Yerel Seçimlere Doğru:Kömürcü'den Ankara ya Gönderme

SABAH NAMAZI SONRASI GÜNEŞ DOĞMADAN KAHVEDE VATANDAŞLARI ZİYARET EDEN CHP TARAKLI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İZZETTİN KÖMÜRCÜ “BENİM TARAKLI’NIN ÇOCUĞUNA LAFIM OLAMAZ, ANCAK SAYGIM SEVGİM OLUR… BENİM LAFIM TARAKLI’YI UNUTAN ANKARA’DAKİLERE”

Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

 

SABAH NAMAZI SONRASI GÜNEŞ DOĞMADAN KAHVEDE VATANDAŞLARI ZİYARET EDEN CHP TARAKLI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İZZETTİN KÖMÜRCÜ “BENİM TARAKLI’NIN ÇOCUĞUNA LAFIM OLAMAZ, ANCAK SAYGIM SEVGİM OLUR… BENİM LAFIM TARAKLI’YI UNUTAN ANKARA’DAKİLERE”

 

CHP Taraklı Belediye Başkan Adayı İzzettin Kömürcü sabah namazı sonrası ilçe merkezinde kahvehanede vatandaşlara yaptığı ziyarette vatandaşlarla sohbet etti. Kendisini aday gösteren CHP’li yetkililere teşekkür eden Kömürcü neden aday olduğu konusunda da bilgi verirken, yerel seçim sürecinde nasıl bir politika izleyeceği konusuna değindi, Taraklı için gerçekleştirmek istediği istihdam projelerinden söz etti.

 

“TARAKLI’NIN NEFERİYİM”

 

Geçmişi konuşmak istemediğini belirterek sözlerine başlayan Kömürcü, “Geçmişin artılarını söylemeyeceğim. Eksileri zaten biliyorum. Yatağa uzandığımda bir vicdan muhasebesi yaptığımda, artıları görüyorum, eksileri biliyorum. Benim bu dönem belediye başkan adayı olmamın temelinde yatan sebep, yıllardır siyasetin içinde aldığım tecrübeyi artılar önüme koyarak, eksileri bir kenara bırakarak, inşallah kaderimizde bu görev varsa 29 Mart’tan itibaren Taraklı’ nın neferi olacağım” dedi

 

“BİZİM İZZETTİN” OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

 

İzzettin Kömürcü, konuşmasında “Bir büyük düşünürün söylediği gibi, bilgelik ne yapılacağını, beceri nasıl yapılacağını bilmektir. Erdem ise, gerekeni yapmaktır. Bugün gerekeni yapma günü. 29 Mart’tan sonra da Taraklı’ da gerekeni yapmak benim boynumun borcu” derken, şöyle devam etti:

 

“Ben artılarımdan birini söylüyorum. En çok da seçim meydanlarında bunu söyleyeceğim. Projemi, programımı, tecrübemi, Taraklı’ ya neler düşündüğümü anlatacağım. Bir söz vardır: “Kibir bele bağlanan taş gibidir, onunla ne yürünür, ne de uçulur” Kibirli olmak, tepeden bakmak,benim kişiliğime yakışmaz. Ben Taraklı’ da küçük çocukların ‘İzzettin Abi’ si, daha büyüklerin ve gençlerin ‘Sayın Başkan’ı yaşıtlarımın ve büyüklerimin ‘Bizim İzzettin’i oldum. Olmaya da devam edeceğim.”

 

“YAŞIN VERDİĞİ HATALARI YAPMAYACAĞIM…”

 

Kömürcü, ünlü düşünürlerin dile getirdiği sözlerle destek verdiği konuşmasında, geçmiş dönemlerdeki günlere baktığında, “Neyi çok beğendim?” diye kendi kendine sorular yönelttiğini belirterek, “Ben sizinle bir ve beraber olacağım. Benim size kapım her zaman açık olacak. Belediye başkanlığı kapısı size hiç kapanmayacak. Asla parti ayrımı yapmayacağım Hiç kimseyi farklı sözlerle itham etmeyeceğim, yaşın verdiği yanlışları yapmamaya özen göstereceğim.

 

“SİYASİ BİR İHTİRAS İÇERİSİNDE DEĞİLİM”

 

“Şimdi benim olgunluk devrim” diye sözlerine devam eden Kömürcü, siyaseti bir ikbal ya da makam uğruna değil, doğduğu, büyüdüğü toprağa ve bu toprakta yaşayanlar ile bu toprakta yaşayacak yeni nesillere hizmet etmek için bu mücadelenin içerisinde olduğuna vurgu yaptı. Sandıktan çıkacak oyun kutsal olduğunu ifade eden Kömürcü “Ben Taraklı halkına güveniyorum.Seçilebilmek için taşıma oya ihtiyacım yok,bunu yapanlara itirazımda yok,halkın teveccühü özgür iradesi ipoteği ortadan kaldırır.” dedi

 

“TARAKLI’NIN ÇOCUĞUNA SÖZÜM OLAMAZ”

 

 “Bunu kendime şiar edindim. Şu anki yaş konumum itibariyle siyasi bir ihtirasın içinde değilim. Buradan bütün diğer adaylar, diğer siyasi partiler şunu iyi bilmelidir ki,Taraklı’nın çocuğuna benim sözüm olamaz. Ancak sevgim ve saygım olur. Ve seçim sürecinde benim onlarla ilgili kötü sözümü duymayacaksınız. Zira bana bu yakışır. Ben derlemeye, toparlamaya geliyorum. Ben Taraklı’yı bir etmeye, birlik kurmaya geliyorum dün olduğu gibi. Dün neyse Taraklı meydanlarında bir ve bütün olarak bunu yapmaya geliyorum. O yüzden bize tevazu ve sevgi yakışır.”

 

Oy vermeyenlere de hürmet edeceğini söyleyen Kömürcü

“Oy vermezse de hürmet ederim, verirse de hürmet ederim.Biz gece gündüz demeyeceğiz, örnek davranışlarımızla CHP ve benim genel başkanıma, büyüklerime 30 Mart sabahı diyeceğiz ki, ‘İşte Taraklı burada”.

 

“BENİM LAFIM TARAKLI YI UNUTANLARA”

 

Taraklı’nın çocuğuna sözünün olmayacağını ancak, bu sözünün Ankara’da bu ülkeyi yönetenler için geçerli olmadığını belirten Kömürcü, şöyle konuştu:

 

“Taraklı’da görev yapan arkadaşlarıma, siyasi partilere lafım yok. Ancak, Ankara’da yönetenlere, Taraklı yı unutanlara lafımız var. 2009’dan 2004’e dönün bir lütfen. 2004’te ne dediler? Hepimize ne söz verdiler? Ben aday olmadım. Ben göreve talip olmadım. Halk ne dedi? İktidarın yolunu da kapamayalım, buyursunlar, sonuna kadar Taraklı sizin” dedi. 2004 ve 2009. Ben şimdi buradan Ankara’ya sesleniyorum. Bu toprak Osmanlı’dan torunlarına miras.Bu topraklarda Kuva-i Milliye’cilerin ayak izleri var.Bu toprağın insanı hizmet edeni sever. Bu toprak kendine değer vereni sever. Ne demek istiyorum? Ben Taraklı Belediye Başkanına mı ya da buradaki parti teşkilatına mı söylüyorum? Hayır. Ben Ankara’da kilere söylüyorum. İktidar sizin. belediye sizin. Yolunuz açık. Taraklı’ya vicdan sahibi, benim kıymet bilen hemşerilerime diyorum ki, “2004’ten 2009’a bir bakın” ve 2004’ten önceyi de  bir hatırlayın. Unutmayın

 

“RUTİN BELEDİYECİLİK 89’UN GÜNDEMİYDİ”

 

Kaldırım, yol, parke… O 89’un gündemiydi. Bugünkü Taraklı’nın gündemi o değil. Bugünkü gündemde, ben işsiz insanımı görüyorum” Kahvehaneler işsiz gençlerle doluyor. Her gün işsiz genç sayısı artıyor,Taraklı’nın ihtiyacı kilitli parke taşı değil.

 

“TARAKLI’YA İLGİSİZ Mİ KALDIK?”

 

“Biz 2004’ten itibaren ilgisiz mi kaldık? Taraklı’yı hiç izlemedik mi, izledik. Kendi çapımızda izledik. Ne yaptık. Bilgimizi becerimizi enerjimizi ve etkimizi Taraklı için kullandık,boş durmadık.”

 

“BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ NE OLACAK?”

 

CHP Belediye Başkan Adayı İzzettin Kömürcü, rutin belediyecilik hizmetlerini Belediyenin mevcut kadrosunun yapabileceği işler olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

 

“Onu benim belediyemin kadrosu yapıyor zaten, yapar zaten, yaptırırız zaten. Peki sen İzzettin Kömürcü, geleceksin de ne yapacaksın, diye soranlara; hepiniz hafızalarınızı tazeleyin diyorum. Benim toprağımın değerli evlatları var.Gidip onları teşvik edeceğiz.diyalog kuracağız, kaynaşma sağlayacağız. Biz siyaseti seçim sathında, seçim meydanlarında yapacağız ama döneceğiz, toprağımıza bir olacağız, beraber olacağız. Büyüklerimize dosyalarımızı götüreceğiz, bir götüreceğiz, bin götüreceğiz. Biliyoruz ki, sonuç alacağız.”

 

“YÖNÜMÜZÜ GURBETÇİ İŞADAMLARIMIZA DÖNECEĞİZ”

 

Belediye Başkan Adayı İzzettin Kömürcü, konuşmasının son bölümünde ise son yıllarda Taraklı’da çığ gibi büyüyen, ancak önü alınamadığı için 1970 li yıllardan sonra Büyükşehirlere doğru başlayan göçe değindi. İşsizliğe çare bulmak gerektiğini ve bu konuda elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceğini mesajını sarf ettiği sözlerle veren Kömürcü, konuşmasında bu konuda şunları söyledi:

 

“Geçmiş yıllarda İzmit, ilçemizden çok göç almış. Ama, oradaki hemşerilerimizle görüşüyorum onlarla da diyalog halindeyiz. İşte onları çağıracağız. Onlar işlerinde çok iyi konuma gelmiş, ekonomilerini büyütmüş, sanayide, tekstilde ya da muhtelif işlerde iyi yerlere gelmiş hemşerilerimiz var. Ayağına kadar gideceğiz. Gece gündüz demeyeceğiz davet edeceğiz. Bu toprak senden ekmek bekliyor, diyeceğiz.”önümüzdeki 5 yılın sonunda 300 kişilik istihdamı çözeceğimi taahhüt ediyorum, söz veriyorum.

 

“DÜĞÜN EVİNİN TEFÇİSİ,CENAZE EVİNİN LAFCISI POLİTİKACILARDAN OLMAM”

 

Son sözüm şu;ben  düğün evinin tefcisi cenaze evinin lafcısı karakteri politikacılardan olmam,beni mütevazi bir kişi olarak sevmeye devam edin.Değerli büyüklerime beni mahcup etmeyin, Bende sizleri hizmetlerimle mahcup etmeyeceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ayhan Kömürcü
30.01.2009 / 16:18:47
Sevgili yeğenim İzzet.Yalnız Taraklının değil, tüm Türkiyenin sorunlarını dile getirmişsin. Bunları, yani yalnız yol alt geçit kaldırım gibi işleri görüp, halkın derdini, işsizliğini, dolayısı ile esnafın sanayinin çöküşünü seyredenler, ne derece başarılı olabilirki. Bunları görmüş ve şimdiden çareler bulmuşsun,seni tebrik eder, çıktığın yolda başarılar dilerim.
Fahri Pınarcı
30.01.2009 / 22:44:51
merhaba.Busabah namazına gidip daha sonra halkla sohbet etmen aday olmadan öncede varsa ne mutlu sana.ama aday olduktan sonra devam ediyorsan seçimlerin adamları nasıl değiştirdiği ortada.
İzzettin KÖMÜRCÜ
31.01.2009 / 19:07:52
:))) Sevgili Fahri Kardeşim;Senelerden beri sabah namazından sonra çarşıya gelirim dükkanımı açarım.Özelliklede Hacıyakup köyünden saman doldurmaya giden işçi kardeşlerime büsküvi sigara satarım.Kahvede vatandaşlarla oturup hasbihal ederim...Seçim süreci içerisinde adayların seçmen ile buluşması özelliklede köylerde hep yatsı namazlarından hemen sonra gerçekleşir.Hane sayısı az olan köylerde Cuma namazı sonrası bu buluşmalar cami avlusunda yada herhangi bir vatandaşın evinde yapılır...Eeeeee artık yerel seçim sürecine girdik.Bunların yapılması anormal değil..Ama şunu samimiyetimle ifade edeyim .Ben yatsı namazından sonra değilde sabah namazından sonra halkımla buluşarak değişik çalışma metodu sergilemek istedim.Vatandaşlarla daha yakın mesafede daha iyi iletişim kurarak daha uzun vakitte birlikte olmayı hedefledim..Bu seçim çalışmamı akşam namazı sonrasında da yapabilirdim.Ama istersen sen bu çalışma metodunu ŞAFAK VAKTİ yapılan seçim çalışması olarak değerlendir... Ayrıca ifade etmeliyim ki "SEÇİM İNSANLARI NASIL DEĞİŞTİRİYOR" şeklindeki değerlendirmen yerine bana " 5 YILDA 300 KİŞİYE NASIL İŞ İMKANI SAĞLAYACAKSIN?" şeklinde soru sormuş olsaydın çok daha memnun olurdum...Selam ve Saygılarımla...
çerkez deniz
31.01.2009 / 20:23:12
saygıdeğer izztet ağbi bence son 5 yılda yapılanları küçümsemek senin gibi taraklının sorunlarını bilen bir insana hiç yakışmadı,bence bir önceki dönem neler yapıldı iyice düşün bir aday eleştirirken neyi eleştireceğini iyi bilmeli,sayın başkan ve ekibinin yaptıklarının meyvelerini en kısa zamanda tüm taraklıların yiyeceğini unutma ,inan düne kadar sakaryada taraklının adını bilen yoktu,gelen turistler taraklıyı gezerken kalacak otel yoktu,yemek yiyecekleri lokanta yoktu,tarihi diye övündüğümüz hangi ev restore edilmişti . bu yapılanları bunca sene gazetecilik yapmış birinin görmemesi imkansız insanlar artık siyaseti çok iyi tanıyorlar insanlar uyandı ucuz siyaset oy getirmez saygılar
arif dönmez
31.01.2009 / 22:52:28
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun ve yolun açık olsun.
hakan demir
1.02.2009 / 00:14:01
körler sağırlar birbirini ağırlar .... biri ayhan biri izzettin biri yorum yapmıs hemen iki satır yazı zaten site kendinin haksız rekabet bu bence ....sabah namazı sonrası kahveye gitmekden bahsediliyor taraklıda sabahcı kahvesi varmı???artı olarak Türkiyenin her yerinde son 8 yıldır yapılanları göremiyorsanız göz doktoruna görünün duymuyorsanız yine doktora gidin ... ve yine sn kömürcü yaşından bahsediyor başkanlık dinamizm ister hareket ister ...madem cok sevdiğiniz Taraklı için projeleriniz varsa bugüne kadar ne için beklediniz ??? gercekden taraklı sevdalısı olsanız artı sağlayacak en ufak fayda sağlayacak fikri bile paylasmanız gerekirdi... rahmetli sakıp sabancının sözü vardı'' yapacam edecem bunlar boş sözler bunlar lakırdı lakırdı lakırdı bak benim ayaklarım yere basarak söylüyorum yaaaptım.!!!'' diyordu peki siz taraklı icin bu güne kadar ne yaptınız???faydalı ne ürettiniz bahsettiğiniz girisimcileri neden davet etmediniz? veya bu fikirleri neden paylasmadınız??lütfen temiz
hakan demir
1.02.2009 / 00:23:30
lütfen temiz siyaset yapalım...yapılanları takdir edelim ... eksikler için tabiki elestiri ve istekde bulunalım ama yiğidi öldürsekde hakkını yemeyelim.... bu arada memelekette ne cok saman varki hergun hacı yakup dan samancılar geliyor? ve hergun bisküvi yiye yiye içi kurur insanın!!!!!! Allah taraklı için memleketimiz için ve tüm halkımız için hayırlı olanı nasip etsin ..... ey taraklı halkı emaneti ehline teslim ediniz liyakat sahibi insana şehr'i eminliği veriniz!!!!!
NEVZAT AKAY
1.02.2009 / 23:52:31
Sn. Hakan DEMİR ve Fahri PINARCI,Sabah camiye gitmek veya evinde kılmak sırf size mi mahsus.Bu tip konular ALLAH ile Kul arasındadır.İzzet kardeşimiz Sabah Namazından sonra kahvede geçen olayı anlatıyor.Sizin gibi kendini bilmezler Tövbe Haşa ALLAH'ın işine karışıyorsunuz.size ne kişilerin namazından kılarsada kendine ,kılmazsada kendine.Gelelim izzettinin Taraklı için ne yapıp yapmadığına arkadaşımız benim bildiğim 20-25 senelik basın mensubu bende dahil olmak üzere hiç birimiz siyasette yokken izzet kardeşimiz Taraklının adını duyurmak için bedava yazı gönderiyordu.Peki adama sorarlar sen ne yaptın.Cak cak mesaj yazmaktan başka .Gelelim Taraklıda Sabah namazından sonra Açık (bakkal,lokanta,kahve,)bulabilirsin fakat eğer siz tekel bayiyi ararsan tekel kapalı özür dileriz.Siz siyaset bilseniz iktidar kadar muhalefetinde olması gerektiğini bilmeniz lazım.O sebeple siz oturun oturduğunuz yerde.
hakan demir
2.02.2009 / 02:55:54
sn Nevzat bey izzettin beyin haberine yaptığım yorumda şahsım olarak kimsenin ibadeti ile ilgili bir nokta yamamısdım yorumumu secerek değil tamamıyla okursanız yaptığınız eleştirinin dam üstünde saksağan bir olay olduğunu idrak edebileceksiniz eğerki kabiliyetiniz varsa!!yazdığım mesajda sadece acık kahve olup olmadığını merak etmişdim ama sizin fikriniz tekel bayisi demekki zikrinnizde o olmus. yazık.... bu arada ben saat 09:00 da acık market bulamadığımı hatırlıyorum taralıda demek o zaman erken acmak adet edinilmemişdi demekki.. neyse ben okuduğum bir habere saygı cercevisinde bir yorum yaptım ama siz sn nevzat bey haberle değil kişilerle ilgileniyorsunuz demek !! sizinle aynı konulardan bahsedemememiz normaldir kusura bakmayın!
Mürteza
2.02.2009 / 07:27:15
Bu tartışmalara gerek yok !! Bakın aday İzzettin Kömürcü bir şey söylemiş.5 yılda 300 kişiye iş imkanı sağlayacağım demiş.Açıkla bakalım İzzettin Bey;Bu projeyi nasıl hayata geçireceksin? Haberi okuduğunuzda takdie edilecek ve eleştirilecek başka yerlerde var..Bırakın söyleyeni eleştirmeyi söylediklerini değerlendirin.
Mustafa
2.02.2009 / 08:57:59
hakan Demir'e Her gün takip ettiğin bu haber sitesi var ya,İzzettin Kömürcü'nün bizlere sunduğu en güzel hizmetlerdendir.Eğer haksız rekabeti ortadan kaldırmak istiyorsan şunları aklından çıkartma -Elin ile cebin arasındaki mesafeyi daraltacaksın -para harcayacaksın -rekabet edeceksin -daha iyisini yapmak için çabalayacaksın -sonra konuşacaksın- ki insanlar seni dinlesin.O nedenle yaptığın yorumlarda samimi değil tamamen art niyetlisin.
selim yürekli
2.02.2009 / 12:15:46
Sayın İzzettin KÖMÜRCÜ; Sayın Nevzat AKAY'ında dediği gibi yıllarca memleketimizin fahri gazeteciliğini yapmıştır. Kendisi bu faaliyetten ötürüde en ufak bir menfaat gütmemiştir. Ayrıca bir beldenin kalkınması %50 reklamdan geçer. Bu işi içimizde en iyi başaran, taraklının tanıtımının yapan yine İzzettin KÖMÜRCÜ'dür. Kendisine bir şükran borcu olduğumuzu hatırlatmak isterim.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.