması için ellerinde projesi olanlar elvette bizlerin tercihi olacaktır hemşerilerimiz neden büyük şehirlerde 600/700 liraya çalışsınlarki umarım biran önce kalkınır gurbette çalışanlarıda ,tekrar kendi ilçemize getiririz.
öznur
14.12.2008 / 14:50:07
sayın başkanımı ve ekibini TARAKLI için yaptıklarından dolayı tebrik ederim.bu çalışmalarınızla taraklı yıllardır saklı kaldığı kozadan çıktı ve taraklının adını heryere duyurdunuz.ayrıca yapılacak olan gölette taraklı mıza çok şeyler katacak.mantar fabrikasıda işsiz gençlerimize ekmek kapısı olacak.bizler herzaman hak edenin yanındayız ve sizlerde bunu hak ettiniz zaten.durmak yok yola devam.çünkü taraklı için daha yapılacak çok iş var.ve taraklının da size ihtiyacı var....saygılarımla...
öznur
14.12.2008 / 14:51:28
sayın başkanımı ve ekibini TARAKLI için yaptıklarından dolayı tebrik ederim.bu çalışmalarınızla taraklı yıllardır saklı kaldığı kozadan çıktı ve taraklının adını heryere duyurdunuz.ayrıca yapılacak olan gölette taraklı mıza çok şeyler katacak.mantar fabrikasıda işsiz gençlerimize ekmek kapısı olacak.bizler herzaman hak edenin yanındayız ve sizlerde bunu hak ettiniz zaten.durmak yok yola devam.çünkü taraklı için daha yapılacak çok iş var.ve taraklının da size ihtiyacı var....saygılarımla...lütfen bunu yorumla.öncekileri niye yorumlamadın merak ettim izzettin bey.
İsmail DAĞ
14.12.2008 / 17:33:38
Taraklı’nın son dönemde adeta şahlanışına şahit oluyoruz. Gerçi Taraklı’da gördüğüm o ki seçim çalışmaları çok hızlı başlamış. Hazımsızlık çekememezlik ve iftiraların bundan sonra havada uçuşma tehlikesini sezinliyor gibiyim. İnşallah bu konuda yanılırım diye düşünüyorum. Taraklı Belediye Başkanı Sayın Tacettin Özkaraman ınbaşkanlığıa geldiği günden bu güne kadar ki çalışmalarını ilgi ve dikkatle dinledim. Gerçekten kendilerini tebrik etmek istiyorum. Çalışkanlığı ve bağlantıları ile iş bitiriciliği göz dolduruyor. Ve görünen o ki yaptığı işin hakkını veriyor.
İsmail DAĞ
14.12.2008 / 17:35:43
Mantar fabrikası, termal tesis projesi, iki gölet projelerine yaptığı katkı. Her şeyden önemlisi Taraklı yı Taraklı olarak tanıtacak olan restorasyon çalışmalarına yapmış olduğu son derece önemli katkı. Bu iş öyle her kişinin kotaracağı kadar basit bir konu değil. Burada başkanın birikimi ve azmi ön plana çıkıyor. Gerçekten toplantıda yapmış olduğu konuşma ve anlatım tatmin edici nitelikteydi. Bu anlayanlar ve anlamaya çalışanlar için geçerli elbette. Siyasi rakiplerini yüceltmesi ve onların her birinin ayrı ayrı bu işi yapabilecek potansiyele ve liyakate sahip olduklarını belirterek kimseyi karalamamaya ayrıca özen göstermesi gerçekten kişiliğinin farkını ortaya koymaktadır. Tacettin Bey’in öyle koltuk merakı ile bu işlere kalkışmadığı ve işinin hakkını vererek Taraklı adına bir şeyler yaparak kendi hesabına çalışma gayreti içerisinde olmadığı ortaya koymaktadır. Fakat orada hiç hoş olmayan bir olay yaşandığına şahit oldum.
İsmail DAĞ
14.12.2008 / 17:37:13
Yalnız başkanın beş yıllık icraatı içerisinde benim eksik bulduğum yön şudur. Başkan ın bunca çabasını ve uğraşını bir şekilde Taraklı halkına tam olarak anlatamaması eksik olmuştur. Bu yapılan toplantının muayyen aralıklarla yapılmış olması gerekirdi. Buralarda halk bilgilendirilebilir sorulacaklar bir şekilde sorulur aydınlatıcı bilgiler verilir halkın kafasındaki kuşkular bir şekilde giderilebilirdi. Çünkü bir kişi bir yerde kuyuya bir taş atıyor bunu kuyudan çıkarmak zor olduğu gibi bazen de mümkün olmayabiliyor. Yine bu bağlamda aylık veya birkaç aylık broşürler, dergiler çıkartılıp yapılan icraatlar anlatılabilirdi. Hepsi de yapılamasa ki bunlar yapılabilecek kadar basit işler. Başkan etrafını genişleterek insanların ayaklarına giderek küçük sohbetler yapıp ufak ufak dinlemelerde bulunup gönül almalar yapabilirdi. Bu işleri yapmak için illa ki seçim sürecini girilmiş olması gerekmiyor.
İsmail DAĞ
14.12.2008 / 18:47:15
(Bu bölüm ikinci yorumun devamıdır) Eski bir yöneticinin toplantı bittikten sonra hiç olmayacak şekilde Başkana fırın yıkılmasının doğru olmadığı ve aslında söylendiği gibi zarar etmediği dile getirildi. Bu oldukça yakışıksız bir şekilde ve demokratik rekabet kurallarına hiç de yakışmayan bir olgunsuzluk ve hazımsızlıkla dile getirildi ki bu açıkça benim hiç hoşuma gitmedi. Oysa onun yerine başka bir platform ayarlanabilir ve bu aynı başkanın yaptığı gibi detaylı olarak rakamlarla ve raporlarla ortaya konabilirdi. Bunun yerine ben öyle yapmadım şöyle yaptım demekle falan öyle yapılmış olmuyor. Kişilerde ve kurumlarda geçerli olan mevcut elle tutulur gözle görülür verilerdir.
İsmail DAĞ
14.12.2008 / 19:07:28
Bütün siyasi partilerin yaptıklarını projelerini, bundan sonra ortaya koyarak yola çıkmalarını temenni ediyor; gelecek seçimlerin bu meyanda demokratik bir rekabet ortamı içerisinde yapılmasını ve her kim gelirse gelsin yapılanların devamı taraftarı olurken, yapılması gerekenlerin de arkasında olması dileklerimi iletiyor ve selam saygılarımı iletmek istiyorum. Ayrıca Taraklı ajans yöneticilerine tarafsız haber anlayışlarını sürdürdükleri için teşekkür etmek istiyorum.Takip ettim ki yazdığım bütün yorumlar kesintisiz yayınlanmış. Gazeteciliğin sövgü içermediği müddetçe olumlu, olumsuz tüm eleştirilere açık olması gerektiğine inanıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum...
hakan ayşeoğlu
15.12.2008 / 09:44:24
s.a başkanımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim...
fuat sert
16.12.2008 / 10:38:35
hasta adam gitmiş yerine sapa sağşam bir delikanlı gelmiştir bundan 5 sene önce Adapazarında bile tanınmayan bir ilçe iken şimdi Türkiyenin ve yurtdışında bazı ülkelerin gündeminde olan bir ilçe haline gelmiştir küçük olsun benim olsun zihniyetini Taraklı lı vatadaşlarımız kullandığı oylarla yıkmış tercihini demokrasi den yana ve hizmet etme aşkıyla Taraklıya birşeyler yapmaya çalışan bir ekibe oy vermiştir siyasi parti gözetmeksizin ben yine bu ortamın Taraklıda seçimde gerçeleşeceğine inanıyorum Taraklılı lar yine tercihlerini baskıcı herşeyi ben yaparım diyen siyasetçilere prim vermeyecektir eminim intrnetten takip ettiğim ve ara sıra taraklıya gelip gittiğim için yapılanları ben çok iyi görebiliyorum şimdi bu yapılanları tamamlayın Taraklı kin,nefret fitne fesatın yerine hep beraber el ele verin hep beraber çalışın kardeşlik sevgi ve dostluk kazansın başınız ve gönlünüz rahat olsun kalın sağlıcakla
doğru teşhis
17.12.2008 / 00:15:49
fazla söze ve yoruma gerek yok.son yorumu yapan fuat kardeş doğrusu tam teşhisi koymuş.gerçekten taraklının öncesini ve şu andaki durumunu çok güzel belirtmişsin.hala bunu görmeyen varsa fazla söze gerek yok.keşke herkes sizin gibi düşünse ve yapılanları taktir etse.teşekkürler
kamil
17.12.2008 / 03:09:30
taraklı ya yapılanları destekliyor ve bunu başaran başkanımız ve ekibini taktir ve tebrik ediyorum.ayrıca ona bu görevi veren ve onu taktir eden taraklılı kardeşlerimide alkışlıyorum.şunuda unutmayalım biz birlikte güçlüyüz.bu gücümüzü yıktırmayacağız.herşey TARAKLI için.
mustafa bey
18.12.2008 / 00:18:56
tebrikler başkanım ve taraklıya yaptıklarınıziçin olmazı başardığınız için ve tebrikler yorumcu kamil ismail ibrahim öznur ve fuat kardeşler doğruları görüp yazdığınız için.gördüğüm o ki taraklıda yeni bir çığır açılmış ve taraklı çağ atlamış.bunu anlamayan veya anlamak istemeyene ne derimki nasıl olsa anlamazlar.taraklı yararına kimin emeği varsa kim destekliyorsa onlar zaten anlar hepsine uzaklardan saygı ve sevgiler.hadi arkadaşlar durmak yok yola devam..bu yolda başarılar.
Selahattin Başak
19.12.2008 / 14:14:46
Taraklı'da tabii ki de çığır açıldı. Bu huzur ortamı kolay mı kazanıldı? Taraklı bir önceki seçimde Aydınlılar diktatöryasını devirdi! ve devrim henüz bitmedi. umarım bu seçimden sonra devrim süreci bitecek ve kalkınma dönemini daha hızlı adımlarla tamamlayacak Taraklı. Yorum yapanlar haklı :)
can istanbullu
19.12.2008 / 15:21:26
Bazı yorumcuların taraklıyı anlatırken gelişmelere tamamen AKP gözlüğüyle baktığı aşikardır.gelişmeler AKP gözlüğüyle bakarsan her şey çok güzel hastane kaç senedir çürümeye terkedildi lojmanlar ne haldeydi bunlarda sizce normal taraklı evlerinini restorasyonundan bahsediyorsunuz görüntü açısından güzel fakat gelen turistler taraklıda ne kadar alışveriş yapıyor veya yapıyorlarmı bunlar esnafa ne kadar katkı sağlıyor işsizlik ne durumda kaç işsiz vardı ne kadar azaldı taraklıya pembe gözlüklerle bakarsanız olumsuzlukları göremezsiniz mutlaka her ilçe dört dörtlük yönetilmiyor ama bu kadar da öveceğiniz bir gelişmede görülmüyor bu arada insanın sorası geliyor iki tepe arasına bayrak için neden Mustafa Sarıgül den yardım istendi veya ben öyle biliyorum
Selahattın Başak
19.12.2008 / 18:52:34
Alakaya maydonoz.. sayın "can istanbullu" siz iyisi mi olimpiyatlara falan katılın :) birden bayrağa nasıl bi uzun atlama bu böyle. Sarıgül'ün ülke genelinde yürüttüğü bir hareketti o. demek ki Samsun da bayrak yaptıramadı ki; sarıgülü çağırmıştı. bak ben CHP liyim; burda AKP gözlüğüyle bakan falan yok. Zaten bizim partiyle de işimiz yok. yalnız sizin at gözlüğüyle baktığınız kesin ki; ne kadar anlatılsa da size birşeyler, anlamazsınız. hadi bakalım siz istanbul'a gidin; oranın siyasetine katılın.
fuat sert
20.12.2008 / 10:31:18
sayın canistanbullu sen siyaseti çok seviyorsan istanbulda bir partiye üye ol burada insanları birbirine sokma birkere hastaneyi yapanlar hesap versin hastanenin lojmanlarını yapanlar hesap versin o binalar oy almak için vatandaşın gözünü boyamak için Türkiye genelinde yapıldı 150 tane yapıldı ve kapalı lojmanları sorarsan ince işi bitti ve polis lere tesis edildi yani atıl vaziyetten kurtuldu hastane ise inşallah üniversiteye veya sanat lisesine tesis edeilecek siteyi takip ettiğim kadarı ile turistlare gelelim 4 yıl önce site okuyucularından özür diliyerek yazıyorum gelen misafirlerin gideceği tuvaleti maalesef yoktu böyle bir ortamda turist gezmek ve nakit bırakmaz ama şu an yaklaşık taraklı da 30 civarında tam anlamıyla misafir edebileceğimiz bir ortam var tuvaliti cafe restorantı lokantası pansyonu turizm uzun soluklu bir iş 4yıl uğraşıldığı kadari kadar geçmişteki 25 yıl uğraşılsa idi Taraklı şimdi 400-500 yatağa sahip olurdu işsizlik sorunu çözülürdü ben idaa ediyorum 4 yıl önce
fuat sert
20.12.2008 / 10:43:28
şimdi yani 4 yıl sonrasını karşılaştırın göç eden sayısı ile özelikle üstüne basa basa söylüyorum işsiz sayısı bundan 4 yıl önce daha fazla ben sana bunu rakamlarlada açıklaya bilirim bizim gözlükler pembe değil seninkiler siyah demişsin her yer dört dörtlük yönetilmiyor taraklıyı yönetenleri bu kadar övmeyin överim karseşim 4 yılla 25 yılı karşılaştırıp överim buraya da yazarım o sadettin başak beyin dediği gibi sayın sarıgülün başlatığı bir kampanya idi yardım istenmiş olabilir sana neden bukadar dokundu yoksa şüphebmi var kendinden bayrağı oraya kimin astığı önemli değil asılması önemli bu vesile ile bayrağın oraya asılmasında Taraklı belediyesine yardımcı olan sayın Mustafa SARIGÜL'e ve çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Tacettin ÖZKARAMAN'a emeği geçen diğer kurum ve kişilere teşekkür ediyor ve hepsinden Allah razı olsun diyorum sayın can istanbullu birdahaki yorumunda lütfen araştırarak yorum yaz yapılanları gör göremiyorsan işit görüşmek dileğiyle kalın sağlıcakla
ismail taraklı
20.12.2008 / 17:18:12
can istanbullu dostum.senin gözlüklerinin cinsini merak ediyorum.200 km den taraklıyı nasıl görebiliyorsun hayret.ama sen yanlı yazıyorsun.gerçeği görmeyip hala başkalarının güdümü altındasın.ama o günler geçti.yani diktatörlük(imparatorluk) bitti.artık başkanla birebir konuşma devri başladı.aracı,komisyoncu yok.tek muatap var,oda başkan...eğer her kimsen taraklıya gelipte değişim görmediysen o meşhur gözlüklerini çıkar at.taraklı artık çağ atlıyor.herkes taraklıyı tanıyor.eğer taraklılı isen;daha önce taraklılıyım dediğin zaman orasıneresi sorusuyla karşılaşıyordun.şimdi o sorular bitti.4 senede yapılanlar buralara yazmakla bitmez.taraklı ve köyleri o kadar hizmete susamışki,ne kadar hizmet götürürsen bir fazlası çıkıyor.hepsi olacak merak etmeyin.daha işin giriş bölümündeler.arkası gelecek 4 sene içinde.ha bir daha geleceklermi diye sorarsan,oda olacak.artık halk uyandı.geçmişi ve geçirdiği 4 seneyi çıplak gözle görebiliyor.bu mevcut yönetimde ben yok.bu yönetimde haksızlık yok.
mesut&sefa
21.12.2008 / 02:58:40
her işte bir çıban başı olur ya özistanbullu tam bir çıban.belki o da biliyor neyin ne olduğunu ama sırf kıskançlığından kendine yediremiyor veya hakikaten kör görmüyor.herhalukarda ona ne deseniz boş.çünkü anlamaz.bu ve bu gibiler sabit fikirlidir değişmez.kısaca kedi ciğere ulaşamamış mumdar demiş.bilmem anlatabildimmi......

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.