Elde Ne Var

ELDE NE VAR
Birinci kişi--- şimdiki nesilde hiç iş yok, baksanıza
Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

ELDE NE VAR


Birinci kişi --- şimdiki nesilde hiç iş yok, baksanıza şunlara

İkinci kişi --- evet anlayış yok, böylemi yürünür yolda

Birinci kişi --- nerde o eski saygılar

Üçüncü kişi --- terbiye var mı onu demiyorsunuz

İkinci kişi --- saygı yok, terbiye yok, menfaatçiler

Birinci kişi --- eğitim dostum eğitim, ailede eğitim, cevrede eğitim

İkinci kişi --- okulda eğitim, ne halde okullarımız görmüyor musunuz?

Üçüncü kişi --- okutuyoruz, dershane ye gönderiyoruz, para döküyoruz resmen

İkinci kişi --- evet haklısın okutmak için nelere katlanıyoruz, çocuğa harcadığım para ile bir daire alırdım, onlar istiyor biz alıyoruz, Kırtasiyeden çıkmadık zamanında, istediği kitapların sayısı saymakla bitmez. Ne istedilerse yaptık.

Okuduğunuz her kelime gerçektir, kahvehanemizin birinde konuşuluyor 6 arkadaş 50-60 yaşlarında, şikâyetleri de büyük, kimden mi tabi ki çevrede ki yeni nesilden, gençlerden muzdaripler. Ama asıl anlatmak istedikleri kendi çocukları.

Kendi çocuklarını beğenmiyorlar, aslında iyi yetiştiremedik diyorlar, sadece ‘gelinim sen anla’ muhabbeti yapıyorlar. Biz okuttuk para verdik, para ile ilgili her şeyi yaptıklarını belirtiyorlar, para ile saadetin olmayacağını anne-babaları onlara öğretti ama onlar çocuklarına öğretemediler. Şanslıydılar daha iyi eğitim verebilirlerdi çocuklarına, yaşam daha kolaydı, teknoloji lehlerine çalışıyordu, ama onlar başaramadılar. Evet, siz bugün 50-60 arasındaki büyüklerimiz yetiştiremediniz evlatlarınızı. Toplum çıkarcı, menfaatperest ve saygısız ise bizlerin mi suçu, doğruyu gösterdiniz mi ki yapmadılar, uyardınız da karşı mı geldiler, siz kahvehaneyi doldururken onlar kütüphaneye mi gidecekti, siz menfaatiniz için selam verirken tabi ki sizi örnek alacaklardı.

Siz size emanet edilen değerlere ne kadar sahip çıktınız ki, komşuluk hakkını, akrabalık hakkını işinize geldiği gibi yaşadınız, devleti, ülkenizi, mahallenizi mi düşündünüz ki, yoksa bunları kendi çıkarlarınız için mi kullandınız. Bu gençlik kimden öğrendi bunları, tabi ki sizden, cep e para koymakla okunmaz ey büyüğüm, okulda öğretmen ne yapsın, sen çocuğunla ilgilenmiyorsan ‘saldım çayıra’ diyorsan suç kimde eğitende mi sendemi? Önce eğitime sen vereceksin desteğini, okul isteyeceksin, okul yapacaksın, sonrada evlatlarına okumanın yüceliğini öğreteceksin ve başarılı evlatları destekleyeceksin. Sen bugün öğretmen için o da kim dersen çocuğun ne yapsın tabi ki oda tanımaz. Sen dersen okuyunca ne olacak memur olur kalırsın ya da bir yerde işçi ve dersin ona al sat bol para kazan oda ne yapar, satar ve hep satar neyi satar bilmem onu da sen düşün.

Devamı; Neymiş ahlaki değerleri yokmuş, dinlerini öğrenememiş gençler, bilseler bu hareketleri yaparlarmıymış. Fesuphanallah sen camiye soktun mu çocuğunu be büyüğüm, imam ne yapsın, öğreticiler ne yapsın. Ne denirdi ‘eti senin kemiği benim’ hocam, öğretmenim evladım size emanet; siz işleyin ilimle, irfan la yoğrulsun çocuğum, tunç u, demiri sen eritirsin sen işlersin ve minnettar kalırız öğretmenim denirdi. Ya sizler ne yaptınız eğitmenleri cahil sandınız, ikinci sınıf vatandaş yerine koydunuz, haklarını gasp ettiniz, ülkenin geleceğine yön vereceklerini unutup vatanı herkes kendi tarafına çeker oldu. Efendi efendi eğitmen olamaz herkes, sorumluluktur bu, özveridir bu, hoşgörüdür, ilgi alakadır.

Anlayışı, nezaketi de, ahlaki değerleri de evde sen öğreteceksin büyüğüm, sen ne isen çocuğunda senin kopyan olacak, her şeyi sana bakarak öğrenecek, kız annesini, oğul babasını örnek alacak.

Bilinmesi gereken edilen şikâyetlerin kendimizden kaynaklandığı, amaç güzellikse bunu da yapabilecek sizler ve bizleriz, iki dakika gözler kapatıldığında doğruyu görmek o kadar zor değildir. Gelecek gençlerin olduğu ve yaşamımıza onların yön vereceğini unutmamak dileğiyle.

Not: Hiçbir vatandaşımızı rencide etmek değildir amaç sadece kişilerin kendilerine biraz daha bakarak çuvaldızı önce kendilerine batırmalarını sağlamaktır niyet, daha güzel yarınlar için saygılarımla.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

necati giden
25.01.2009 / 19:30:40
mrb yazılarınızı heyecanla okuyorum bu güzel yazılarınızın devamını bekliyorum
prenses
27.01.2009 / 12:29:47
Ne kadar da güzel değinmişsiniz.evet çok doğru nice tanıdıklarım var çocuklarını ilk okuldan itibaren özel okulları yolluyorlar. kendi istedikleri doğrultuda düşüncelerine yön veriyorlar ve doğal olarak sonuçlar hiç hoş değil. Çocuğun cebine para koyup her istediğini yapmakla keşke herşey istenildiği gibi olsa.O çocukların sevgiye ilgiyede ihtiyacı olduğu düşünülmüyor bile.MÜKEMMEL BİR YAZI.kaleminizi sağlık.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.