Akyazı'da Petrol

Akyazı'da termal enerji için yapılan sondajda çıkan suyun analizinde ham petrol izine rastlandı. İki şirket bölgede petrol arama izni için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na başvurdu.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

HAM PETROL

Akyazı Belediyesi ve Özel İdare işbirliğiyle termal enerji için açılan sondaj kuyusuyla ilgili İller Bankası'nın yaptırdığı laboratuar analizlerinde ham petrol izine rastlandı. Bu bilgi mevzuat gereği Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na bildirildi. Hafta başında sondaj bölgesine gelen TPAO heyeti sondaj kuyusunda incelemeler yaptı. İncelemede ham petrole çok benzeyen bir madde bulundu.

TPAO'DAN İZİN

Bu maddeden örnekler alan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı uzmanları aldıkları örnekleri tahlile gönderdiler. Tahlil sonuçlarının bir hafta içinde çıkacağı belirtilirken, petrol haberini alan Albatros Enerji Tic.Ltd.Şti., Geopet Jeolojik Jeoteknik Etüdler Maden Petrol Arama Ltd. Şti isimli iki firmanın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na başvurarak bölgede arama izni istekleri öğrenildi.

REZERV MİKTARI

Akyazı'daki sondaj kuyusunda ham petrol benzeri bir madde bulunduğu haberi resmi kaynaklar tarafından da doğrulandı. Ancak bölgedeki petrolün işletmeye elverişli olup olmadığı ve rezerv miktarı yapılacak çalışmalarla tespit edilecek. TPAO'ya petrol arama izni için başvuran firmaların izin almaları halinde önümüzdeki aylarda sondaj çalışmaları başlayacak.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.