Yazıcıoğlu'nun Halikopteri Düştü

Arama Çalışmaları Sürüyor
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopter dün düştü. 
Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'tan hareket eden ve içinde Yazıcıoğlu ile 4 kişinin bulunduğu özel helikopter ile temas kesildi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, ''Tekrar geçmiş olsun diyoruz, inşallah hayırlısıyla çabucak ulaşmaya çalışıyoruz'' dedi.
Atalay, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Vali Mehmet Niyazi Tanılır ve öteki yetkililerle İlçe Jandarma Komutanlığında toplantı yaptı.
Bakan Atalay, dün akşam geç saatlere kadar 3 helikopterle arama yapıldığını belirterek, söz konusu helikopterlerin sis ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilerleyen saatlere kadar arama çalışmalarına devam edemediğini kaydetti.
Şu saat itibariyle 2 helikopterin yeniden arama çalışmasına başladığını ifade eden Atalay, Genelkurmay Başkanlığından 4, Emniyetten ise 3 helikopterin havanın ışımasıyla birlikte bölgeye gelerek arama faaliyetlerine katılacağını bildirdi
Bakan Atalay, ''Gün aydınlanırken yoğun bir çalışma başlatacağız. Biz şimdi koordinatları yeni belirlenen bir alan var oraya gidiyoruz. Havadan, karadan, tüm imkanlarımızla çalışıyoruz'' dedi.
Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de ''Bölgede şu an bana bağlı 3 bin asker ve korucu 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz'' dedi.

2 SKORSKY HELİKOPTER DAHA BÖLGEYE HAREKET ETTİ
Düşen helikopteri arama çalışmalarına katılmak üzere Genelkurmay Başkanlığına ait 2 Skorsky helikopter ile 12'şer kişilik 2 özel timin daha bölgeye hareket ettiği bildirildi.
Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden saat 08.45 itibariyle yapılan yazılı açıklamaya göre, kaza bölgesindeki arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlara ek olarak, Genelkurmay Başkanlığına ait 2 Skorsky helikopter ile Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim saat 08.20 itibariyle Ankara Gölbaşı'ndan bölgeye hareket etti. 
Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan dün yazılı açıklamada da Genelkurmay Başkanlığına ait 2 skorsky ve 1 casa uçağının saat 04.30'da hareket ettiği belirtilmişti.
 
ERDOĞAN: ALAN İYİCE DARALDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yürütülen çalışmalara ilişkin, ''Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum'' dedi.
Başbakan Erdoğan, şu anda Kahramanmaraş Valisinin ve Jandarma Alay Komutanının bölgede bulunduğunu, orada şartların çok zor olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
''Bundan dolayı yaşanan sıkıntılar aşıldı. Fakat alınan bazı sinyaller sebebiyle bölge tekrar aranmaya başlandı. Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Biz de Başbakanlık'ta bununla ilgili olarak kriz masası oluşturduk. Gerek Valimiz gerekse 2. Ordu Komutanlığımız helikopterle arama çalışmalarına devam edecekler. İçişleri Bakanımız sürekli takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey ile de az önce görüştüm. Onlar da aynı şekilde takip ediyor. Ve bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum.''
Erdoğan, bir gazetecinin, helikopterdekilerin sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine de ''Sağlık durumuyla ilgili herhangi bir irtibat bu noktada yok. İsmail Güneş'e ait telefonla ilgili orada sadece sinyal alıyorlar. Bunun ötesinde ne yazık ki başka bir şey yok. Kar, tipinin olması orada bunu da zorlaştırıyor'' şeklinde konuştu.

''KOORDİNAT BELİRLEME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR''
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, ''Kaptan ve yolcuların cep telefonlarından sinyal alınıyor. Sinyaller en yakın baz istasyonlarına göre GPS'e giriliyor ve koordinat belirleme çalışmaları yapılıyor'' dedi.
Kaza hakkında bilgi de veren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:
''BBP Genel Başkanı ve beraberindekileri Kahramanmaraş'tan saat 14.35'te alan Bell tipi helikopter Kayseri'de yakıt ikmali yaptıktan sonra Yozgat Yerköy istikametine uçmak için havalanıyor. Daha sonra 15.55 civarında acil servise düşen bir sinyal ile helikopterin düştüğü bilgisi geldi. Helikopterin düştüğü mevki Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarındaki Berit Dağı.''

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Fatih Çarpışan
26.03.2009 / 20:55:52
Geleceğin Başbuğu Allahütelala seni Tüm Türk Dünyasına Bağışlasın. Kalbimiz ve dualarımız seninle.
cüneyt
27.03.2009 / 00:19:32
BBP PARTİSİ BAŞKANI SAYIN MUHSİN YAZICIOĞLUNUN HELİKOPTERİ DÜŞMÜŞTÜR TÜM DTÜRKİYEYİ ÜZDÜĞÜ GİBİ BENİDE EN İÇTEN ÜZMÜŞTÜR İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA BULUNUR SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ONUN GİBİ BEYFENDİ KENDİSİNİ AYAKLAR ALTINA ALDIRMADI AYRICA PARTİSİNİDE AYAKLAR ALTINA ALDIRMAYAN TEK PARTİ BAŞKANI DİLERİM CENABI ALLAH BİZLERE KAVUŞTURU
Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Başkanı Murat Yıldırım önderliğinde, yönetim kurulu üyeleri ve Taraklı ilçe Temsilcisi İsfendiyar Çetin, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı makamında ziyaret etti.
Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç ve Meclis Başkanı Bekir Uztürkile yönetim kurulu üyeleri, Taraklı Ziraat Odası'nı ziyaret etti.
Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı Yenidoğan İlk/Ortaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin,Şube Müdürleri, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okul yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.
Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı, Taraklı'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Atatürk İlkokulu Bahçesi'nde gerçekleşti.
Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleşti
Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Taraklı’da da Temsili Koltuk Devretme Töreni Gerçekleştirildi

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.